Putin zabrinut zbog stanja u Donjecku i Lugansku

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naložio je specijalnim službama da drže pod stalnom kontrolom mjesta masovnog okupljanja građana, strateške transportne objekte i energetsku infrastrukturu.

Svijet 20.12.2022 | 11:38
Putin zabrinut zbog stanja u Donjecku i Lugansku

Imate dovoljno iskustva u borbi protiv terorizma, tako da se rad na sprečavanju terorističkih napada mora nastaviti sistematski i progresivno, mjesta masovnog okupljanja građana, strateški saobraćajni objekti i energetska infrastruktura moraju biti pod stalnom kontrolom – istakao je Putin čestitajući zvaničnicima državne bezbednosti – prenijele su RIA Novosti.

On je istakao da treba pojačati i rad granične službe Federalne službe bezbjednosti, prenio je Sputnjik.

– Državna granica je najvažniji, ključni obod za osiguranje bezbjednosti zemlje i ona mora biti pouzdano pokrivena. Pokušaji njenog narušavanja moraju se brzo i efikasno zaustavljati korišćenjem raspoloživih snaga i sredstava, uključujući mobilne jedinice i specijalne snage – dodao je predsjednik Rusije.

Situacija u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republivi (LNR), Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška i snage bezbjednosti u novim regionima Rusije moraju učiniti sve da obezbijede maksimalnu bezbjednost, poštovanje prava i sloboda građana, rekao je Putin, prenijele su RIA Novosti.

– Posebno želim da istaknem jedinice bezbjednosnih agencija koje su počele da deluju u novim regionima Rusije. Da, teško vam je sada, situacija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška. Ali ljudi koji tamo žive se nadaju vama, vašoj zaštiti – istakao je on.

Predsjednik Rusije je naveo da je dužnost tajnih službi da učine sve da obezbede maksimalnu bezbjednost građana i zaštite njihova prava i slobode.

Takođe je obećao da će nove jedinice opremiti savremenom opremom i naoružanjem i da će obezbijediti iskusan kadar.

Dan radnika bezbjednosnih agencija Ruske Federacije obilježava se 20. decembra.

(Tanjug)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

AR

20.12.2022 11:06

Nema razloga za zabrinutost valjda je bio referendum a to je volja naroda Ne razumijem zasto briga specialna operacija ide ocigledno po planu pa mozda kepec malo zabribut

ODGOVORITE
Name

Re

20.12.2022 13:58

Ma to sigurno malo glumi pred zapadom da misle da je sve po planu.

Name

Re

20.12.2022 12:08

A jesi ih zaštitio svaka čast. Da im granate padaju svaki dan na glavu. A i svoju omladinu da gine i seli iz Rusije.

ODGOVORITE
Name

Re

20.12.2022 13:58

Bitno je da je on poslao orkestar da im svira.

Name

Ivan

20.12.2022 12:26

U prevodu na nas jezik,jos malo pa bjezanija kuci iz ukrajine.E moj Putine sta napravi od rusije sprdnju na kvadrat.Pobjedjuje ukrajina jasno kao dan nece rusi izdrzati ni tri mjeseca tamo,to im je plafon.A zelenski danas u Bahmutu svaka cast pravi lider svog naroda,kapa dole.Rusofili na aparatima.

ODGOVORITE
Name

He He

20.12.2022 14:05

"Svaka čast", ti bolje poznaješ situaciju u Rusiji i Ukrajini, nego u svojoj mjesnoj zajednici ! Oni makar imaju "aparate", na njima se može preživjeti, za razliku od nas ovde koji možemo najebat i od jednih i drugih, velike gazde začas prevrnu, pa ti gledaj !

Name

DOK HOLIDEJ

20.12.2022 14:23

MA UKRAINA POBJEĐUJE OD POČETKA NEZNAM SKIM SAD RATUJU KAD SU POBJEDILI. A OVI DUŠEBRIŽNICI NEBOJTE SE VI ZA RUSIJU NATO PAKT DA SMIJE NAPASTI RUSIJU ON BI TO VEĆ UČINIO LAKO JE NAOPASTI SRBE KOJI SU OD ORUŽJA IMALI PRAĆKE. DA SU AMERIKANCI ILI NATO ISTO JE NAPALI UKRAINU ONI BI JE SRAVNALI I DODALI MALO ONOG SIROMAŠNOG URANIJUMA DA BOLJE I DUŽE UMIRU, A RUSI NEMAJU NIŠTA SA FAŠIZMOM I BORILI SU SE UVJEK PROTIV FAŠISTA I MAKSIMALNO NA SVOJU OGROMNU ŠTETU ČUVAJU CIVILE ZA RAZLIKU OVI HRABRI ZEMALJA KOJE SU NAPALE SRJ.

Name

AR

20.12.2022 14:32

Mozda I putin dodje I bahmut ako bude smio Ali kazu malo prehladjen curi mu iz nosa osjetljiv na hladnocu Dobice vakcinu ukrainska proizvodnja

Name

ИГОР

20.12.2022 15:49

ПУНО ЧИТАШ ЗАПАДНУ ПРОПАГАНДУ. ЗДРАВСТВУЈ, ИВАНЕ. РУСОФИЛ СА ЛАУША.

Name

Ma hajde Dok

20.12.2022 16:49

A RUSI NEMAJU NIŠTA SA "FAŠIZMOM I BORILI SU SE UVJEK PROTIV FAŠISTA". Ali valjaš gluposti, do 22. Juna 1941 su Rusi, SSSR bili saveznici sa fašistima, sa Hitlerom, 23. 8. 1939 se kukasti krst zastave vijorile po Moskvi, crvenim trgom. Tad je potpisan početak 2. Sv. rata. Snadbijevali Hitlera naftom, Beograd bombardovan sa ruskom naftom. I činjenica nikad nisu bili na strani demokratije, kod njih izbori kao trka sa jednim konjem, i kao takvi su toliko ratova izazvali gdje su USA morali intervenisati, suzbiti njihov izvoz komunizma.

Name

Ima jedna

20.12.2022 14:47

Grupacija, trupa, koja se sastoji iz ruskih vojnika, ratuju sa Ukrajincima i cilj im je da oslobode Rusiju od tiranina. Zastava im je bijelo-plavo-bijela, bez crvene boje koja je simbol za ruski imperijalizam, ugnjetavanje. On se izgleda boji pobune vojnika i stanovnika u novopripojenim teritorijama ali i u Rusiji.

ODGOVORITE
Name

putan

20.12.2022 15:03

Puno htio, puno zapoceo

ODGOVORITE
Name

Bio bi i ja

20.12.2022 15:09

Zabrinut da mi se steže omča oko vrata. Treba odgovarati za ovu agresiju.

ODGOVORITE
Name

$

20.12.2022 16:35

Takvi su ovi sa zapada namjeste igru pa onda formiraju sud po svom ćeifu

Name

Djuk

20.12.2022 18:54

Rusi se bore protiv američkog imperijalizma i evropskog fašističkog nacionalizama. Za klasično ratovanje kako se vodi rat, Rusi će slaviti, žrtve su evidentne ali puno ih je manje nego da Rusi na brz način sve završe. Zapad je trulež,zbog smrada ne treba da cela planeta strada.