Bojić gurnuo u stečaj firmu zbog koje će na sud

– Okružni privredni sud u Banjaluci otvorio je stečaj u preduzeću „Procontrol“, saznaje CAPITAL.

Republika Srpska 21.12.2022 | 19:16
Bojić gurnuo u stečaj firmu zbog koje će na sud

Riječ je o preduzeću u vlasništvu biznismena Slavka Bojića koji je nedavno optužen da je upravo preko “Procontrola” učestvovao u sumnjivim nabavkama u aferi „korona ugovori“.

Stečaj je otvoren na osnovu prijedloga Slavka Bojića koji je naveo da firma više ne može izmirivati obaveze i da je ostala bez posla i ugovora zbog čega ne može da obezbijedi izvore finansiranja u budućnosti.

Tokom prethodnog postupka za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja privremena stečajna upravnica Andreja Trišić je utvrdila da su ti uslovi ispunjeni za stečaj.

Ona je u svom izvještaju navela da je društvo prestalo sa obavljanjem registrovane djelatnosti, da je račun blokiran duže od 90 dana i da postoje značajne obaveze koje nije moguće izmiriti iz sredstava društva.

„Budući da je društvo nesolventno i nelikvidno, odnosno da nije u stanju da izmiruje svoje obaveze, a posjeduje imovinu iz koje se mogu namiriti troškovi stečajnog postupka predložila je da sud otvori stečajni postupak“, navodi se u obrazloženju rješenja.

Inače, baš prošle godine kada je i uhapšen u sklopu istrage u aferi „korona ugovori“, Bojićev “Procontrol“ je prijavio rekordne prihode od 4,5 miliona KM i 3,3 miliona KM dobiti i to sve sa samo jednim radnikom.

Primjera radi, 2020. godine preduzeće je prihodovalo 1,1 milion KM, a prijavljena je dobit od 634.540 KM.

Bojić je uhapšen zajedno sa tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem, direktorom preduzeća “Promeding” iz Laktaša Draganom Dubravcem, vlasnikom Turističke agencije “Travel 4 fun” Sašom Markovićem, te direktorom “Sineks laboratorije” Sanijem Crljićem zbog sumnje u visoku korupciju zbog koje je budžet Republike Srpske oštećen za 1,3 miliona KM.

Prema optužnici koju je podiglo Republičko javno tužilaštvo, a koju je potvrdio Okružni sud u Banjaluci, Zeljković je organizovao javne nabavke mimo zakona i procedura, po cijenama višestruko većim od nabavnih.

Bojić je optužen zbog pomaganja u zloupotrebi službenog položaja ili ovlašćenja, te zloupotrebe u postupku javne nabavke. 

(Capital Foto: MMS Code)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

BANJA LUKA

21.12.2022 18:24

Osuditi bitangu na 20 godina.

ODGOVORITE
Name

Србо

21.12.2022 18:30

Јер волимо РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

ODGOVORITE
Name

Novi

22.12.2022 08:43

A stari ministar Seranic i Viskovic tvrde da su nabavke u doba lorone bile legalne a ministar ceka sudenje, firme koje su se time vavile pred stecajem ,a koliko jos ina toga mutnog od kiseonoka pokretne bolnice itd..

Name

tragac

22.12.2022 12:54

Nedostaju ti dvije rječi ispred republiku srpsku. Treba da stoji "volimo da pljačkamo" RS

Name

Херцеговац

21.12.2022 19:48

Тај један радник је геније, дајте га умјесто јадована!

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

21.12.2022 20:50

ČUJ GUNUO U STEČAJ... A ŠTA JE SA OBAVEZAMA PREMA DRŽAVI, KOMITENTIMA, OSTALIM OBAVEZAMA? ČITI KRIMINAL I KRIMINALAC KOJO MORA DA ROBIJA.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

21.12.2022 22:50

Ovaj kreten je kao vlasnik mms kod u dilu sa sektom i kusturicem iz fonda naplatio usrani izis program 27 miliona nasih para. Kad se na netu ukuca njegovo ime tako iskoci neka afera. Zna se ko ga stiti.

ODGOVORITE
Name

Prika bn

21.12.2022 23:33

Pola za sudjenje i advokate malo ce bit osudjen neko ga pomiluje, i opet ce mu bit dobro. Osim ako ga supruga ne ispali i ode sa drugim i njegovom lovom

ODGOVORITE