Za ranjavanje u Štrpcu traže 30 dana pritvora

Osnovno tužilaštvo zatražilo je od Osnovnog suda u Uroševcu određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana protiv A.K., osumnjičenog za ranjavanje dvoje mladih Srba, od 11 i 21 godinu, u petak u Gotovuši kod Štrpca, prenosi agencija Anadolija.

Srbija 07.01.2023 | 18:51
Za ranjavanje u Štrpcu traže 30 dana pritvora

Okrivljenom, koji je pripadnik Kosovskih bezbjedonosnih snaga, juče nakon hapšenja određena je mjera zadržavanja od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo u pokušaju".

Tužilaštvo je saopštilo da "postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine, oko 14 časova, u selu Gotovuša, opština Štrpce, namjerno pokušao da oduzme živote povrijeđenih M.S. i S.S, gde je poslije verbalne svađe koja se dogodila na licu mjesta izvadio revolver marke 'Mosberg' i dva puta pucao pogodivši povrijeđene, koji su zadobili tjelesne povrede".

Okrivljeni je, navodi Tužilaštvo, time počinio krivično djelo "Teško ubistvo u pokušaju". Dodaje se da su povrijeđeni prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnici u Gračanici.

Tužilaštvo ističe da je okrivljeni kršeći važeći zakon o oružju na Kosovu i Metohiji, upotrebio oružje s dozvolom, marke "Mosberg", model MC2C, kalibra 9X19mm, čime je počinio krivično djelo "Upotreba opasnog oružja ili alata".

Takođe, prema navodima Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je 6. januara 2023. godine, oko 13 časova, na Brezovici, opština Štrpce, okrivljeni upotrebom oružja pričinio veliku opasnost po živote ljudi.

Okrivljeni je, nakon što svojim automobilom marke "Golf V" nije mogao da se priključi na put koji vodi ka Ski centru Brezovica zbog gužve na putu, skrenuo ka Štrpcu i iz revolvera marke "Mosberg" pucao pet puta u vazduh, čime je počinio krivično djelo "Izazivanje opšte opasnosti".

Čelnici privremenih prištinskih institucija, kao i čelnici međunarodnih misija i institucija, osudili su taj napad i zatražili da se slučaj istraži u potpunosti istraži.

(Anadolija/BN foto: KOSOVO ONLINE)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Svašta

07.01.2023 18:19

Kakvo "ranjavanje", Sudska praksa ne poznaje takvo krivično djelo, ovde se radi o direktnoj namjeri da se Djeca ubiju, ona su samo pukom srećom ranjena a nisu poginula ! Ne daj Bože da su ovo Srbi uradili Albancima, "čitav svijet" bi se digao na noge, moguće da bi nas NATO ponovo bombardovao, njima ne treba veliki povod da nekoga napadnu, a jedva čekaju(u nazivu, "odbrambeni savez", moš mislit) !

ODGOVORITE
Name

Nezgodan

08.01.2023 00:14

Hajde ne lupaj, ziv bio! Naravno da krivicni sistem prepoznaje djelo ranjavanja, ili kao nanosenje teske tjelesne povrede, ili kao pokusaj ubistva. Ovo je okarakterisano kao pokusaj ubistva. Drugo, nigdje u nazivu NATO nema "odbrambenog saveza".

Name

???

07.01.2023 19:15

Pucao u vazduh, kao da su djeca letjela. I ovoga će, kao i uvijek što su, osloboditi.

ODGOVORITE
Name

Ре

08.01.2023 06:59

Јесу летјела , понирала и обррушавала се на њега ,он се бранио.

Name

Ilija cvorovic

07.01.2023 19:28

Najzalosnije od svega je sto ce kosovske vlasti da ga tuze i osude za to sto nije bio pravi trenutak za ovo ranjavanje,tj.zato sto ce im medjunarodna zajednica natrljati nos zbog ovakvog postupka nekog pojedinca,a ne zato sto je ovaj majmun ranio nekoga.Sto se tice toga,oni zale sto ih je samo ranio,jer bi oni najradije da poubijaju sve srbe...

ODGOVORITE
Name

qqq

07.01.2023 19:49

gdesi sada gursulo for de lajon da sada koju prozboris bogte kleo kadase srbska deca ubijaju i ranjavaju stabi uradila dasu kojim slucajem tvoja deca bogte kleo dokleje vremena

ODGOVORITE
Name

xxx

07.01.2023 19:52

bog vas kleo i sudije sto se ne stavite u polozaj da su to vasa deca. dali bi tako sudili, bog vam sudio. prokleti bili do kraja vremena.

ODGOVORITE
Name

Gud bay

07.01.2023 21:15

Šta mjesec 10 godina robije i ja bi leži 6 mjeseci za dva Albanca a ne mjesec. Sramota i bruka.

ODGOVORITE
Name

Lujka

07.01.2023 21:59

Zasto inicijali,objavite puno ime i prezime.

ODGOVORITE
Name

Vrs

08.01.2023 11:49

Ima li iko da zastiti nasu decu na Kosovu i metohiji.Mene je stid kao Srbina ,pucaju nam na decu samo zato sto nose badnjak.I opet se nadju zvezdini navijaci da uzimaju pojene na ovom tuznom dogadjaju slikavajuci se sa zvezdinim obiljezjem. IMA LI JOS ISTA DA NAS NE DJELITE,ISKORISTITE SVAKU SRPSKU TUGU DA VELICATE zvezdu smr...ovi izdajnicki.

ODGOVORITE