Путин забринут због стања у Доњецку и Луганску

Предсједник Русије Владимир Путин наложио је специјалним службама да држе под сталном контролом мјеста масовног окупљања грађана, стратешке транспортне објекте и енергетску инфраструктуру.

Свијет 20.12.2022 | 11:38
Путин забринут због стања у Доњецку и Луганску

Имате довољно искуства у борби против тероризма, тако да се рад на спречавању терористичких напада мора наставити систематски и прогресивно, мјеста масовног окупљања грађана, стратешки саобраћајни објекти и енергетска инфраструктура морају бити под сталном контролом – истакао је Путин честитајући званичницима државне безбедности – пренијеле су РИА Новости.

Он је истакао да треба појачати и рад граничне службе Федералне службе безбједности, пренио је Спутњик.

– Државна граница је најважнији, кључни обод за осигурање безбједности земље и она мора бити поуздано покривена. Покушаји њеног нарушавања морају се брзо и ефикасно заустављати коришћењем расположивих снага и средстава, укључујући мобилне јединице и специјалне снаге – додао је предсједник Русије.

Ситуација у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР), самопроглашеној Луганској Народној Републиви (ЛНР), Херсонској и Запорошкој области је изузетно тешка и снаге безбједности у новим регионима Русије морају учинити све да обезбиједе максималну безбједност, поштовање права и слобода грађана, рекао је Путин, пренијеле су РИА Новости.

– Посебно желим да истакнем јединице безбједносних агенција које су почеле да делују у новим регионима Русије. Да, тешко вам је сада, ситуација у Доњецкој и Луганској Народној Републици, у Херсонској и Запорошкој области је изузетно тешка. Али људи који тамо живе се надају вама, вашој заштити – истакао је он.

Предсједник Русије је навео да је дужност тајних служби да учине све да обезбеде максималну безбједност грађана и заштите њихова права и слободе.

Такође је обећао да ће нове јединице опремити савременом опремом и наоружањем и да ће обезбиједити искусан кадар.

Дан радника безбједносних агенција Руске Федерације обиљежава се 20. децембра.

(Тањуг)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

АР

20.12.2022 11:06

Нема разлога за забринутост ваљда је био референдум а то је воља народа Не разумијем засто брига специална операција иде оцигледно по плану па мозда кепец мало забрибут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2022 13:58

Ма то сигурно мало глуми пред западом да мисле да је све по плану.

Name

Ре

20.12.2022 12:08

А јеси их заштитио свака част. Да им гранате падају сваки дан на главу. А и своју омладину да гине и сели из Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2022 13:58

Битно је да је он послао оркестар да им свира.

Name

Иван

20.12.2022 12:26

У преводу на нас језик,јос мало па бјезанија куци из украјине.Е мој Путине ста направи од русије спрдњу на квадрат.Побједјује украјина јасно као дан неце руси издрзати ни три мјесеца тамо,то им је плафон.А зеленски данас у Бахмуту свака цаст прави лидер свог народа,капа доле.Русофили на апаратима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

20.12.2022 14:05

"Свака част", ти боље познајеш ситуацију у Русији и Украјини, него у својој мјесној заједници ! Они макар имају "апарате", на њима се може преживјети, за разлику од нас овде који можемо најебат и од једних и других, велике газде зачас преврну, па ти гледај !

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

20.12.2022 14:23

МА УКРАИНА ПОБЈЕЂУЈЕ ОД ПОЧЕТКА НЕЗНАМ СКИМ САД РАТУЈУ КАД СУ ПОБЈЕДИЛИ. А ОВИ ДУШЕБРИЖНИЦИ НЕБОЈТЕ СЕ ВИ ЗА РУСИЈУ НАТО ПАКТ ДА СМИЈЕ НАПАСТИ РУСИЈУ ОН БИ ТО ВЕЋ УЧИНИО ЛАКО ЈЕ НАОПАСТИ СРБЕ КОЈИ СУ ОД ОРУЖЈА ИМАЛИ ПРАЋКЕ. ДА СУ АМЕРИКАНЦИ ИЛИ НАТО ИСТО ЈЕ НАПАЛИ УКРАИНУ ОНИ БИ ЈЕ СРАВНАЛИ И ДОДАЛИ МАЛО ОНОГ СИРОМАШНОГ УРАНИЈУМА ДА БОЉЕ И ДУЖЕ УМИРУ, А РУСИ НЕМАЈУ НИШТА СА ФАШИЗМОМ И БОРИЛИ СУ СЕ УВЈЕК ПРОТИВ ФАШИСТА И МАКСИМАЛНО НА СВОЈУ ОГРОМНУ ШТЕТУ ЧУВАЈУ ЦИВИЛЕ ЗА РАЗЛИКУ ОВИ ХРАБРИ ЗЕМАЉА КОЈЕ СУ НАПАЛЕ СРЈ.

Name

АР

20.12.2022 14:32

Мозда И путин додје И бахмут ако буде смио Али казу мало прехладјен цури му из носа осјетљив на хладноцу Добице вакцину украинска производња

Name

ИГОР

20.12.2022 15:49

ПУНО ЧИТАШ ЗАПАДНУ ПРОПАГАНДУ. ЗДРАВСТВУЈ, ИВАНЕ. РУСОФИЛ СА ЛАУША.

Name

Ма хајде Док

20.12.2022 16:49

А РУСИ НЕМАЈУ НИШТА СА "ФАШИЗМОМ И БОРИЛИ СУ СЕ УВЈЕК ПРОТИВ ФАШИСТА". Али ваљаш глупости, до 22. Јуна 1941 су Руси, СССР били савезници са фашистима, са Хитлером, 23. 8. 1939 се кукасти крст заставе вијориле по Москви, црвеним тргом. Тад је потписан почетак 2. Св. рата. Снадбијевали Хитлера нафтом, Београд бомбардован са руском нафтом. И чињеница никад нису били на страни демократије, код њих избори као трка са једним коњем, и као такви су толико ратова изазвали гдје су УСА морали интервенисати, сузбити њихов извоз комунизма.

Name

Има једна

20.12.2022 14:47

Групација, трупа, која се састоји из руских војника, ратују са Украјинцима и циљ им је да ослободе Русију од тиранина. Застава им је бијело-плаво-бијела, без црвене боје која је симбол за руски империјализам, угњетавање. Он се изгледа боји побуне војника и становника у новоприпојеним територијама али и у Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

путан

20.12.2022 15:03

Пуно хтио, пуно запоцео

ОДГОВОРИТЕ
Name

Био би и ја

20.12.2022 15:09

Забринут да ми се стеже омча око врата. Треба одговарати за ову агресију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

20.12.2022 16:35

Такви су ови са запада намјесте игру па онда формирају суд по свом ћеифу

Name

Дјук

20.12.2022 18:54

Руси се боре против америчког империјализма и европског фашистичког национализама. За класично ратовање како се води рат, Руси ће славити, жртве су евидентне али пуно их је мање него да Руси на брз начин све заврше. Запад је трулеж,због смрада не треба да цела планета страда.