Načelnik Šamca ima novčanu nagradu za ove Šamčane

Šamac daje novčanu nagradu mladiću koji se prvi oženi ili djevojci koja se prva uda u ovoj godini. Njihovo je samo da se jave u Opštinsku upravu, dok za prvo rođeno dijete u ovoj godini dodijeliće zlatnik.

Republika Srpska 01.01.2023 | 01:29
Načelnik Šamca ima novčanu nagradu za ove Šamčane

I Šamčani su dočekali Novu godinu na Gradskom trgu uz vatromet, kuvano vino i Gigante bend.

U ponoć građanima, sada več tradicionalno, Novu godinu čestitao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i dao zanimljivo obećanje:

„U nadi da nas svake godine bude sve više i više i da smanjimo odlaske iz naše Republike Srpske, a to nam je i najveća želja, Opštinska uprava je odlučila da pored svih onih blagodeti, koje inače daje kao podršku kada su u pitanju djeca i porodica, da će nagraditi sa novčanom nagradom onog mladića koji se prvi oženi ili djevojku koja se prva uda u ovoj godini. Njihovo je da se jave u Opštinsku upravu, a za prvo rođeno dijete u ovoj godini je zlatnik".

Na kraju Milićević je poželio svima mir, sreću i blagostanje.

„Želimo da nam svima bude bolje i trudićemo se da svim građanima obezbijedimo bolju i ljepšu budućnost.Neka nam Nova godina donosie novi početak, novu energiju i nadu da ostvarimo sve započete projekte uz ravnomjeran razvoj cijele teritorije opštine. Šamac. Želimo svim stanovnicima naše opštine dobro zdravlje, sreću i sveopšti prosperitet“, poručio je Milićević.

U Šamcu se slavilo i u pojedinim restoranima, dok su kafići bili puni... U ponoć su se pridružili na Gradskom trgu da uz vatromet čestitaju jedni drugima i zaigraju i zapjevaju zajedno.

Na šamačkom trgu, koji je ove godine malo više ukrašen nego prethodnih godina, je postavljena velika okićena jelka, a smješteno je 15 kućica sa proizvodima Udruženja i malih privrednika, postavljenih u okviru maniFestacije „Zimska čarolija na Ušću „ koja je počela 24. decembra, a završava se „Gastro susretima“ 4. januara.

(BN Foto: BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Savatije

01.01.2023 01:07

Dobija li tu nagradu i onaj (ili ona) koji se ozeni (uda) zbog papira za odlazak u inostranstvo? Pitam za drugara

ODGOVORITE
Name

Doktor

01.01.2023 09:09

Sve cestitke za organizaciju opstinskoj administraciji na celu sa nacelnikom. Divno je sto ova "Carolija" postaje sve intetesantnija. Jedino te petarde. Kada neko nastrada, bice kasno.

ODGOVORITE