Što narodu gore, njemu sve bolje

Dodik je bahat, neotesan, bestidan, bezobrazan, nervozan, svadljiv, prost, nadmen, uobražen, samoljubiv, tašt, arogantan, osion, ohol, drzak, razmetljiv, gord. Ali je istovremeno i vješt političar, nenadmašan trgovac, vrhunski manipulator, vanserijski strateg, selektor u čijem timu niko nikoga ne vrijeđa, niko nikoga ne gađa pepeljarom i niko nikoga ne psuje po novinama, bezimenim portalima i stranačkim televizijama. Uspio je u onome što je najteže: promijenio je narod. Heroji su postali kukavice, pametni se legitimišu kao budale, a sposobni su dobili trajnu zabranu rada

Republika Srpska 18.12.2022 | 15:30
Što narodu gore, njemu sve bolje

Autor: Goran Dakić

Postoji ili je postojao snimak na kojem Aleksandar Vučić gađa trojku i fula kompletnu tablu. Montažer je nakon toga nalijepio i šut Milorada Dodika van linije 6,25. Trica je upala bez kostiju, kao kap, ljepše nego ona Teodosićeva preko Garbahose na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

I tako je oduvijek: svi se muče, pate, znoje, savijaju, kičmaju, promašuju i gube, a Dodik dobija i dobija. Nekada lako, nekada iz dubokog auta, a nekada uz očiglednu pomoć sudija. Ali dobija.

Tri kuma, jedna priča

Posljednju utakmicu Dodik je dobio maltene sa tribina i uz slijepe sudije. Protiv njega su bili čak i njegovi saigrači. Nisu mu dodavali loptu, blokirali su mu otvorene šuteve, presijecali su mu kretanje, ali je on utakmicu, na koncu, dobio. Protivnici su se bunili, ulagali prigovore, ali je vrhovno tijelo - čak i ono! - presudilo u njegovu korist.

Politika je, da parafraziram onu izanđalu maksimu, utakmica koja se igra dvadeset godina i u kojoj Dodik vazda pobjeđuje.

Za vrijeme Dodikove vladavine nekoliko stotina hiljada građana Republike Srpske otišlo je stomakom za hljebom, ali su Dodik i SNSD ostali

Čini se da Dodiku ništa nije zabranjeno. Vučića i Tomislava Nikolića nazove političkim pobačajima, a potom uživa decenijsku zaštitu prvog čovjeka Srbije. Sergeju Lavrovu uvali ukradenu ikonu zbog čega izbije nezabilježen diplomatski skandal, a Vladimir Putin ga pusti pod svoju kabanicu. Sinu i kćeri obezbijedi državne kredite, milionske poslove i pride regresirano gorivo, a za njega glasaju oni čija djeca nemaju šta da jedu i čiji unuci nose patike sa odlijepljenim đonovima.

Njegov prvi kum je robijao zbog malverzacija akcijama Medicinske elektronike, a potom je dobio dozvolu da gradi zgradurinu u kojoj se danas nalaze, između ostalih, m:tel i Lutrija Republike Srpske. Njegov drugi kum je uništio zdravstvo Republike Srpske, a potom je postao dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Njegov treći kum je u bescijenje zamijenio zemljište banjolučke Poljoprivredne škole da bi postao tajkun, jer je samo za to, kako kažu, bio nadaren. I nikome ništa. Dodik i dalje pobjeđuje.

Njegova porodica naprosto ima sve za razliku od stotina hiljada drugih koje nemaju ništa. Firma Agro voće je u vlasništvu Dodikove kćerke Gorice i brata Gorana. Poslije ove firme najbolje posluje restoran Agape Gorice i Ivane, Dodikove snahe. To je omiljeni restoran zvaničnika Republike Srpske koji je dobio filijalu i u tržnom centru Delta planet. Kao i nekoliko tendera Vlade Republike Srpske za prihranu njenih funkcionera. To je tek, što rekao onaj jedan, uvod u anatomiju. Katalog je impresivan.

Interkont-Komerc je u vlasništvu Spasoje Zeljkovića, supruga Dodikove sestre. Zapošljava sedam radnika i bavi se trgovinom na veliko, metalnom robom, instalacijskim materijalom, uređajima, opremom i cijevima za vodovod i grijanje. Firma Fruit Eco u vlasništvu je Dodikovog sina Igora i Mirka Dobrića. Fruit Eco je pažnju javnosti privukao kada im je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske preko noći odobrila kredit od tri miliona, što je tadašnji premijer Dodik pravdao riječima kako je bolje da mu sin radi nego da se drogira. Što je, nema sumnje, tačno. Ali ima još onih koji bi da rade umjesto da se drogiraju, pa ne mogu da dobiju tri miliona.

Porodica najvećeg Srbina s ove strane Drine vlasnik je i kompanije Agro destil koja formalno-pravno pripada Dodikovom zetu Pavlu Ćoroviću. Ovo preduzeće bavi se destiliranjem, pročišćavanjem i miješanjem alkoholnih pića i proizvodnjom destiliranih alkoholnih pića. Ćorović je suvlasnik i u Red Box medijima, kompaniji za grafički dizajn, oglašavanje, trgovinu i usluge te export-import.

E, da je Ante znao...

Ćorović je registrovan kao direktor i u preduzeću Agro voće i u Global Libertyju, zajedničkoj firmi Igora i Gorice Dodik. Global Liberty registrovan je za trgovinu na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarnom opremom. Radio Igokea je preimenovan u Radio Agape, koji je u vlasništvu Gorice Dodik i Košarkaškog kluba Igokea, kojim upravlja Ivana Dodik. Porodica Dodik se pominje i kao jedan od osnivača regionalne televizije Una. Veze sa Prointerom i ATV-om nije potrebno dokazivati. Dodikov sestrić je na čelu Fudbalskog kluba Borac i na čelu Fudbalskog saveza BiH.

Sve je to poznato, o svemu tome su novinari stotinu puta pisali i opet ništa. Dodik i dalje na polomljenim leđima naroda jaše svoje izborne i političke pobjede. Onaj sa penzijom od tri stotine maraka daće i posljednji fening da se uslika sa predsjednikom pod šatorom na Manjači. Takvu odanost imala su prije Dodika samo dvojica: Tito i Milošević. Čak ni Vučić nije u svim prilikama predsjednik.

Dodik mora da voli Republiku Srpsku. Bez nje bi bio tek prosječni trgovac jabukama, naftom i duvanom. Ovako je glavni baja na berzi (nacionalnih) interesa

Dodik je postao savršeni vođa: kunući se u Srbiju i Rusiju, a proklinjući Evropu, Ameriku i Sarajevo, vrijeđa, ponižava i otima. Onima koje vrijeđa i ponižava i od kojih otima, bitan je samo prvi dio te jednačine.

Političku karijeru počeo je 1986. godine kao predsjednik Izvršnog odbora Opštine Laktaši. Prije prvih višestranačkih izbora u Bosni i Hercegovini 1990. godine postao je član Saveza reformskih snaga Ante Markovića. Kao kandidat te stranke je ušao u Parlament BiH.

Zbog neslaganja s tadašnjom vladajućom strukturom Narodne skupštine Republike Srpske 1996. je formirao Klub nezavisnih poslanika koji je bio osnova za stvaranje Stranke nezavisnih socijaldemokrata. Godinu kasnije opet je izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a 1998. postaje predsjednik Vlade Republike Srpske i na toj funkciji ostaje do januara 2001. Za predsjednika Republike Srpske kandidovao se 1999. godine, ali 162.154 glasa koja je dobio nisu bila dovoljna da pobijedi (do)tadašnjeg predsjednika Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića.

Za poslanika je treći put izabran 2002. i tu je dužnost obavljao do februara 2006. Taj period njegovog političkog djelovanja ostao je upamćen po raspravama sa SDS-ovim Borislavom Bojićem i sa tadašnjim prvim čovjekom radikala Milankom Mihajlicom. Premijer Srpske drugi put postaje 2006. godine i od tada Republiku Srpsku drži u triangle choku. Njegova stranka je u decembru 2006. odnijela uvjerljivu pobjedu na opštim izborima u BiH, a on je po treći put postao predsjednik Vlade Republike Srpske.

Dužnost predsjednika Vlade Republike Srpske obavljao je do septembra 2010. godine, kada je na tadašnjim predsjedničkim izborima s 319.618 glasova odnio pobjedu i postao predsjednik Republike Srpske. Tu je dužnost službeno preuzeo 15. novembra 2011. kada je pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske položio zakletvu. Predsjednički mandat je potvrdio i na izborima 2014. pobijedivši kandidata Saveza za promjene Ognjena Tadića koji je, sve su prilike, igrao protiv samoga sebe. Četiri godine kasnije je postao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske (pobijedio Mladena Ivanića), a nedavno je postao predsjednik Srpske treći put osvojivši trideset hiljada glasova više nego kandidat opozicije Jelena Trivić.

Tadić ga je imao

Dodik je bahat, neotesan, bestidan, bezobrazan, nervozan, svadljiv, prost, nadmen, uobražen, samoljubiv, tašt, arogantan, osion, ohol, drzak, razmetljiv, gord. Ali je istovremeno i vješt političar, nenadmašan trgovac, vrhunski manipulator, vanserijski strateg, selektor u čijem timu niko nikoga ne vrijeđa, niko nikoga ne gađa pepeljarom i niko nikoga ne psuje po novinama, bezimenim portalima i stranačkim televizijama. Željka Cvijanović je član Predsjedništva BiH iz RS-a, SNSD ima komotnu situaciju u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a vjerovatno i u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Za vrijeme Dodikove vladavine propale su tri banke, ali nisu propali ni Dodik ni SNSD. Za vrijeme Dodikove vladavine nekoliko stotina hiljada građana Republike Srpske otišlo je stomakom za hljebom, ali su Dodik i SNSD ostali.

Za vrijeme Dodikove vladavine uništeni su, između ostalog, Farmland i Robne rezerve RS-a, ali nisu uništeni Dodik i SNSD. Što je Republika Srpska više propadala i nestajala, to su Dodik i SNSD jačali. Što smo mi bili jadniji i siromašniji, Dodik i njegovi su bili blistaviji i bogatiji. Sistem spojenih sudova. Zato Dodik mora da voli Republiku Srpsku. Bez nje bi bio tek prosječni trgovac jabukama, naftom i duvanom. Ovako je glavni baja na berzi (nacionalnih) interesa.

Nijedan srpski političar u posljednjih trideset godina nije znao kako s protivnicima kao Dodik. Tadić ga je 2014. imao na konopcima, Dodik nije imao kuda, na koljenima se borio za dah, a onda mu je u onom famoznom televizijskom duelu Tadić poklonio pobjedu. Ako je 2014. bio na koljenima, četiri godine kasnije je ispao iz ringa, ali se u njega vratio i stavio šampionski pojas oko stomaka. Savez za promjene je gazio prema pobjedi držeći u rukama kartu na kojoj se nalazilo lice ubijenog Davida Dragičevića, ali Dodik je i to nulirao.

Sjeća li se neko Dragana Čavića? Dodikovog najljućeg protivnika, najžešćeg, najrasnijeg i najpotkovanijeg opozicionara? Pamti li ko njihove okršaje u Narodnoj skupštini Republike Srpske? Kako je Čavić Dodika pogrdno nazivao “Srbendom iz Laktaša”? Toga se niko više ne sjeća. Nakon izbora 2018. Čavićev NDP je koalirao sa SNSD-om, ali Dodiku ni to nije bilo dovoljno, pa je Čavića posadio u direktorsku fotelju Elektrokrajine. Bio je to politički transfer vijeka i pad koji ni u jednoj poslovici nije mogao biti let.

Borislav Pekić je pisao kako je politika zapravo jednostavna djelatnost: oni koji nisu na vlasti učiniće sve da dođu na vlast, a oni koji su na vlasti učiniće sve da na njoj ostanu. Dodik je i bukvalno činio sve da dođe na vlast, kao što je i bukvalno sve činio da na njoj ostane. On je kao antički kralj Mida: sve što dodirne pretvori u sitni ili krupni politički interes. Dodik brine za Srbe koliko i štuka za kedere. On je građanin opasnih namjera, političar čiji je džep bunar bez dna, bahati gospodar tendera, talova i usmenih dogovora.

Trajni dvojni pakt

Njegov politički preobražaj nije suštinski. Kada je skinuo majicu Markovićevog reformiste i obukao duks snažnog srpskog nacionaliste, duks na čijem se jednom rukavu nalazi zastava Srbije, a na drugom grb Rusije, uradio je to zato što je znao da drugačije ne može da postane i opstane. Jednom se izletio, pa je u skupštinskom duelu sa Draškom Stanivukovićem rekao: “Ako hoćeš da pobijediš, moraš da budeš dobar sa Srbijom, Rusijom i Crkvom”. Nije on Srbin zato što mu srpska trobojka pulsira pod grlom. Niti je rusofil zato što mu je Dostojevski najdraža lektira. Niti je vjernik zato što mu je pred očima slika živog boga raspetoga. Ne, Dodik je sve to samo zato što bez toga ne bi mogao da bude ono što jeste.

Nije on Srbin zato što mu srpska trobojka pulsira pod grlom. Niti je rusofil zato što mu je Dostojevski najdraža lektira. Niti je vjernik zato što mu je pred očima slika živog boga raspetoga. Ne, Dodik je sve to samo zato što bez toga ne bi mogao da bude ono što jeste

Nemoguće je pobrojati šta je sve narodno uspio da uništi i šta je sve stranačko i privatno uspio da izgradi. Nakon prošlih opštih izbora genijalnim manevrom je dobio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Sve su prilike da će tako biti i sada. Ali, ako i ne bude, osvojio je Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske koji mu je godinama bio kost u grlu. Ubijedio je Ruse da je i dalje njihov igrač. Uvjerio je narod da se bori za njih. Uvjerio je botove da bez njega nema Srpske. Kao Ikar često leti blizu sunca. Ali njemu izrastu nova krila čim mu se stara otope. Neprestano pada, ali nikada ne padne.

Za dvadeset godina vladavine imao je samo jednog disidenta - Dragu Kalabića. Sve ostale omraze u stranci, kojih mora biti preko svake mjere, gurao je pod tepih ili je davio svilenim gajtanom. Proizvodio je poslušnike kao Kinezi jeftine plastične lepeze. Čak i oni koji su ojačali, poput Zorana Tegeltije ili Dragana Lukača, nisu mogli do kraja s njim.

Napravio je trajni dvojni pakt sa Draganom Čovićem, a samo službe znaju koliko se Bakir Izetbegović i on nadopunjuju slučajno, a koliko namjerno. Preko Čovića je dobio još jednog snažnog saveznika, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji se otvoreno pača u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Uspio je u onome što je najteže: promijenio je narod. Heroji su postali kukavice, pametni se legitimišu kao budale, a sposobni su dobili trajnu zabranu rada. Raselio je dobar komad Srpske, a u njene institucije je naselio sve stranačko što je mogao. O njegovim nekretninama ne vrijedi govoriti. Ako ih je Mićo Mićić imao onoliko, koliko ih tek Dodik ima? Legenda kaže da su mu jabuke jedne godine rodile preko svih očekivanja i da je trebalo nekoliko dana da se sve to obere. Umjesto da angažuje berače, Dodik je podigao Bobana Kusturića kome je rekao da leti naopačke tik iznad voćnjaka da bi propelerom otresao sve što treba.

Ljubivoje Ršumović na jednom mjestu veli kako je deda Božo Simović govorio: Laži, kradi i kuni se krivo/ne bi li se ostanulo živo. Ove bi riječi bile izvrstan politički epitaf Miloradu Dodiku.

(Autor: Goran Dakić- Oslobodjenje/ Foto: Agencije)

Komentari / 94

Ostavite komentar
Name

Jakov

18.12.2022 14:40

Obično GOVNO,!! Je*o ga Smit.

ODGOVORITE
Name

srbin

18.12.2022 16:09

Kombinacija Mesija i Ronalda, dok sam živ ima moj glas.

Name

knjaz

18.12.2022 16:39

najveći pljačkaš Srba i istoriji, da nije ober lopov, bio bi dobar srbin.

Name

Re

18.12.2022 17:07

Smit zna koliko je duduk pokro,možda smit jednog dana negdje progovori

Name

Re

18.12.2022 18:27

Zna smit a zna i Suad,Irena,i naravno kalaba. Zna i obren

Name

Re

18.12.2022 18:38

I TREBA NJEMU DA BUDE SVE BOLJE I BOLJE A NARODU SVE GORE I GORE JER NAROD BOLJE I NE ZASLUZUJE SVE OVO NAROD JE IZGLASO ..BIJEDNI NAROD..KOJI NI SLAVU NECE MOCI DA SLAVI JER PRASICI SU 10 KM KILO..BIJEDNI SRBINE..BIJEDO

Name

Osmatrač

18.12.2022 20:37

Sve je tako samo znanja radi valja NAGLASITI da je na presto postavljen i do dana današnjeg podržavan od USA i Engleske kako bi provodio njihove naloge.Rezultat vidimo!Krajnji cilj se zna.

Name

Orakle

19.12.2022 06:38

Narod kaze: "Sto budala moze da pokvari, ne moze stotinu pametnih da ispravi!". E to je ona najveca steta koju je gradjanstvu RS nanio politicki hohstapler Dodik: Unistavanje sistema vrijednosti ! Trebace nove i nove generacije da se mentalitet papka iskorijeni!

Name

Milan

18.12.2022 14:42

Sad se počeli koristiti i termini koji aludiraju na nazive iz stranih filmova, hahahahaha! Stvarno Dodik treba da počne dobro plaćati one koji ovako pljuju po njemu jer mu samo prave promociju i prave ganepobedivim!

ODGOVORITE
Name

Re

18.12.2022 16:07

Ti si baš bolestan alo koga ti dižeš u nebesa dezertera izdajnika sa NATO nosača pljačkaša budžeta prikrivača ubistava po Banjaluci aloooo idiote svemu dođe kraj a šta onda fukare......

Name

Re Milan

18.12.2022 16:16

Ovo mi pametni i koji mislimo svojom gkavom zbamo to nabrojano sve odavno a ovim glupim i nkegovim poltronima i ulizicama nemoze to doprijet do mozga jer ga nemaju zato sto im ga je isprao svojim glupostina Milokrad Dodig

Name

Re ROKNEM TI UD

18.12.2022 17:29

Milane,ovo je jos jedan dokaz,da si nevidjena budala koja samo lupeta.

Name

Србо

18.12.2022 14:43

Све то би ријешио Иги само да се јави бар преко билборда и да каже кои се то тајкун накачио на буџет БЛ, јави се Иги.

ODGOVORITE
Name

Tea

18.12.2022 14:44

Svaka mu čast. Narod ćuti neka ćuti i dalje....

ODGOVORITE
Name

Cudno

18.12.2022 15:03

Ja ne znam nikog ko je glasao za njega osim njegove sekte i inih sto imaju korist, izbori su pokradeni to najbolje zna Smit

Name

Re

18.12.2022 15:48

Krade sve pa i izbore,treci put,majstori kradje na celu s Dodikom,koji je naredio kradju jer je znao da ga niko vise ovima ne može gledati osim vulicke

Name

Bero Portir

18.12.2022 14:45

I Bero je bio u Savjetu SNSD za kulturu kod Radojicica pa od portira postao bibliotekar kao Savanovic. Drug Dakic cuti o tome.

ODGOVORITE
Name

...

18.12.2022 14:47

Po izgledu Dodika on je itekako otesan ,malo podeblje ,ko fosna ali prije će biti da narodu fali daska u glavi..

ODGOVORITE
Name

Da

18.12.2022 16:50

Narodu bas fali daska u glavi.

Name

Xx

18.12.2022 14:48

Dodik zvani burle je kradljivac Ikona

ODGOVORITE
Name

Luka

18.12.2022 14:48

Dobro ste pogodili, stvarno je mazgov.

ODGOVORITE
Name

Pero

18.12.2022 14:49

Laki je uvijek nervozan.

ODGOVORITE
Name

drnd

18.12.2022 14:49

Sjajan tekst!

ODGOVORITE
Name

#

18.12.2022 16:14

Tekst kao tekst a ja lično mislim da se Dodik upetljao i da je ucenjen na izborima mu je namešteno da pobjedi ima i većih igrača od Dodika u čijim je on rukama

Name

Re

18.12.2022 23:26

Za Dodikove vladavine propala je Rep. Srpska, ispraznila se od ljudi, opljackana, za 10 godina nece imati ko da radi, bice samo penzioneri i Milokradovi milioneri koji su nas opljackali i tastjerali

Name

Miodrag Lazarević

18.12.2022 14:49

To je sve primitivni balkanski narod njemu namjestio, dozvolio, prodao se, itd, itd.

ODGOVORITE
Name

Dušanka

18.12.2022 14:50

NE PAMTIM KAD SAM ZADNJI PUT PROČITALA OVAKO NEŠTO DOBRO

ODGOVORITE
Name

DTI

18.12.2022 15:56

Da, dobro i istinito. A kao zaključak je za nas Srbe poražavajući. Sve što je navedeno za njega, smo u stvari i mi, odnosno slijepi smo pored očiju, gluvi pored ušiju. Sve to on nebi mogao, da sa našim parama nije sve pokupovo, a to je mogao što nas je bukvalno pokrao, samim tim smo bijeda, a bijeda nema snage da iskazuje neku energiju.

Name

Petar

18.12.2022 14:50

Laži, kradi i kuni se krivo/ne bi li se ostanulo živo.

ODGOVORITE
Name

Istina i pravda

18.12.2022 18:19

Svak je rođen da po jednom umre čast i bruka žive dovijeka.

Name

Luka Popović

18.12.2022 14:51

Je*o li vas on sve, koliko je narodnih para prebacio po svijetu kada i zadnji dinar uzme pobjece a nas će ostaviti na cjedilu a ti narode blenatvi ćuti, i muku muči.

ODGOVORITE
Name

JOBAH

18.12.2022 14:51

Рудоња је појео стадо од 100 јагњади. Баш се он брине о републици и њеном народу. Читајте његова сабрана књижевна дјела, просвјећуј те се.

ODGOVORITE
Name

Srbinjo

18.12.2022 14:52

Goran Dakić, u sridu!!!

ODGOVORITE
Name

Miloš

18.12.2022 14:52

Tele ostaje tele,bez obzira na pređeni put?

ODGOVORITE
Name

Igor Vučić

18.12.2022 14:52

Samo je Bog vječan, a Njegova je zadnja, meni, tebi i Dodiku...

ODGOVORITE
Name

Koroslav

18.12.2022 22:24

Objasni pojam vjecnosti .?

Name

Stanija

18.12.2022 14:53

Obično kažu 'ma, pusti budalu" i tako sve što hoće to i dobije, ali da je omiljen brate mili nije, ni vidjeti a kamo li slušati kada govori.

ODGOVORITE
Name

Rade

18.12.2022 14:54

Jednom riječi kabadahija...

ODGOVORITE
Name

Tatar

18.12.2022 15:06

Nikakva je to sposobnost.Nasilje nad svojim narodom se ne naziva sposobnost S druge strane taj isti narod je toliko čorav i glup da ne vidi kako čovek s njima manipulira gradeći svoj kriminalni svet a njih jaše ko konje.Ali džaba bitno je biti veliki Srbin

Name

Jaran

18.12.2022 15:09

Zavrsit ce oni kao rumuni...

Name

Izbori

18.12.2022 14:59

Dodik nije pobijedio ni 2014 ni 2022 nego pokrao izbore...

ODGOVORITE
Name

????

18.12.2022 16:21

Istina. Pred prošle izbore Irena je isla da vidi ruski sistem glasanja a i Dodo uvjek pred izbore ode malo u Rusiju. Sto bas pred izbore? A Irena je vidjela da du mucke i kradje i na kraju jedina ona sa još jednim vjerovatno Miloradovim članom glasala da je sve ok. Dugo je o ona na u CIKu.

Name

Pa

18.12.2022 15:02

Upravo i vlada 20 godina što je takav. Šta bi ti, kakvog mutalja pa da nam rade/ite šta hoće/te.

ODGOVORITE
Name

Re Pa

18.12.2022 23:32

Ko da nam radi, kao Milokrad nesto sprijecava da nam rade??? Milokrad se cijelo vrijeme bavi gomilanjem para otetih od drzave i naroda. Zajedno sa ološem koji ga okružuje

Name

Obicni gradjanin

18.12.2022 15:03

A šta ces. I Shmit kao medjunarodni prestavnik ga se boji pa covjek diktira i određuje zakone u Federaciji a u RS zbog Dodika koji ga ne priznaje nesmije pisnuti. Dodo vlada i strah i trepet je i za visokog prestavnika koji je dozvolijo da crnolistasi ponovo vladaju i kradu otvoreno glasove i pred njim i ocima članova CIKa kao anarhisti u zemlji cuda. Bili dotični dozvolijo i prihvatilo takvo stanje u njegovoj EU drzavi, Dodo je opet nagradjen da dalje blokira put ka EU

ODGOVORITE
Name

Ostoja

18.12.2022 15:06

On je jedino za sebe pametan,a za ostale ima silu.

ODGOVORITE
Name

David Štrbac

18.12.2022 15:23

Ta više govori o narodu koji ga bira da ga predstavlja i vodi, nego o njemu samom. Kakav narod takav vodja!

ODGOVORITE
Name

#

18.12.2022 15:28

Drže te drže da ostvare svoje ciljeve da sve bude legalno urađeno i izbore su ti legalizovali

ODGOVORITE
Name

AD

18.12.2022 15:31

Nije on sposoban, nego je narod glup, gluplji, najgluplji na svijetu ?????

ODGOVORITE
Name

Боки Србац

18.12.2022 15:37

Описао га је господин у правом свјетлу, једном ријечју , додиг је фукаретина !

ODGOVORITE
Name

ZET

18.12.2022 16:41

Koliko Rudonja ima zetova? Otkud sada snajka kad živi u BG kupio svekar LOPOV STAN .

Name

333

18.12.2022 18:30

Narod je nepismen ,narod je izabrao i sad nek sute ,trpe i tako u nedogled ide u propast

Name

Mi

18.12.2022 15:41

Njemu su ameri dali da bude mini-faraon sa robovima

ODGOVORITE
Name

16 krajiška

18.12.2022 16:06

Smeće dezertersko izdajnik čedo stranih okupatora narode upamet se vrijeme je ...

ODGOVORITE
Name

Bejha je propao projekat

18.12.2022 16:32

Pas laje,vjetar nosi.Bosna voli svog gospodara.svog kralja Milorada.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

18.12.2022 16:37

Rudonja je obični seoski lopov, a ovaj narod voli lopove. E, Rudonja zna da narod voli lopove, naročito penzioneri pa im da po 100 KM, a posle uzme koliko hoće, upravo od njih. Zato Rudonja ..bi, samo ..bi dok nam oči ne pobijele, a naročito penzionerima.

ODGOVORITE
Name

Sir Oliver

18.12.2022 16:39

Sterotip o "jadnom narodu" i bahatom lijevčanskom ljakseu je katastrofalna greška. On je alter ego za 300 000 sljedbenika te pseudopolitike. Nikoga on ne vara. Paradigmu mijenjaju male grupe pametnih, iskrenih i odlučnih ljudi a ne narod.

ODGOVORITE
Name

tragac

18.12.2022 16:52

Bravo Mile, šišaj ovce, tvoje su. Oni te biraju dobro njima dobro tebi ko se brine za mene i moje.

ODGOVORITE
Name

Sanja

18.12.2022 17:08

Hajmo u akciju.da niko ne placa struju,pa neka svima iskljuci ako ima m..a

Name

06

18.12.2022 17:05

Do sad sam.krivio narod sto glasa, sad sam siguran da narod ne glasa . Sve dok se ne promjeni izborni zakon on ce ostajati.

ODGOVORITE
Name

Domanović

18.12.2022 17:08

Kad ikad Domanović napisa "Vođu" al narodu slijepom kod očiju ne vrijedi pisati.

ODGOVORITE
Name

NAROD

18.12.2022 17:21

Istinit tekst, sažet!!! ćutanje se skupo plaća!!! Slika naroda na ovom prostoru!!! Nikad nije bilo sve na prodaju, danas jeste!!!!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

18.12.2022 17:24

Sve rečeno o narodu na ovom prostoru. Nekad smo imali čast, obraz i dostojanstvo?????

ODGOVORITE
Name

Boki

18.12.2022 17:25

Svak cast za tekst,i treba ih sto vise da bar malo dopru do penzionera i drugih sto samo gledaju rtrs.

ODGOVORITE
Name

Goran

18.12.2022 17:56

On je nesto najgore sto je narod mogao dobiti. Kako je sve moglo biti ljepse da ga SFOR nije doveo na vlast. Upropastio je jedan narod ekonomski, a kada si ekonomski slab. Nema tu drzave. Ne stampas novac, dizes kredite... dubioza za narod.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

18.12.2022 18:08

Nije on vjest politicar in je doveden tenkom Natoa i krade izbore ko je procesuiran,a Srbi sve sto vas snadje sami smo krovi zato sto nemamo pravog vodje sa obe strane Drine

ODGOVORITE
Name

K300

18.12.2022 18:29

Komentar je vrhunski, čestitam autoru. Ali ne vredi pisati dobre komentare jer je narod (većina) toliko neuk pa je lako lopovima i kriminalcima da manipulišu i ismujvaju ga. To su sigurni glasovi koji decenijama biraju ovaj ološ koji uništava sve a mladi i radno sposobni odlaze u potrazi za boljim životom tako da će za 10-20 godina ovo biti zemlja staraca koje vjerovatno neće imati ko sahranti i kriminalaca koji će do krja ojaditi i devastirati sve. Čestitam "pametni" narode bolje niste ni zaslužili. Porazio vas je konvertit.

ODGOVORITE
Name

#

18.12.2022 19:39

Bez gomile koja se okoristila i podržala ga Dodikovom politikom šta bi bio , bilo je Dodika i prije Dodika koji imaju pozamašan kapital od privatizacije puno je u našoj politici takvih

Name

[email protected]

18.12.2022 18:53

DODO je CAR ako ga narod bira sta je koga briga.

ODGOVORITE
Name

$

19.12.2022 06:02

Čega je on car mnogi znaju čega je on car al se ćutii po javnim medijima takvi smo mi sve za budućnost

Name

Propast

18.12.2022 19:25

Pored svih privatnih uspjeha uspio je trajno zatrti Sorb I njihovu perspektivu zapadno od drine. Republicans Srpska je prazna ljuštura ne zbog stranog faktora i FBiH, već dominantno njegove katastofalne politike epskih razmjera. Pokazalo se još jednom da su Srbi Sami sebi najveći problem. Toliko puta vidjeno u našoj istoriji. Ovaj put poslije ove kataklizme nema oporavka, nažalost. Da li je moglo drugačije, moglo je. Ali Sa Nekim drugim ljudima, gradjanima i na nekom drugom mjestu, ovdje ne. Mi koji smo potomci Jasenovačkih i svih drugih žrtava I stradalnika posebno u prošlom vijeku, koji smo prošli golgote ko nijedan narod na kraju smo dopustili da nas jedan ovakav “naš” dvojožac uništi zauvijek. Vjerovatno će nas izućavati mnogi istoričari I sociolozi u budućnosti kao poseban fenomen !

ODGOVORITE
Name

Rada

18.12.2022 19:51

Ovdje će i ostat glup ne obrazovan narod koji radi za minimalac ili malo više koji radi po šezdeset sati u sedmici za te pare i koji pristaje na to rekavši šta ćemo moramo a poslodavci nek se bogate nek obezbjede i peto koljeno jer sve je Dodik to dozvolio jer njega ne zanima narod ni radnik u rs.Odavde će svako pametan otići a glupi nek crknu radeć za komad hljeba.

ODGOVORITE
Name

Darko

18.12.2022 19:52

Vi ste bolesni, al' bas bolesni, nemate nista pametnije da pisete. Ipak je Dodik predsjednik, voljeli ga ili ne, imajte malo postovanja. Vi nesto znate o politici? Pa da znate ne bi vladao dvadeset godina. Nemojte dijeliti srbe, brankovici, dosta je bilo.

ODGOVORITE
Name

#

18.12.2022 21:02

Sram tebe bilo što podržavaš pljačku i kriminal i malverzacije

Name

Re

18.12.2022 21:03

Duduk ti je branković dokazani jakaro zatucana jebo te lažni preŠjednik koji krade izbore otkad su ga doveli na tenkovima SFORa i izvršili drzavni udar bitango seljačka.

Name

Re Darko

18.12.2022 21:03

A ,ti si kao zdrav ?! Ajde ćuti nepismena i slijepa individuo .Kakav predsjednik ,kad jednog dana dodje sve na svoje ,možeš s njim u Sibir.Predsjednik kradljivac izbora ,novca,ikona...Bruka i sramota ! Opet pročitaj tekst ,ne bi li bar malo postao realan ,bolje reći :bar malo normalan !

Name

Xxx

18.12.2022 21:35

Eeee moj Darko tebi je Dodik isprao mozak sa profi Kercher mašinom i tebi i takvima pomoći nema ... Dodik sahranjuje Srpsku ko iole vidi ...

Name

Kris

18.12.2022 21:22

Sagledavsi svo bogatstvo i moc ovog kriminalca sad mi je jasno zasto brundo ne zadrzava omladinu jer kad vecina ode a ostanu staracke populacije lakse ce ostvarivati svoju moc jer zna da nece nikada doci do pobune od onih koji su bez posla. Zao mi je glupog naroda u RS sto im ovaj kriminalac lazno govori kako bošnjaci ne zele ili obrnuto da zive zajedno da bi se narod i o tome zabavio. A narod polako umire u RS-u.

ODGOVORITE
Name

Stanivukovic

18.12.2022 22:20

Stanivukovic se sad usutio.Ceka da napokon predje u Snsd.

ODGOVORITE
Name

Maše Đ.

18.12.2022 22:32

Da ,Gorane. Dosta vjeran i analitičan tekst. Veliš ,"kako je moguće" ? Neron je kao imperator zapalio RIM .Kaligula je svog konja proglasio za konzula ! OVAJ je zapalio arhivu našeg najvećeg suda, zapalio arhivu Investicione banke, limar je direktor bolnice a čovjek bez škole,polupismen, direktor Zavoda za epidemije...banke,rudnici,fabrike. To su ti "satelitski,imperijalni režimi". Svi su tu dobro plaćeni i kako kažeš vlada strogi zakon "omerte".Odlično si predstavio "kumove"! Izbori su obična farsa , ustvari lakrdija,što smo svi dobro vidjeli. Pa naš narod... uvijek je bio pljačkan,ponižavan ! Ni za lijeka pravde i pomoći.

ODGOVORITE
Name

Ivan

18.12.2022 23:37

Ne kaže se stomakom za hljebom nego trbuhom za kruhom!

ODGOVORITE
Name

Dozivotan Diktator

19.12.2022 04:44

Naravno da je njemu sve bolje. Narod je sam kriv sto su opet glasali za njega. Zar su mu pred izbore opet sve vjerovali, valjda jesu. Sad patite dalje!

ODGOVORITE
Name

AR

19.12.2022 06:03

Vidi mu samo stomacine a noge ko dvije svirale

ODGOVORITE
Name

11903

19.12.2022 06:31

Ovaj tekst bi se mogao nazvati "žitije Miloradovo"

ODGOVORITE
Name

Da

19.12.2022 08:14

Nas koji ovo sve znamo je oko 250.000 a njegovih koje ovo ne zanima je oko 280.000 i tu je kvaka. Opozicija u RS ima samo pomoć od BN tv a svi drugi su kupljeni od vlasti. Opozicija nije u stanju ni jedan portal da napravi za svoju promociju a ni da dobije bar jednu novinu u RS. Zato hvala BN Televiziji sto nam otvara oči bar za sada.

Name

mile

19.12.2022 06:52

-Koje nadleznosti je imala Srpska kada je Dodik dosao na vlast ,a koje nadleznosti ima sada ? Eto odgovora na pitanje o kvalitetu i razultatima vlasti Dodika. Ovo pitanje novinari , mediji i svi drugi da postave svakom gradjaninu Srpske , mozda ce pored drveta da vide i sumu ?

ODGOVORITE
Name

$

19.12.2022 09:31

Još smo mi u šumi kriminala u koju nas je Radovan uveo

Name

$

19.12.2022 09:35

I Dodik je samo produkt kako ono kažu isto s.... drugo pakovanje

Name

Само једна

19.12.2022 08:20

наша ?Јелена Тривић?једина и непоновљива, чиста и поштена која је ушла у битку против највећег олоша међу Србима. Она је за нас 250.000 права и изабрана Предсједница Републике Српске. А тзв. Милорад Додик је нико и ништа.

ODGOVORITE
Name

Narod

19.12.2022 11:50

je glup a sad se buni što je glup!!!??

ODGOVORITE
Name

Distrikt

19.12.2022 15:34

Imali ko da hoce raditi fizicke poslove.posla ima za tri mjeseca..radi se od 8 -17,,dnevnica 45km

ODGOVORITE
Name

&

20.12.2022 06:54

Šta je poruka ovakvih tekstova koji se objavljuju o Miloradu Dodiku da li je to veličanje njegove ličnosti i fokus se stavlja samo na njegovu ličnost mediji su stalno fokusirani na njega ujedno mu daju i dobru reklamu narod je uvijek predstavljen kao jadan i glup neobrazovan, nemoćan, ne znam da li će te ovaj komentar objaviti ali je poznato da mediji mogu na ovakav način da povećaju nemoć naroda dovodeći ga u još veću zabludu a to je mešetarenja narodom. Bez obzira kakvo ko mišljenje imao svi mi doprinosimo ovakvom stanju u društvu.

ODGOVORITE
Name

makijaveli opozicija

21.12.2022 19:55

Idem odavde , i kada odem , dolazicu samo da glasam za dodika ..da pocrkaju i ponize se do kraja sendvicari i ublehe dodikove , i da ovo sranje od zmlje za koju sam se borio , ostane u dronjama ...mars u PM

ODGOVORITE
Name

5 liga

01.01.2024 01:19

Ima dosta istine ali ste zaboravili osnovno , igra protiv potkupljivih i razjednijenih petoligaša !! I tako godinama ..

ODGOVORITE