Што народу горе, њему све боље

Додик је бахат, неотесан, бестидан, безобразан, нервозан, свадљив, прост, надмен, уображен, самољубив, ташт, арогантан, осион, охол, дрзак, разметљив, горд. Али је истовремено и вјешт политичар, ненадмашан трговац, врхунски манипулатор, вансеријски стратег, селектор у чијем тиму нико никога не вријеђа, нико никога не гађа пепељаром и нико никога не псује по новинама, безименим порталима и страначким телевизијама. Успио је у ономе што је најтеже: промијенио је народ. Хероји су постали кукавице, паметни се легитимишу као будале, а способни су добили трајну забрану рада

Република Српска 18.12.2022 | 15:30
Што народу горе, њему све боље

Аутор: Горан Дакић

Постоји или је постојао снимак на којем Александар Вучић гађа тројку и фула комплетну таблу. Монтажер је након тога налијепио и шут Милорада Додика ван линије 6,25. Трица је упала без костију, као кап, љепше него она Теодосићева преко Гарбахосе на Свјетском првенству 2010. године.

И тако је одувијек: сви се муче, пате, зноје, савијају, кичмају, промашују и губе, а Додик добија и добија. Некада лако, некада из дубоког аута, а некада уз очигледну помоћ судија. Али добија.

Три кума, једна прича

Посљедњу утакмицу Додик је добио малтене са трибина и уз слијепе судије. Против њега су били чак и његови саиграчи. Нису му додавали лопту, блокирали су му отворене шутеве, пресијецали су му кретање, али је он утакмицу, на концу, добио. Противници су се бунили, улагали приговоре, али је врховно тијело - чак и оно! - пресудило у његову корист.

Политика је, да парафразирам ону изанђалу максиму, утакмица која се игра двадесет година и у којој Додик вазда побјеђује.

За вријеме Додикове владавине неколико стотина хиљада грађана Републике Српске отишло је стомаком за хљебом, али су Додик и СНСД остали

Чини се да Додику ништа није забрањено. Вучића и Томислава Николића назове политичким побачајима, а потом ужива деценијску заштиту првог човјека Србије. Сергеју Лаврову ували украдену икону због чега избије незабиљежен дипломатски скандал, а Владимир Путин га пусти под своју кабаницу. Сину и кћери обезбиједи државне кредите, милионске послове и приде регресирано гориво, а за њега гласају они чија дјеца немају шта да једу и чији унуци носе патике са одлијепљеним ђоновима.

Његов први кум је робијао због малверзација акцијама Медицинске електронике, а потом је добио дозволу да гради зградурину у којој се данас налазе, између осталих, м:тел и Лутрија Републике Српске. Његов други кум је уништио здравство Републике Српске, а потом је постао декан Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци. Његов трећи кум је у бесцијење замијенио земљиште бањолучке Пољопривредне школе да би постао тајкун, јер је само за то, како кажу, био надарен. И никоме ништа. Додик и даље побјеђује.

Његова породица напросто има све за разлику од стотина хиљада других које немају ништа. Фирма Агро воће је у власништву Додикове кћерке Горице и брата Горана. Послије ове фирме најбоље послује ресторан Агапе Горице и Иване, Додикове снахе. То је омиљени ресторан званичника Републике Српске који је добио филијалу и у тржном центру Делта планет. Као и неколико тендера Владе Републике Српске за прихрану њених функционера. То је тек, што рекао онај један, увод у анатомију. Каталог је импресиван.

Интерконт-Комерц је у власништву Спасоје Зељковића, супруга Додикове сестре. Запошљава седам радника и бави се трговином на велико, металном робом, инсталацијским материјалом, уређајима, опремом и цијевима за водовод и гријање. Фирма Фруит Ецо у власништву је Додиковог сина Игора и Мирка Добрића. Фруит Ецо је пажњу јавности привукао када им је Инвестиционо-развојна банка Републике Српске преко ноћи одобрила кредит од три милиона, што је тадашњи премијер Додик правдао ријечима како је боље да му син ради него да се дрогира. Што је, нема сумње, тачно. Али има још оних који би да раде умјесто да се дрогирају, па не могу да добију три милиона.

Породица највећег Србина с ове стране Дрине власник је и компаније Агро дестил која формално-правно припада Додиковом зету Павлу Ћоровићу. Ово предузеће бави се дестилирањем, прочишћавањем и мијешањем алкохолних пића и производњом дестилираних алкохолних пића. Ћоровић је сувласник и у Ред Боx медијима, компанији за графички дизајн, оглашавање, трговину и услуге те еxпорт-импорт.

Е, да је Анте знао...

Ћоровић је регистрован као директор и у предузећу Агро воће и у Глобал Либертyју, заједничкој фирми Игора и Горице Додик. Глобал Либертy регистрован је за трговину на велико дрветом, грађевинским материјалом и санитарном опремом. Радио Игокеа је преименован у Радио Агапе, који је у власништву Горице Додик и Кошаркашког клуба Игокеа, којим управља Ивана Додик. Породица Додик се помиње и као један од оснивача регионалне телевизије Уна. Везе са Проинтером и АТВ-ом није потребно доказивати. Додиков сестрић је на челу Фудбалског клуба Борац и на челу Фудбалског савеза БиХ.

Све је то познато, о свему томе су новинари стотину пута писали и опет ништа. Додик и даље на поломљеним леђима народа јаше своје изборне и политичке побједе. Онај са пензијом од три стотине марака даће и посљедњи фенинг да се услика са предсједником под шатором на Мањачи. Такву оданост имала су прије Додика само двојица: Тито и Милошевић. Чак ни Вучић није у свим приликама предсједник.

Додик мора да воли Републику Српску. Без ње би био тек просјечни трговац јабукама, нафтом и дуваном. Овако је главни баја на берзи (националних) интереса

Додик је постао савршени вођа: кунући се у Србију и Русију, а проклињући Европу, Америку и Сарајево, вријеђа, понижава и отима. Онима које вријеђа и понижава и од којих отима, битан је само први дио те једначине.

Политичку каријеру почео је 1986. године као предсједник Извршног одбора Општине Лакташи. Прије првих вишестраначких избора у Босни и Херцеговини 1990. године постао је члан Савеза реформских снага Анте Марковића. Као кандидат те странке је ушао у Парламент БиХ.

Због неслагања с тадашњом владајућом структуром Народне скупштине Републике Српске 1996. је формирао Клуб независних посланика који је био основа за стварање Странке независних социјалдемократа. Годину касније опет је изабран за посланика у Народној скупштини Републике Српске, а 1998. постаје предсједник Владе Републике Српске и на тој функцији остаје до јануара 2001. За предсједника Републике Српске кандидовао се 1999. године, али 162.154 гласа која је добио нису била довољна да побиједи (до)тадашњег предсједника Српске демократске странке Мирка Шаровића.

За посланика је трећи пут изабран 2002. и ту је дужност обављао до фебруара 2006. Тај период његовог политичког дјеловања остао је упамћен по расправама са СДС-овим Бориславом Бојићем и са тадашњим првим човјеком радикала Миланком Михајлицом. Премијер Српске други пут постаје 2006. године и од тада Републику Српску држи у триангле цхоку. Његова странка је у децембру 2006. однијела увјерљиву побједу на општим изборима у БиХ, а он је по трећи пут постао предсједник Владе Републике Српске.

Дужност предсједника Владе Републике Српске обављао је до септембра 2010. године, када је на тадашњим предсједничким изборима с 319.618 гласова однио побједу и постао предсједник Републике Српске. Ту је дужност службено преузео 15. новембра 2011. када је пред посланицима Народне скупштине Републике Српске положио заклетву. Предсједнички мандат је потврдио и на изборима 2014. побиједивши кандидата Савеза за промјене Огњена Тадића који је, све су прилике, играо против самога себе. Четири године касније је постао члан Предсједништва БиХ из Републике Српске (побиједио Младена Иванића), а недавно је постао предсједник Српске трећи пут освојивши тридесет хиљада гласова више него кандидат опозиције Јелена Тривић.

Тадић га је имао

Додик је бахат, неотесан, бестидан, безобразан, нервозан, свадљив, прост, надмен, уображен, самољубив, ташт, арогантан, осион, охол, дрзак, разметљив, горд. Али је истовремено и вјешт политичар, ненадмашан трговац, врхунски манипулатор, вансеријски стратег, селектор у чијем тиму нико никога не вријеђа, нико никога не гађа пепељаром и нико никога не псује по новинама, безименим порталима и страначким телевизијама. Жељка Цвијановић је члан Предсједништва БиХ из РС-а, СНСД има комотну ситуацију у Народној скупштини Републике Српске, а вјероватно и у оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

За вријеме Додикове владавине пропале су три банке, али нису пропали ни Додик ни СНСД. За вријеме Додикове владавине неколико стотина хиљада грађана Републике Српске отишло је стомаком за хљебом, али су Додик и СНСД остали.

За вријеме Додикове владавине уништени су, између осталог, Фармланд и Робне резерве РС-а, али нису уништени Додик и СНСД. Што је Република Српска више пропадала и нестајала, то су Додик и СНСД јачали. Што смо ми били јаднији и сиромашнији, Додик и његови су били блиставији и богатији. Систем спојених судова. Зато Додик мора да воли Републику Српску. Без ње би био тек просјечни трговац јабукама, нафтом и дуваном. Овако је главни баја на берзи (националних) интереса.

Ниједан српски политичар у посљедњих тридесет година није знао како с противницима као Додик. Тадић га је 2014. имао на конопцима, Додик није имао куда, на кољенима се борио за дах, а онда му је у оном фамозном телевизијском дуелу Тадић поклонио побједу. Ако је 2014. био на кољенима, четири године касније је испао из ринга, али се у њега вратио и ставио шампионски појас око стомака. Савез за промјене је газио према побједи држећи у рукама карту на којој се налазило лице убијеног Давида Драгичевића, али Додик је и то нулирао.

Сјећа ли се неко Драгана Чавића? Додиковог најљућег противника, најжешћег, најраснијег и најпоткованијег опозиционара? Памти ли ко њихове окршаје у Народној скупштини Републике Српске? Како је Чавић Додика погрдно називао “Србендом из Лакташа”? Тога се нико више не сјећа. Након избора 2018. Чавићев НДП је коалирао са СНСД-ом, али Додику ни то није било довољно, па је Чавића посадио у директорску фотељу Електрокрајине. Био је то политички трансфер вијека и пад који ни у једној пословици није могао бити лет.

Борислав Пекић је писао како је политика заправо једноставна дјелатност: они који нису на власти учиниће све да дођу на власт, а они који су на власти учиниће све да на њој остану. Додик је и буквално чинио све да дође на власт, као што је и буквално све чинио да на њој остане. Он је као антички краљ Мида: све што додирне претвори у ситни или крупни политички интерес. Додик брине за Србе колико и штука за кедере. Он је грађанин опасних намјера, политичар чији је џеп бунар без дна, бахати господар тендера, талова и усмених договора.

Трајни двојни пакт

Његов политички преображај није суштински. Када је скинуо мајицу Марковићевог реформисте и обукао дукс снажног српског националисте, дукс на чијем се једном рукаву налази застава Србије, а на другом грб Русије, урадио је то зато што је знао да другачије не може да постане и опстане. Једном се излетио, па је у скупштинском дуелу са Драшком Станивуковићем рекао: “Ако хоћеш да побиједиш, мораш да будеш добар са Србијом, Русијом и Црквом”. Није он Србин зато што му српска тробојка пулсира под грлом. Нити је русофил зато што му је Достојевски најдража лектира. Нити је вјерник зато што му је пред очима слика живог бога распетога. Не, Додик је све то само зато што без тога не би могао да буде оно што јесте.

Није он Србин зато што му српска тробојка пулсира под грлом. Нити је русофил зато што му је Достојевски најдража лектира. Нити је вјерник зато што му је пред очима слика живог бога распетога. Не, Додик је све то само зато што без тога не би могао да буде оно што јесте

Немогуће је побројати шта је све народно успио да уништи и шта је све страначко и приватно успио да изгради. Након прошлих општих избора генијалним маневром је добио четвртог делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. Све су прилике да ће тако бити и сада. Али, ако и не буде, освојио је Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске који му је годинама био кост у грлу. Убиједио је Русе да је и даље њихов играч. Увјерио је народ да се бори за њих. Увјерио је ботове да без њега нема Српске. Као Икар често лети близу сунца. Али њему израсту нова крила чим му се стара отопе. Непрестано пада, али никада не падне.

За двадесет година владавине имао је само једног дисидента - Драгу Калабића. Све остале омразе у странци, којих мора бити преко сваке мјере, гурао је под тепих или је давио свиленим гајтаном. Производио је послушнике као Кинези јефтине пластичне лепезе. Чак и они који су ојачали, попут Зорана Тегелтије или Драгана Лукача, нису могли до краја с њим.

Направио је трајни двојни пакт са Драганом Човићем, а само службе знају колико се Бакир Изетбеговић и он надопуњују случајно, а колико намјерно. Преко Човића је добио још једног снажног савезника, предсједника Хрватске Зорана Милановића, који се отворено пача у унутрашње ствари Босне и Херцеговине.

Успио је у ономе што је најтеже: промијенио је народ. Хероји су постали кукавице, паметни се легитимишу као будале, а способни су добили трајну забрану рада. Раселио је добар комад Српске, а у њене институције је населио све страначко што је могао. О његовим некретнинама не вриједи говорити. Ако их је Мићо Мићић имао онолико, колико их тек Додик има? Легенда каже да су му јабуке једне године родиле преко свих очекивања и да је требало неколико дана да се све то обере. Умјесто да ангажује бераче, Додик је подигао Бобана Кустурића коме је рекао да лети наопачке тик изнад воћњака да би пропелером отресао све што треба.

Љубивоје Ршумовић на једном мјесту вели како је деда Божо Симовић говорио: Лажи, кради и куни се криво/не би ли се остануло живо. Ове би ријечи биле изврстан политички епитаф Милораду Додику.

(Аутор: Горан Дакић- Ослободјење/ Фото: Агенције)

Коментари / 94

Оставите коментар
Name

Јаков

18.12.2022 14:40

Обично ГОВНО,!! Је*о га Смит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

18.12.2022 16:09

Комбинација Месија и Роналда, док сам жив има мој глас.

Name

књаз

18.12.2022 16:39

највећи пљачкаш Срба и историји, да није обер лопов, био би добар србин.

Name

Ре

18.12.2022 17:07

Смит зна колико је дудук покро,можда смит једног дана негдје проговори

Name

Ре

18.12.2022 18:27

Зна смит а зна и Суад,Ирена,и наравно калаба. Зна и обрен

Name

Ре

18.12.2022 18:38

И ТРЕБА ЊЕМУ ДА БУДЕ СВЕ БОЉЕ И БОЉЕ А НАРОДУ СВЕ ГОРЕ И ГОРЕ ЈЕР НАРОД БОЉЕ И НЕ ЗАСЛУЗУЈЕ СВЕ ОВО НАРОД ЈЕ ИЗГЛАСО ..БИЈЕДНИ НАРОД..КОЈИ НИ СЛАВУ НЕЦЕ МОЦИ ДА СЛАВИ ЈЕР ПРАСИЦИ СУ 10 КМ КИЛО..БИЈЕДНИ СРБИНЕ..БИЈЕДО

Name

Осматрач

18.12.2022 20:37

Све је тако само знања ради ваља НАГЛАСИТИ да је на престо постављен и до дана данашњег подржаван од УСА и Енглеске како би проводио њихове налоге.Резултат видимо!Крајњи циљ се зна.

Name

Оракле

19.12.2022 06:38

Народ казе: "Сто будала мозе да поквари, не мозе стотину паметних да исправи!". Е то је она највеца стета коју је градјанству РС нанио политицки хохстаплер Додик: Униставање система вриједности ! Требаце нове и нове генерације да се менталитет папка искоријени!

Name

Милан

18.12.2022 14:42

Сад се почели користити и термини који алудирају на називе из страних филмова, хахахахаха! Стварно Додик треба да почне добро плаћати оне који овако пљују по њему јер му само праве промоцију и праве ганепобедивим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.12.2022 16:07

Ти си баш болестан ало кога ти дижеш у небеса дезертера издајника са НАТО носача пљачкаша буџета прикривача убистава по Бањалуци алоооо идиоте свему дође крај а шта онда фукаре......

Name

Ре Милан

18.12.2022 16:16

Ово ми паметни и који мислимо својом гкавом збамо то набројано све одавно а овим глупим и нкеговим полтронима и улизицама немозе то допријет до мозга јер га немају зато сто им га је испрао својим глупостина Милокрад Додиг

Name

Ре РОКНЕМ ТИ УД

18.12.2022 17:29

Милане,ово је јос један доказ,да си невидјена будала која само лупета.

Name

Србо

18.12.2022 14:43

Све то би ријешио Иги само да се јави бар преко билборда и да каже кои се то тајкун накачио на буџет БЛ, јави се Иги.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теа

18.12.2022 14:44

Свака му част. Народ ћути нека ћути и даље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудно

18.12.2022 15:03

Ја не знам никог ко је гласао за њега осим његове секте и иних сто имају корист, избори су покрадени то најбоље зна Смит

Name

Ре

18.12.2022 15:48

Краде све па и изборе,треци пут,мајстори крадје на целу с Додиком,који је наредио крадју јер је знао да га нико висе овима не може гледати осим вулицке

Name

Беро Портир

18.12.2022 14:45

И Беро је био у Савјету СНСД за културу код Радојицица па од портира постао библиотекар као Савановиц. Друг Дакиц цути о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

18.12.2022 14:47

По изгледу Додика он је итекако отесан ,мало подебље ,ко фосна али прије ће бити да народу фали даска у глави..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

18.12.2022 16:50

Народу бас фали даска у глави.

Name

Xx

18.12.2022 14:48

Додик звани бурле је крадљивац Икона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

18.12.2022 14:48

Добро сте погодили, стварно је мазгов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

18.12.2022 14:49

Лаки је увијек нервозан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

18.12.2022 14:49

Сјајан текст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

18.12.2022 16:14

Текст као текст а ја лично мислим да се Додик упетљао и да је уцењен на изборима му је намештено да побједи има и већих играча од Додика у чијим је он рукама

Name

Ре

18.12.2022 23:26

За Додикове владавине пропала је Реп. Српска, испразнила се од људи, опљацкана, за 10 година неце имати ко да ради, бице само пензионери и Милокрадови милионери који су нас опљацкали и тастјерали

Name

Миодраг Лазаревић

18.12.2022 14:49

То је све примитивни балкански народ њему намјестио, дозволио, продао се, итд, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душанка

18.12.2022 14:50

НЕ ПАМТИМ КАД САМ ЗАДЊИ ПУТ ПРОЧИТАЛА ОВАКО НЕШТО ДОБРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

18.12.2022 15:56

Да, добро и истинито. А као закључак је за нас Србе поражавајући. Све што је наведено за њега, смо у ствари и ми, односно слијепи смо поред очију, глуви поред ушију. Све то он неби могао, да са нашим парама није све покупово, а то је могао што нас је буквално покрао, самим тим смо биједа, а биједа нема снаге да исказује неку енергију.

Name

Петар

18.12.2022 14:50

Лажи, кради и куни се криво/не би ли се остануло живо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина и правда

18.12.2022 18:19

Свак је рођен да по једном умре част и брука живе довијека.

Name

Лука Поповић

18.12.2022 14:51

Је*о ли вас он све, колико је народних пара пребацио по свијету када и задњи динар узме побјеце а нас ће оставити на цједилу а ти народе бленатви ћути, и муку мучи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОБАХ

18.12.2022 14:51

Рудоња је појео стадо од 100 јагњади. Баш се он брине о републици и њеном народу. Читајте његова сабрана књижевна дјела, просвјећуј те се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србињо

18.12.2022 14:52

Горан Дакић, у сриду!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

18.12.2022 14:52

Теле остаје теле,без обзира на пређени пут?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Вучић

18.12.2022 14:52

Само је Бог вјечан, а Његова је задња, мени, теби и Додику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

18.12.2022 22:24

Објасни појам вјецности .?

Name

Станија

18.12.2022 14:53

Обично кажу 'ма, пусти будалу" и тако све што хоће то и добије, али да је омиљен брате мили није, ни видјети а камо ли слушати када говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

18.12.2022 14:54

Једном ријечи кабадахија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.12.2022 15:06

Никаква је то способност.Насиље над својим народом се не назива способност С друге стране тај исти народ је толико чорав и глуп да не види како човек с њима манипулира градећи свој криминални свет а њих јаше ко коње.Али џаба битно је бити велики Србин

Name

Јаран

18.12.2022 15:09

Заврсит це они као румуни...

Name

Избори

18.12.2022 14:59

Додик није побиједио ни 2014 ни 2022 него покрао изборе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

18.12.2022 16:21

Истина. Пред прошле изборе Ирена је исла да види руски систем гласања а и Додо увјек пред изборе оде мало у Русију. Сто бас пред изборе? А Ирена је видјела да ду муцке и крадје и на крају једина она са још једним вјероватно Милорадовим чланом гласала да је све ок. Дуго је о она на у ЦИКу.

Name

Па

18.12.2022 15:02

Управо и влада 20 година што је такав. Шта би ти, каквог мутаља па да нам раде/ите шта хоће/те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Па

18.12.2022 23:32

Ко да нам ради, као Милокрад несто спријецава да нам раде??? Милокрад се цијело вријеме бави гомилањем пара отетих од дрзаве и народа. Заједно са олошем који га окружује

Name

Обицни градјанин

18.12.2022 15:03

А шта цес. И Схмит као медјународни преставник га се боји па цовјек диктира и одређује законе у Федерацији а у РС због Додика који га не признаје несмије писнути. Додо влада и страх и трепет је и за високог преставника који је дозволијо да црнолистаси поново владају и краду отворено гласове и пред њим и оцима чланова ЦИКа као анархисти у земљи цуда. Били дотични дозволијо и прихватило такво стање у његовој ЕУ дрзави, Додо је опет наградјен да даље блокира пут ка ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

18.12.2022 15:06

Он је једино за себе паметан,а за остале има силу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид Штрбац

18.12.2022 15:23

Та више говори о народу који га бира да га представља и води, него о њему самом. Какав народ такав водја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

18.12.2022 15:28

Држе те држе да остваре своје циљеве да све буде легално урађено и изборе су ти легализовали

ОДГОВОРИТЕ
Name

АД

18.12.2022 15:31

Није он способан, него је народ глуп, глупљи, најглупљи на свијету ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки Србац

18.12.2022 15:37

Описао га је господин у правом свјетлу, једном ријечју , додиг је фукаретина !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕТ

18.12.2022 16:41

Колико Рудоња има зетова? Откуд сада снајка кад живи у БГ купио свекар ЛОПОВ СТАН .

Name

333

18.12.2022 18:30

Народ је неписмен ,народ је изабрао и сад нек суте ,трпе и тако у недоглед иде у пропаст

Name

Ми

18.12.2022 15:41

Њему су амери дали да буде мини-фараон са робовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 крајишка

18.12.2022 16:06

Смеће дезертерско издајник чедо страних окупатора народе упамет се вријеме је ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бејха је пропао пројекат

18.12.2022 16:32

Пас лаје,вјетар носи.Босна воли свог господара.свог краља Милорада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

18.12.2022 16:37

Рудоња је обични сеоски лопов, а овај народ воли лопове. Е, Рудоња зна да народ воли лопове, нарочито пензионери па им да по 100 КМ, а после узме колико хоће, управо од њих. Зато Рудоња ..би, само ..би док нам очи не побијеле, а нарочито пензионерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сир Оливер

18.12.2022 16:39

Стеротип о "јадном народу" и бахатом лијевчанском љаксеу је катастрофална грешка. Он је алтер его за 300 000 сљедбеника те псеудополитике. Никога он не вара. Парадигму мијењају мале групе паметних, искрених и одлучних људи а не народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

18.12.2022 16:52

Браво Миле, шишај овце, твоје су. Они те бирају добро њима добро теби ко се брине за мене и моје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

18.12.2022 17:08

Хајмо у акцију.да нико не плаца струју,па нека свима искљуци ако има м..а

Name

06

18.12.2022 17:05

До сад сам.кривио народ сто гласа, сад сам сигуран да народ не гласа . Све док се не промјени изборни закон он це остајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домановић

18.12.2022 17:08

Кад икад Домановић написа "Вођу" ал народу слијепом код очију не вриједи писати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД

18.12.2022 17:21

Истинит текст, сажет!!! ћутање се скупо плаћа!!! Слика народа на овом простору!!! Никад није било све на продају, данас јесте!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

18.12.2022 17:24

Све речено о народу на овом простору. Некад смо имали част, образ и достојанство?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

18.12.2022 17:25

Свак цаст за текст,и треба их сто висе да бар мало допру до пензионера и других сто само гледају ртрс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

18.12.2022 17:56

Он је несто најгоре сто је народ могао добити. Како је све могло бити љепсе да га СФОР није довео на власт. Упропастио је један народ економски, а када си економски слаб. Нема ту дрзаве. Не стампас новац, дизес кредите... дубиоза за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

18.12.2022 18:08

Није он вјест политицар ин је доведен тенком Натоа и краде изборе ко је процесуиран,а Срби све сто вас снадје сами смо крови зато сто немамо правог водје са обе стране Дрине

ОДГОВОРИТЕ
Name

К300

18.12.2022 18:29

Коментар је врхунски, честитам аутору. Али не вреди писати добре коментаре јер је народ (већина) толико неук па је лако лоповима и криминалцима да манипулишу и исмујвају га. То су сигурни гласови који деценијама бирају овај олош који уништава све а млади и радно способни одлазе у потрази за бољим животом тако да ће за 10-20 година ово бити земља стараца које вјероватно неће имати ко сахранти и криминалаца који ће до крја ојадити и девастирати све. Честитам "паметни" народе боље нисте ни заслужили. Поразио вас је конвертит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

18.12.2022 19:39

Без гомиле која се окористила и подржала га Додиковом политиком шта би био , било је Додика и прије Додика који имају позамашан капитал од приватизације пуно је у нашој политици таквих

Name

санцанин_јадранко@гмx.ат

18.12.2022 18:53

ДОДО је ЦАР ако га народ бира ста је кога брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

19.12.2022 06:02

Чега је он цар многи знају чега је он цар ал се ћутии по јавним медијима такви смо ми све за будућност

Name

Пропаст

18.12.2022 19:25

Поред свих приватних успјеха успио је трајно затрти Сорб И њихову перспективу западно од дрине. Републицанс Српска је празна љуштура не због страног фактора и ФБиХ, већ доминантно његове катастофалне политике епских размјера. Показало се још једном да су Срби Сами себи највећи проблем. Толико пута видјено у нашој историји. Овај пут послије ове катаклизме нема опоравка, нажалост. Да ли је могло другачије, могло је. Али Са Неким другим људима, градјанима и на неком другом мјесту, овдје не. Ми који смо потомци Јасеновачких и свих других жртава И страдалника посебно у прошлом вијеку, који смо прошли голготе ко ниједан народ на крају смо допустили да нас један овакав “наш” двојожац уништи заувијек. Вјероватно ће нас изућавати многи историчари И социолози у будућности као посебан феномен !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

18.12.2022 19:51

Овдје ће и остат глуп не образован народ који ради за минималац или мало више који ради по шездесет сати у седмици за те паре и који пристаје на то рекавши шта ћемо морамо а послодавци нек се богате нек обезбједе и пето кољено јер све је Додик то дозволио јер њега не занима народ ни радник у рс.Одавде ће свако паметан отићи а глупи нек цркну радећ за комад хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

18.12.2022 19:52

Ви сте болесни, ал' бас болесни, немате ниста паметније да писете. Ипак је Додик предсједник, вољели га или не, имајте мало постовања. Ви несто знате о политици? Па да знате не би владао двадесет година. Немојте дијелити србе, бранковици, доста је било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

18.12.2022 21:02

Срам тебе било што подржаваш пљачку и криминал и малверзације

Name

Ре

18.12.2022 21:03

Дудук ти је бранковић доказани јакаро затуцана јебо те лажни преШједник који краде изборе откад су га довели на тенковима СФОРа и извршили дрзавни удар битанго сељачка.

Name

Ре Дарко

18.12.2022 21:03

А ,ти си као здрав ?! Ајде ћути неписмена и слијепа индивидуо .Какав предсједник ,кад једног дана додје све на своје ,можеш с њим у Сибир.Предсједник крадљивац избора ,новца,икона...Брука и срамота ! Опет прочитај текст ,не би ли бар мало постао реалан ,боље рећи :бар мало нормалан !

Name

Xxx

18.12.2022 21:35

Ееее мој Дарко теби је Додик испрао мозак са профи Керцхер машином и теби и таквима помоћи нема ... Додик сахрањује Српску ко иоле види ...

Name

Крис

18.12.2022 21:22

Сагледавси сво богатство и моц овог криминалца сад ми је јасно засто брундо не задрзава омладину јер кад вецина оде а остану старацке популације лаксе це остваривати своју моц јер зна да неце никада доци до побуне од оних који су без посла. Зао ми је глупог народа у РС сто им овај криминалац лазно говори како бошњаци не зеле или обрнуто да зиве заједно да би се народ и о томе забавио. А народ полако умире у РС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станивуковиц

18.12.2022 22:20

Станивуковиц се сад усутио.Цека да напокон предје у Снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маше Ђ.

18.12.2022 22:32

Да ,Горане. Доста вјеран и аналитичан текст. Велиш ,"како је могуће" ? Нерон је као император запалио РИМ .Калигула је свог коња прогласио за конзула ! ОВАЈ је запалио архиву нашег највећег суда, запалио архиву Инвестиционе банке, лимар је директор болнице а човјек без школе,полуписмен, директор Завода за епидемије...банке,рудници,фабрике. То су ти "сателитски,империјални режими". Сви су ту добро плаћени и како кажеш влада строги закон "омерте".Одлично си представио "кумове"! Избори су обична фарса , уствари лакрдија,што смо сви добро видјели. Па наш народ... увијек је био пљачкан,понижаван ! Ни за лијека правде и помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

18.12.2022 23:37

Не каже се стомаком за хљебом него трбухом за крухом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дозивотан Диктатор

19.12.2022 04:44

Наравно да је њему све боље. Народ је сам крив сто су опет гласали за њега. Зар су му пред изборе опет све вјеровали, ваљда јесу. Сад патите даље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

19.12.2022 06:03

Види му само стомацине а ноге ко двије свирале

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

19.12.2022 06:31

Овај текст би се могао назвати "житије Милорадово"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

19.12.2022 08:14

Нас који ово све знамо је око 250.000 а његових које ово не занима је око 280.000 и ту је квака. Опозиција у РС има само помоћ од БН тв а сви други су купљени од власти. Опозиција није у стању ни један портал да направи за своју промоцију а ни да добије бар једну новину у РС. Зато хвала БН Телевизији сто нам отвара очи бар за сада.

Name

миле

19.12.2022 06:52

-Које надлезности је имала Српска када је Додик досао на власт ,а које надлезности има сада ? Ето одговора на питање о квалитету и разултатима власти Додика. Ово питање новинари , медији и сви други да поставе сваком градјанину Српске , мозда це поред дрвета да виде и суму ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

19.12.2022 09:31

Још смо ми у шуми криминала у коју нас је Радован увео

Name

$

19.12.2022 09:35

И Додик је само продукт како оно кажу исто с.... друго паковање

Name

Само једна

19.12.2022 08:20

наша ?Јелена Тривић?једина и непоновљива, чиста и поштена која је ушла у битку против највећег олоша међу Србима. Она је за нас 250.000 права и изабрана Предсједница Републике Српске. А тзв. Милорад Додик је нико и ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

19.12.2022 11:50

је глуп а сад се буни што је глуп!!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дистрикт

19.12.2022 15:34

Имали ко да хоце радити физицке послове.посла има за три мјесеца..ради се од 8 -17,,дневница 45км

ОДГОВОРИТЕ
Name

&

20.12.2022 06:54

Шта је порука оваквих текстова који се објављују о Милораду Додику да ли је то величање његове личности и фокус се ставља само на његову личност медији су стално фокусирани на њега уједно му дају и добру рекламу народ је увијек представљен као јадан и глуп необразован, немоћан, не знам да ли ће те овај коментар објавити али је познато да медији могу на овакав начин да повећају немоћ народа доводећи га у још већу заблуду а то је мешетарења народом. Без обзира какво ко мишљење имао сви ми доприносимо оваквом стању у друштву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макијавели опозиција

21.12.2022 19:55

Идем одавде , и када одем , долазицу само да гласам за додика ..да поцркају и понизе се до краја сендвицари и ублехе додикове , и да ово срање од змље за коју сам се борио , остане у дроњама ...марс у ПМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

5 лига

01.01.2024 01:19

Има доста истине али сте заборавили основно , игра против поткупљивих и разједнијених петолигаша !! И тако годинама ..

ОДГОВОРИТЕ