Tužilaštvo BiH traži od suda pritvor za pet osoba

- Tužilaštvo BiH predložiće pritvor za pet lica i mjera zabrane za jedno lice uhapšene u predmetu "Golden", zbog organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca i drugih povezanih krivičnih djela.

Bosna i Hercegovina 28.12.2022 | 10:48
Tužilaštvo BiH traži od suda pritvor za pet osoba

Predmet obuhvata organizovanu kriminalnu grupu, koja je djelovala na području Bijeljine i drugih gradova, u predmetu se koriste dokazi dobijeni iz dešifrovanih "Skaj" aplikacija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Predložene mjere biće upućene Sudu BiH, nakon dovođenja i ispitivanja osumnjičenih.

Prijedlog za određivanje pritvora i mjera zabrane biće upućen Sudu BiH u zakonskom roku, gdje se očekuje održavanje ročišta na osnovu prijedloga, na kojem će tužilac detaljno obrazložiti razloge za mjeru pritvora i mjere zabrane, naveli su iz Tužilaštva.

U okviru akcije kodnog naziva "Golden" vodi se istraga protiv više lica zbog organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa droge, pranja novca i drugih povezanih krivičnih djela.

U okviru predmeta ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama iz inostranstva, uključujući Njemačku i SAD. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

analiticar

28.12.2022 10:05

Kajganicu gdje su velike ribe,koje kardu u mutnom a vi ganjate manje kojima upravavljaju one velike.Znate valjda da se zmija tuce u glavu.

ODGOVORITE
Name

Lule

28.12.2022 16:12

Pa kad bi tukli u glavu morali bi hapsiti sebe i svoje okruženje.

Name

Ikolos

28.12.2022 10:15

Statistika je bitna jbg

ODGOVORITE