Бојић гурнуо у стечај фирму због које ће на суд

– Окружни привредни суд у Бањалуци отворио је стечај у предузећу „Процонтрол“, сазнаје ЦАПИТАЛ.

Република Српска 21.12.2022 | 19:16
Бојић гурнуо у стечај фирму због које ће на суд

Ријеч је о предузећу у власништву бизнисмена Славка Бојића који је недавно оптужен да је управо преко “Процонтрола” учествовао у сумњивим набавкама у афери „корона уговори“.

Стечај је отворен на основу приједлога Славка Бојића који је навео да фирма више не може измиривати обавезе и да је остала без посла и уговора због чега не може да обезбиједи изворе финансирања у будућности.

Током претходног поступка за утврђивање услова за отварање стечаја привремена стечајна управница Андреја Тришић је утврдила да су ти услови испуњени за стечај.

Она је у свом извјештају навела да је друштво престало са обављањем регистроване дјелатности, да је рачун блокиран дуже од 90 дана и да постоје значајне обавезе које није могуће измирити из средстава друштва.

„Будући да је друштво несолвентно и неликвидно, односно да није у стању да измирује своје обавезе, а посједује имовину из које се могу намирити трошкови стечајног поступка предложила је да суд отвори стечајни поступак“, наводи се у образложењу рјешења.

Иначе, баш прошле године када је и ухапшен у склопу истраге у афери „корона уговори“, Бојићев “Процонтрол“ је пријавио рекордне приходе од 4,5 милиона КМ и 3,3 милиона КМ добити и то све са само једним радником.

Примјера ради, 2020. године предузеће је приходовало 1,1 милион КМ, а пријављена је добит од 634.540 КМ.

Бојић је ухапшен заједно са тадашњим директором Института за јавно здравство Републике Српске Браниславом Зељковићем, директором предузећа “Промединг” из Лакташа Драганом Дубравцем, власником Туристичке агенције “Травел 4 фун” Сашом Марковићем, те директором “Синекс лабораторије” Санијем Црљићем због сумње у високу корупцију због које је буџет Републике Српске оштећен за 1,3 милиона КМ.

Према оптужници коју је подигло Републичко јавно тужилаштво, а коју је потврдио Окружни суд у Бањалуци, Зељковић је организовао јавне набавке мимо закона и процедура, по цијенама вишеструко већим од набавних.

Бојић је оптужен због помагања у злоупотреби службеног положаја или овлашћења, те злоупотребе у поступку јавне набавке. 

(Цапитал Фото: ММС Цоде)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

21.12.2022 18:24

Осудити битангу на 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

21.12.2022 18:30

Јер волимо РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови

22.12.2022 08:43

А стари министар Сераниц и Висковиц тврде да су набавке у доба лороне биле легалне а министар цека судење, фирме које су се тиме вавиле пред стецајем ,а колико јос ина тога мутног од кисеонока покретне болнице итд..

Name

трагац

22.12.2022 12:54

Недостају ти двије рјечи испред републику српску. Треба да стоји "волимо да пљачкамо" РС

Name

Херцеговац

21.12.2022 19:48

Тај један радник је геније, дајте га умјесто јадована!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

21.12.2022 20:50

ЧУЈ ГУНУО У СТЕЧАЈ... А ШТА ЈЕ СА ОБАВЕЗАМА ПРЕМА ДРЖАВИ, КОМИТЕНТИМА, ОСТАЛИМ ОБАВЕЗАМА? ЧИТИ КРИМИНАЛ И КРИМИНАЛАЦ КОЈО МОРА ДА РОБИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

21.12.2022 22:50

Овај кретен је као власник ммс код у дилу са сектом и кустурицем из фонда наплатио усрани изис програм 27 милиона насих пара. Кад се на нету укуца његово име тако искоци нека афера. Зна се ко га стити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

21.12.2022 23:33

Пола за судјење и адвокате мало це бит осудјен неко га помилује, и опет це му бит добро. Осим ако га супруга не испали и оде са другим и његовом ловом

ОДГОВОРИТЕ