Начелник Шамца има новчану награду за ове Шамчане

Шамац даје новчану награду младићу који се први ожени или дјевојци која се прва уда у овој години. Њихово је само да се јаве у Општинску управу, док за прво рођено дијете у овој години додијелиће златник.

Република Српска 01.01.2023 | 01:29
Начелник Шамца има новчану награду за ове Шамчане

И Шамчани су дочекали Нову годину на Градском тргу уз ватромет, кувано вино и Гиганте бенд.

У поноћ грађанима, сада веч традиционално, Нову годину честитао је начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић и дао занимљиво обећање:

„У нади да нас сваке године буде све више и више и да смањимо одласке из наше Републике Српске, а то нам је и највећа жеља, Општинска управа је одлучила да поред свих оних благодети, које иначе даје као подршку када су у питању дјеца и породица, да ће наградити са новчаном наградом оног младића који се први ожени или дјевојку која се прва уда у овој години. Њихово је да се јаве у Општинску управу, а за прво рођено дијете у овој години је златник".

На крају Милићевић је пожелио свима мир, срећу и благостање.

„Желимо да нам свима буде боље и трудићемо се да свим грађанима обезбиједимо бољу и љепшу будућност.Нека нам Нова година доносие нови почетак, нову енергију и наду да остваримо све започете пројекте уз равномјеран развој цијеле територије општине. Шамац. Желимо свим становницима наше општине добро здравље, срећу и свеопшти просперитет“, поручио је Милићевић.

У Шамцу се славило и у појединим ресторанима, док су кафићи били пуни... У поноћ су се придружили на Градском тргу да уз ватромет честитају једни другима и заиграју и запјевају заједно.

На шамачком тргу, који је ове године мало више украшен него претходних година, је постављена велика окићена јелка, а смјештено је 15 кућица са производима Удружења и малих привредника, постављених у оквиру маниФестације „Зимска чаролија на Ушћу „ која је почела 24. децембра, а завршава се „Гастро сусретима“ 4. јануара.

(БН Фото: БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Саватије

01.01.2023 01:07

Добија ли ту награду и онај (или она) који се озени (уда) због папира за одлазак у иностранство? Питам за другара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

01.01.2023 09:09

Све цеститке за организацију опстинској администрацији на целу са нацелником. Дивно је сто ова "Царолија" постаје све интетесантнија. Једино те петарде. Када неко настрада, бице касно.

ОДГОВОРИТЕ