20 migranata i tri tijela pronađeni u šumi na granici sa BiH

- Pripadnici granične policije Stara Gradiška pronašli su u šumskom predjelu Radinje 20 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Region 23.12.2022 | 21:10
20 migranata i tri tijela pronađeni u šumi na granici sa BiH

O ovome je jutros oko 6.00 sati obaviješten Operativno-komunikacioni centar Policijske uprave brodsko-posavske.

Saopšteno je da su u njihovoj blizini pronađena dva tijela nepoznatih osoba, za koje za sada nije poznat uzrok smrti i slijedi obdukcija, dok je za trećom osobom trajala obimna potraga u saradnji s radnicima Hrvatske gorske službe spasavanja sve do popodnevnih sati, kada je pronađeno tijelo.

Iz policije kažu da slijedi uviđaj te dalji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

"Stalno upozoravamo i ukazujemo na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice - nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebno jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nisko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba", navodi policija.

U saopštenju se apeluje da osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Hrvatsku to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje porodice.

Policija apeluje i na aktiviste i nevladine organizacije da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti naročito sada u zimskim mjesecima.

(Srna Foto: Ilustracija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miroslav

23.12.2022 21:46

Primljeno na znanje, to bi trebalo tako prihvatiti , ako smo ljudski izrodi. Tri mrtva čoveka, to nije za primiti na znanje, tri mrtva čoveka ljudi moji, imamo li mi išta još ljudsko? A što su mrtvi? Ko je dao doprinos, da su se ugasila tri ljudska života? Dokle mislimo gledati ljudske tragedije i o njima samo primiti informacije? A čovek, a moral, a ljudskost, tužno je, tužan je ovaj naš život, kad prihvatimo informaciju i idemo preko nje, kao da su pala tri lista sa drveta. Žao mi je, žao mi je njih, žao mi je nas, što smo takvi.

ODGOVORITE