За рањавање у Штрпцу траже 30 дана притвора

Основно тужилаштво затражило је од Основног суда у Урошевцу одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана против А.К., осумњиченог за рањавање двоје младих Срба, од 11 и 21 годину, у петак у Готовуши код Штрпца, преноси агенција Анадолија.

Србија 07.01.2023 | 18:51
За рањавање у Штрпцу траже 30 дана притвора

Окривљеном, који је припадник Косовских безбједоносних снага, јуче након хапшења одређена је мјера задржавања од 48 сати због сумње да је починио кривично дјело "Убиство у покушају".

Тужилаштво је саопштило да "постоји основана сумња да је окривљени 6. јануара 2023. године, око 14 часова, у селу Готовуша, општина Штрпце, намјерно покушао да одузме животе повријеђених М.С. и С.С, где је послије вербалне свађе која се догодила на лицу мјеста извадио револвер марке 'Мосберг' и два пута пуцао погодивши повријеђене, који су задобили тјелесне повреде".

Окривљени је, наводи Тужилаштво, тиме починио кривично дјело "Тешко убиство у покушају". Додаје се да су повријеђени прво упућени у Дом здравља у Штрпцу, а затим у болници у Грачаници.

Тужилаштво истиче да је окривљени кршећи важећи закон о оружју на Косову и Метохији, употребио оружје с дозволом, марке "Мосберг", модел МЦ2Ц, калибра 9X19мм, чиме је починио кривично дјело "Употреба опасног оружја или алата".

Такође, према наводима Тужилаштва, постоји основана сумња да је 6. јануара 2023. године, око 13 часова, на Брезовици, општина Штрпце, окривљени употребом оружја причинио велику опасност по животе људи.

Окривљени је, након што својим аутомобилом марке "Голф В" није могао да се прикључи на пут који води ка Ски центру Брезовица због гужве на путу, скренуо ка Штрпцу и из револвера марке "Мосберг" пуцао пет пута у ваздух, чиме је починио кривично дјело "Изазивање опште опасности".

Челници привремених приштинских институција, као и челници међународних мисија и институција, осудили су тај напад и затражили да се случај истражи у потпуности истражи.

(Анадолија/БН фото: КОСОВО ОНЛИНЕ)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Свашта

07.01.2023 18:19

Какво "рањавање", Судска пракса не познаје такво кривично дјело, овде се ради о директној намјери да се Дјеца убију, она су само пуком срећом рањена а нису погинула ! Не дај Боже да су ово Срби урадили Албанцима, "читав свијет" би се дигао на ноге, могуће да би нас НАТО поново бомбардовао, њима не треба велики повод да некога нападну, а једва чекају(у називу, "одбрамбени савез", мош мислит) !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незгодан

08.01.2023 00:14

Хајде не лупај, зив био! Наравно да кривицни систем препознаје дјело рањавања, или као наносење теске тјелесне повреде, или као покусај убиства. Ово је окарактерисано као покусај убиства. Друго, нигдје у називу НАТО нема "одбрамбеног савеза".

Name

???

07.01.2023 19:15

Пуцао у ваздух, као да су дјеца летјела. И овога ће, као и увијек што су, ослободити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2023 06:59

Јесу летјела , понирала и обррушавала се на њега ,он се бранио.

Name

Илија цворовиц

07.01.2023 19:28

Најзалосније од свега је сто це косовске власти да га тузе и осуде за то сто није био прави тренутак за ово рањавање,тј.зато сто це им медјународна заједница натрљати нос због оваквог поступка неког појединца,а не зато сто је овај мајмун ранио некога.Сто се тице тога,они зале сто их је само ранио,јер би они најрадије да поубијају све србе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

qqq

07.01.2023 19:49

гдеси сада гурсуло фор де лајон да сада коју прозборис богте клео кадасе србска деца убијају и рањавају стаби урадила дасу којим слуцајем твоја деца богте клео доклеје времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

07.01.2023 19:52

бог вас клео и судије сто се не ставите у полозај да су то васа деца. дали би тако судили, бог вам судио. проклети били до краја времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуд баy

07.01.2023 21:15

Шта мјесец 10 година робије и ја би лежи 6 мјесеци за два Албанца а не мјесец. Срамота и брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лујка

07.01.2023 21:59

Засто иницијали,објавите пуно име и презиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врс

08.01.2023 11:49

Има ли ико да застити насу децу на Косову и метохији.Мене је стид као Србина ,пуцају нам на децу само зато сто носе бадњак.И опет се надју звездини навијаци да узимају појене на овом тузном догадјају сликавајуци се са звездиним обиљезјем. ИМА ЛИ ЈОС ИСТА ДА НАС НЕ ДЈЕЛИТЕ,ИСКОРИСТИТЕ СВАКУ СРПСКУ ТУГУ ДА ВЕЛИЦАТЕ звезду смр...ови издајницки.

ОДГОВОРИТЕ