Шамац: Дочекан најрадоснији празник Божић

У свим православним храмовима у Шамцу, Црквини, Луговима, Тишини, Слатини, Обудовцу, Крушковом Пољу, Новом Селу Брвнику дочекан је најрадоснији хришћански празник Божић и служене литургије.

Република Српска 07.01.2023 | 11:01
Шамац: Дочекан најрадоснији празник Божић

Велики број вјерника присуствовао је литургији у Цркви Светог великомученика Димитрија у Шамцу, као и свим другим храмовима на подручју општине Шамац.

Након литургије, свештеник Ненад Тојић рекао је да се у крсници која је након литургије поводом Божића подијељена вјерницима налази три златника који је донирала општина Шамац.

Златник у чесници пронашла је двадесетосмогодишња Сандра Пупчевић из Тишине која је рекла да је то дар од Бога и да је пресрећна честитајућо свима најрадоснији празник Божић хришћанским поздравом „Мир Божји, Христодс се роди“.

Литургији у Шамцу присуствовао је и начелник општине Ђорђе Милићевић, који је честитао Божић и пожелио да буде прослављен у љубави, миру и слози.

Он је са традиционалним поздравом честитао Божић свим грађанима РС и цијелом српском народу.

„Дочекујемо Божић нажалост као и свих ових година у врло тешком стању нашег народа на КиМ . Сваке године се у посланици Српске православне цркве сјетимо нашег народа на КиМ. То  има посебну тежину имајући у виду до сада најтеже стање на КИМ.Ове молитве из свих храмова гдје смо се молили Богу највећи дио се односи на молитву да нашем народу на КИМ буде боље него данас и имају сва права и слободе као и сви у читавом свијту“, каже Милићевић.

Када је ријеч о РС Милићевић каже очекује да Божић прође у миру, уз молитву за мир , за јединство за суживот на овим просторима што је врло битно и много више унутрашњег и духовног мира заједно са својим породицама имамо у години која је пред нама.

„Ово је празник мира, праштања, даровање и сигуран сам да се и Општинска управа Шамац трудила свих ових дана током божићних празника свим онима који нису баш у материјалној ситуацији да дочекају Божић помогнемо кроз подјелу печеница, кроз фонд солидарности и то ћемо чинити у наредном периоду“, каже Милићевић.

Српска православна црква прославља Божић, најрадоснији хришћански празник - дан Рођења Исуса Христа.

(БН  Фото:БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зока

07.01.2023 11:51

Јел Ђокица дошо с новим службеним аутом од 100.000 КМ ил је ко ми обични смртници проходо кроз празни Шамац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види

07.01.2023 13:40

бунде од нерца!

ОДГОВОРИТЕ