Šamac: Dočekan najradosniji praznik Božić

U svim pravoslavnim hramovima u Šamcu, Crkvini, Lugovima, Tišini, Slatini, Obudovcu, Kruškovom Polju, Novom Selu Brvniku dočekan je najradosniji hrišćanski praznik Božić i služene liturgije.

Republika Srpska 07.01.2023 | 11:01
Šamac: Dočekan najradosniji praznik Božić

Veliki broj vjernika prisustvovao je liturgiji u Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Šamcu, kao i svim drugim hramovima na području opštine Šamac.

Nakon liturgije, sveštenik Nenad Tojić rekao je da se u krsnici koja je nakon liturgije povodom Božića podijeljena vjernicima nalazi tri zlatnika koji je donirala opština Šamac.

Zlatnik u česnici pronašla je dvadesetosmogodišnja Sandra Pupčević iz Tišine koja je rekla da je to dar od Boga i da je presrećna čestitajućo svima najradosniji praznik Božić hrišćanskim pozdravom „Mir Božji, Hristods se rodi“.

Liturgiji u Šamcu prisustvovao je i načelnik opštine Đorđe Milićević, koji je čestitao Božić i poželio da bude proslavljen u ljubavi, miru i slozi.

On je sa tradicionalnim pozdravom čestitao Božić svim građanima RS i cijelom srpskom narodu.

„Dočekujemo Božić nažalost kao i svih ovih godina u vrlo teškom stanju našeg naroda na KiM . Svake godine se u poslanici Srpske pravoslavne crkve sjetimo našeg naroda na KiM. To  ima posebnu težinu imajući u vidu do sada najteže stanje na KIM.Ove molitve iz svih hramova gdje smo se molili Bogu najveći dio se odnosi na molitvu da našem narodu na KIM bude bolje nego danas i imaju sva prava i slobode kao i svi u čitavom svijtu“, kaže Milićević.

Kada je riječ o RS Milićević kaže očekuje da Božić prođe u miru, uz molitvu za mir , za jedinstvo za suživot na ovim prostorima što je vrlo bitno i mnogo više unutrašnjeg i duhovnog mira zajedno sa svojim porodicama imamo u godini koja je pred nama.

„Ovo je praznik mira, praštanja, darovanje i siguran sam da se i Opštinska uprava Šamac trudila svih ovih dana tokom božićnih praznika svim onima koji nisu baš u materijalnoj situaciji da dočekaju Božić pomognemo kroz podjelu pečenica, kroz fond solidarnosti i to ćemo činiti u narednom periodu“, kaže Milićević.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan Rođenja Isusa Hrista.

(BN  Foto:BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoka

07.01.2023 11:51

Jel Đokica došo s novim službenim autom od 100.000 KM il je ko mi obični smrtnici prohodo kroz prazni Šamac

ODGOVORITE
Name

Vidi

07.01.2023 13:40

bunde od nerca!

ODGOVORITE