SIPA provela akciju u dva grada, tri osobe uhapšene

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 21. decembra, na području Sarajeva i Dervente realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, na šest lokacije, saopšteno je danas iz ove agencije.

Republika Srpska 23.12.2022 | 14:10
SIPA provela akciju u dva grada, tri osobe uhapšene

"Slobode su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela "udruživanje radi činjenja krivičnih djela" i "računarska prevara" propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju SIPE.

Dodaju da su oni nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta informatička i računarska opreme i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Navedene aktivnostu su relazovane po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske", satoji u saopštenju SIPE.

(BN  Foto:Arhiv/Ilustracija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mile

23.12.2022 13:23

A ja???

ODGOVORITE
Name

EU

23.12.2022 13:59

SIPA hapsi bandu i lopove

ODGOVORITE
Name

re EU

23.12.2022 18:33

SIPA je, ne svojom krivicom, najuzaludnija institucija u BIH (iako ni druge nisu nesto puno bolje)... mislim da im je procenat uhapsenih pa osudjenih ispod 5%...

Name

Idealno

23.12.2022 20:11

Ova SIPA će ovaj mjesec napraviti dobar prebačaj u radu...eto dobri plata...

ODGOVORITE