Тужилаштво БиХ тражи од суда притвор за пет особа

- Тужилаштво БиХ предложиће притвор за пет лица и мјера забране за једно лице ухапшене у предмету "Голден", због организованог криминала, трговине дрогом, прања новца и других повезаних кривичних дјела.

Босна и Херцеговина 28.12.2022 | 10:48
Тужилаштво БиХ тражи од суда притвор за пет особа

Предмет обухвата организовану криминалну групу, која је дјеловала на подручју Бијељине и других градова, у предмету се користе докази добијени из дешифрованих "Скај" апликација, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Предложене мјере биће упућене Суду БиХ, након довођења и испитивања осумњичених.

Приједлог за одређивање притвора и мјера забране биће упућен Суду БиХ у законском року, гдје се очекује одржавање рочишта на основу приједлога, на којем ће тужилац детаљно образложити разлоге за мјеру притвора и мјере забране, навели су из Тужилаштва.

У оквиру акције кодног назива "Голден" води се истрага против више лица због организованог криминала, неовлаштеног промета дроге, прања новца и других повезаних кривичних дјела.

У оквиру предмета остварена је значајна међународна сарадња са партнерским институцијама из иностранства, укључујући Њемачку и САД. 

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

аналитицар

28.12.2022 10:05

Кајганицу гдје су велике рибе,које карду у мутном а ви гањате мање којима управављају оне велике.Знате ваљда да се змија туце у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

28.12.2022 16:12

Па кад би тукли у главу морали би хапсити себе и своје окружење.

Name

Иколос

28.12.2022 10:15

Статистика је битна јбг

ОДГОВОРИТЕ