Мундијалска хуманост: Донација из Моззарта за јавну кухињу Црвеног крста

Током трајања СП у Катару сваки хуманитарни тикет је био добитан 

Република Српска 21.12.2022 | 16:12
Мундијалска хуманост: Донација из Моззарта за јавну кухињу Црвеног крста

Љубитељи фудбала широм свијета протеклих мјесец дана уживали су у сјајним утакмицама током Мундијала у Катару, а племенити кладионици и компанија Моззарт искористили су овај спортски спектакл да још једном покажу своју хуманост. 

За вријеме трајања Свјетског првенства, познате личности су типовале сваки дан, а компанија Моззарт је, као и увијек у акцији „Хуманитарни тикет у подне“, донирала улог. С тим да је, поводом Мундијала улог био 100 КМ- што је уједно био и загарантовани добитак, па је сваки хуманитарни листић био добитни. Тако су познати из свијета фудбала за 29 дана у племените сврхе прикупили 2.900 марака, а компанија Моззарт ће тај износ донирати корисницима јавне кухиње Градске организације Црвени крст Бања Лука. 

На овај начин хумани кладиоци, љубитељи фудбала и Моззарт спојили су угодно и корисно и још једном доказали да у игри на хуманост сви побјеђују. 

А у Моззарту се кладе на хуманост већ годинама. Само током ове године, кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“, усрећили су више од 30 удружења широм Републике Српске, а укупно су им донирали 23.000 марака. 

Тако су обрадовали удружења родитеља са четворо и више дјеце из Лакташа, Прњавора, Љубиња, Бањалуке, Рогатице… 

Вриједне донације стигле су и на адресе бројних удружења из Котор Вароша, Козарске Дубице, Вукосавља, Бијељине, Требиња, Српца, Приједора, Источног Сарајева, Невесиња, Теслића, Шамца, Билеће…  

У најуспјешније хумане кладиоце ове године уписали су се кошаркашки тренер Вукашин Вуле Мандић који је Удружењу „Срце пегаза“ из Бањалуке усмјерио добитак од чак 3.631 КМ. Добру спортску прогнозу дао је и чувени фудбалер Лазар Марковић који је освојених 1.515 КМ намијенио бањалучком Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и лица са инвалидитетом „Моја лука“. 

Децембар је, већ традиционално, мјесец хуманости у Моззарту, а ове године је то Мундијалска хуманост. 

- Ове године су нам у племенитим намјерама помогли познати кладиоци из свијета фудбала који су показали мундијалску хуманост, а ми смо одлучили да удвостручимо донирани улог. На тај начин смо ујединили спорт и друштвено одговорни рад, а све како бисмо уочи празника помогли оним којима је то најпотребније- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт.

Од почетка традиционалне акције „Хуманитарни тикет у подне“ типовале су бројне познате личности које су обрадовале неколико стотина удружења широм наше земље, а игра на хуманост ће се наставити и идуће године. 

(ПР Фото: ПР)