СИПА провела акцију у два града, три особе ухапшене

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су 21. децембра, на подручју Сарајева и Дервенте реализовали претресе стамбених и помоћних објеката и покретних ствари, на шест локације, саопштено је данас из ове агенције.

Република Српска 23.12.2022 | 14:10
СИПА провела акцију у два града, три особе ухапшене

"Слободе су три особе због постојања основа сумње да су починиле кривична дјела "удруживање ради чињења кривичних дјела" и "рачунарска превара" прописана Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине", стоји у саопштењу СИПЕ.

Додају да су они након криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених предате у надлежност Кантоналном тужилаштва Кантона Сарајево.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета информатичка и рачунарска опреме и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

"Наведене активносту су релазоване по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево у сарадњи са полицијским службеницима Министраства унутрашњих послова Републике Српске", сатоји у саопштењу СИПЕ.

(БН  Фото:Архив/Илустрација)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миле

23.12.2022 13:23

А ја???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ

23.12.2022 13:59

СИПА хапси банду и лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ЕУ

23.12.2022 18:33

СИПА је, не својом кривицом, најузалуднија институција у БИХ (иако ни друге нису несто пуно боље)... мислим да им је проценат ухапсених па осудјених испод 5%...

Name

Идеално

23.12.2022 20:11

Ова СИПА ће овај мјесец направити добар пребачај у раду...ето добри плата...

ОДГОВОРИТЕ