20 миграната и три тијела пронађени у шуми на граници са БиХ

- Припадници граничне полиције Стара Градишка пронашли су у шумском предјелу Радиње 20 страних држављана који су незаконито ушли у Хрватску.

Регион 23.12.2022 | 21:10
20 миграната и три тијела пронађени у шуми на граници са БиХ

О овоме је јутрос око 6.00 сати обавијештен Оперативно-комуникациони центар Полицијске управе бродско-посавске.

Саопштено је да су у њиховој близини пронађена два тијела непознатих особа, за које за сада није познат узрок смрти и слиједи обдукција, док је за трећом особом трајала обимна потрага у сарадњи с радницима Хрватске горске службе спасавања све до поподневних сати, када је пронађено тијело.

Из полиције кажу да слиједи увиђај те даљи рад на утврђивању чињеница и околности у вези у овог догађаја.

"Стално упозоравамо и указујемо на опасности незаконитих прелазака државне границе - незаконити преласци државне границе врло су ризични, посебно јер је ријека Сава набујала и добрим дијелом поплавила околно ниско подручје те представља стварну опасност по живот особа", наводи полиција.

У саопштењу се апелује да особе које покушавају незаконито ући у Хрватску то не чине јер тако доводе у опасност свој живот и здравље, као и животе и здравље чланова своје породице.

Полиција апелује и на активисте и невладине организације да упозоре мигрантску популацију на опасности којима се могу изложити нарочито сада у зимским мјесецима.

(Срна Фото: Илустрација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирослав

23.12.2022 21:46

Примљено на знање, то би требало тако прихватити , ако смо људски изроди. Три мртва човека, то није за примити на знање, три мртва човека људи моји, имамо ли ми ишта још људско? А што су мртви? Ко је дао допринос, да су се угасила три људска живота? Докле мислимо гледати људске трагедије и о њима само примити информације? А човек, а морал, а људскост, тужно је, тужан је овај наш живот, кад прихватимо информацију и идемо преко ње, као да су пала три листа са дрвета. Жао ми је, жао ми је њих, жао ми је нас, што смо такви.

ОДГОВОРИТЕ