Звезда се у сузама опростила од Синише Михајловића

У медија центру стадиона "Рајко Митић" одржана је комеморација поводом смрти легендарног Синише Михајловића.

Србија 18.12.2022 | 11:48
Звезда се у сузама опростила од Синише Михајловића

Драган Џајић: Синиша ће остати вечно запамћен

Драган Џајић није веровао када је прочитао вест о Синишиној болести. 

"Када сам пре три године прочитао вест да је Синиша тешко болестан помислио сам да то није најтачнија информација. Међутим како је време одмицало видео сам да се ипак заиста ради о тешкој болести. Када сам прочитао једну његову изјаву у којој је рекао да болест не зна с киме је ушла у коштац вратила ми се нада. Болест је у коштац ушла са једним великим борцем који је веровао да ће ову болест савладати. Нажалост време је показало да није успео да се избори са њом."

Бивши фудбалер открио је како је први пут спазио Миху, и какав је карактер био.

"Били смо на Игману на припремама док је играо за Војводину на 40 метара од гола. Видео сам да он заузима положај да шутне на гол. Он је тако лопту шутнуо да је наш голман једва одбранио. Ја сам га након овога њега питао да ли би он хтео да игра у Звезди на шта ми је из топа одговорио. Он је био прзница са великим срцем, он ни на тренингу није волео да губи. Ја сам тренерима говорио пазите да на тренингу не уђе у конфликт са играчима, удариће неког јер не воли да губи."

Џајић сматра да је Синиша где год је био направио велико име а да ће код нас остати вечно запамћен. 

Светозар Мијаиловић: Михајловић је био храст са жилама дубоко у историји Црвене звезде

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић рекао је да се тешко налазе речи којима би се опростили од Синише јер су оне бледе да би се исказало све што је било.

"Бројне насловне стране новина, бројне изјаве и емисије на телевизији посвећене су њему. Ово заслужује само посебан човек и спортиста, човек којег су волели и који је волео, тај човек је наш Синиша", рекао је Мијаиловић. 

Својом игром, головима и личношћу помогао је, истиче, Звезди да 1991. године освоји два највреднија трофеја клупског фудбала.

"Драги Синиша, болест те је прерано отела од нас, поносни смо што смо те имали у Звезди. Синиша Михајловић био је храст који је све своје жиле пустио дубоко у историју Црвене звезде. Храстове секу, али жиле остају", поручио је Мијаиловић.

Драгиша Бинић

- Драги пријатељи, изгубили смо најмлађег и најбољег међу нама. Он је то показао кроз каријеру. Изгубили смо друга, брата и пријатеља, ја и више, свог цимера и човека који није знао за пораз. Човека који је увек волео да победи, Звезда је добила човека који је чинио све да дође до врха. Дечак који је долази из малог града долази у Војводину и Звезду и наставља каријеру у којој је све направио што може да направи. Знао је да поштује старије, али је држао до себе. У неверици сам да смо изгубили једног таквог човека. За јунаком се не плаче, нека му је вечна слава и хвала - поручио је популарни Бина, велики пријатељ Синише Михајловића.

Љупко Петровић

- А, шта да кажем. Синиша Михајловић је... Сви претходници су рекли шта бих ја требао поновити. Био је храбар, уважен и увек је желео победити. Имао сам задовољство да га тренирам на његовим почецима. Знао сам га од Осијека и знао сам га као талентованог младог играча. Он је исте године допринео да Војводина буде шампион и нас двојицу вежу некако само успеси. Доласком у Звезду је постао светски шампион. Знаћемо поштовати Синишу Михајловића. Кажу се, када га спомињемо, да је још увек жив. Хвала ти и слава ти - рекао је легендарни тренер црвено-белих.

Михајловић преминуо је у болници у Риму у 54. години живота

Прослављени српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић преминуо је у болници у Риму у 54. години живота.

Михајловић се последње две и по године лечио од леукемије, у једном тренутку стање му је било боље, па се вратио тренерском послу у Болоњи, али болест се поново вратила и није успео да добије најважнију битку.

Каријеру је започео у локалном клубу Борово, да би касније играо за Војводину, у којој је већ у првој сезони постао стандардни првотимац.

Са Војводином је у сезони 1988/89. освојио титулу шампиона Прве савезне лиге Југославије.

Након Војводине, Михајловић се преселио у Црвену звезду, са којом је 1991. године освојио титулу Купа европских шампиона (Лига шампиона) и Интерконтинентални куп.

У Италији је наступао за Рому, касније је играо и за Сампдорију и Лацио, а фудбалску каријеру је окончао у Интеру 2006. године. 

У Серији А оставио је дубок и неизбрисив траг, али и у европском и италијанском фудбалу уопште, будући да је освојио сва такмичења у поменутој држави.

(РТС/Курир)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Папа Мајк

18.12.2022 11:08

Није се требао подвргнути кемотерапији, то убија!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види

18.12.2022 11:32

...Ових стараца, наџивјели су многе младе... Како су тако дубоку старост дозивјели а одрастали и сазријеавли у немаштини... Можда се здравије живјело тада...незнам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Громадо људска

18.12.2022 11:43

Тебе је немогуће заборавити,јер си уградио себе у сваки фудбалски клуб у ком си играо.Проклета болест је производ твоје племенитости,зато си прерано отргнут из срца Црвене звезде,коме си улио најјачу покретачку снагу.Вјечна слава,и хвала.Отишао си у вјечност,и нека ти Бог одреди мјесто међу анђелима.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лујо

18.12.2022 11:53

Што се мене тиче након распада yу, ниједан играч више није вредио, све лажњаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збогом Миха

18.12.2022 12:32

Синиса,поцивај у миру,нека ти је вецна слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ах

18.12.2022 12:35

ста је он???католик или????сто у Риму??по ком обицају се сахрањује???еј СРБИ СРБИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАјатЕрп

18.12.2022 14:06

ЦОВЈЕК ЈЕ МИХА А СТА СИ ТИ БУВО

Name

Петар

18.12.2022 14:56

Има нас срба и католика. Вецна ти слава

Name

ре

18.12.2022 15:18

петре...и Теби и свима сто имас!!!!!од најстаријег па до најмладјег!!!!!ако уопсте имас кога...или зелис да буде

Name

Идеално

18.12.2022 17:51

Ма дајте људи што пишете свашта и лупетате? Је ли ово или оно, оће ли бити вако или онако, шта вас и нас брига како ће се човјек сахранити... А шта ако се сутра тамо појави патријарх лично, шта ће онда ова лупетала?

Name

за ах

19.12.2022 09:55

покварењаче шта те брига шта је, важно да је био човјек, а ко си ти??

Name

Xx

18.12.2022 13:13

Нема вјерског обиљежја него по европском стандарду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

18.12.2022 13:16

Слава му и вјечно памћење!

ОДГОВОРИТЕ