Mundijalska humanost: Donacija iz Mozzarta za javnu kuhinju Crvenog krsta

Tokom trajanja SP u Kataru svaki humanitarni tiket je bio dobitan 

Republika Srpska 21.12.2022 | 16:12
Mundijalska humanost: Donacija iz Mozzarta za javnu kuhinju Crvenog krsta

Ljubitelji fudbala širom svijeta proteklih mjesec dana uživali su u sjajnim utakmicama tokom Mundijala u Kataru, a plemeniti kladionici i kompanija Mozzart iskoristili su ovaj sportski spektakl da još jednom pokažu svoju humanost. 

Za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva, poznate ličnosti su tipovale svaki dan, a kompanija Mozzart je, kao i uvijek u akciji „Humanitarni tiket u podne“, donirala ulog. S tim da je, povodom Mundijala ulog bio 100 KM- što je ujedno bio i zagarantovani dobitak, pa je svaki humanitarni listić bio dobitni. Tako su poznati iz svijeta fudbala za 29 dana u plemenite svrhe prikupili 2.900 maraka, a kompanija Mozzart će taj iznos donirati korisnicima javne kuhinje Gradske organizacije Crveni krst Banja Luka. 

Na ovaj način humani kladioci, ljubitelji fudbala i Mozzart spojili su ugodno i korisno i još jednom dokazali da u igri na humanost svi pobjeđuju. 

A u Mozzartu se klade na humanost već godinama. Samo tokom ove godine, kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“, usrećili su više od 30 udruženja širom Republike Srpske, a ukupno su im donirali 23.000 maraka. 

Tako su obradovali udruženja roditelja sa četvoro i više djece iz Laktaša, Prnjavora, Ljubinja, Banjaluke, Rogatice… 

Vrijedne donacije stigle su i na adrese brojnih udruženja iz Kotor Varoša, Kozarske Dubice, Vukosavlja, Bijeljine, Trebinja, Srpca, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Nevesinja, Teslića, Šamca, Bileće…  

U najuspješnije humane kladioce ove godine upisali su se košarkaški trener Vukašin Vule Mandić koji je Udruženju „Srce pegaza“ iz Banjaluke usmjerio dobitak od čak 3.631 KM. Dobru sportsku prognozu dao je i čuveni fudbaler Lazar Marković koji je osvojenih 1.515 KM namijenio banjalučkom Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i lica sa invaliditetom „Moja luka“. 

Decembar je, već tradicionalno, mjesec humanosti u Mozzartu, a ove godine je to Mundijalska humanost. 

- Ove godine su nam u plemenitim namjerama pomogli poznati kladioci iz svijeta fudbala koji su pokazali mundijalsku humanost, a mi smo odlučili da udvostručimo donirani ulog. Na taj način smo ujedinili sport i društveno odgovorni rad, a sve kako bismo uoči praznika pomogli onim kojima je to najpotrebnije- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Od početka tradicionalne akcije „Humanitarni tiket u podne“ tipovale su brojne poznate ličnosti koje su obradovale nekoliko stotina udruženja širom naše zemlje, a igra na humanost će se nastaviti i iduće godine. 

(PR Foto: PR)