Zvezda se u suzama oprostila od Siniše Mihajlovića

U medija centru stadiona "Rajko Mitić" održana je komemoracija povodom smrti legendarnog Siniše Mihajlovića.

Srbija 18.12.2022 | 11:48
Zvezda se u suzama oprostila od Siniše Mihajlovića

Dragan Džajić: Siniša će ostati večno zapamćen

Dragan Džajić nije verovao kada je pročitao vest o Sinišinoj bolesti. 

"Kada sam pre tri godine pročitao vest da je Siniša teško bolestan pomislio sam da to nije najtačnija informacija. Međutim kako je vreme odmicalo video sam da se ipak zaista radi o teškoj bolesti. Kada sam pročitao jednu njegovu izjavu u kojoj je rekao da bolest ne zna s kime je ušla u koštac vratila mi se nada. Bolest je u koštac ušla sa jednim velikim borcem koji je verovao da će ovu bolest savladati. Nažalost vreme je pokazalo da nije uspeo da se izbori sa njom."

Bivši fudbaler otkrio je kako je prvi put spazio Mihu, i kakav je karakter bio.

"Bili smo na Igmanu na pripremama dok je igrao za Vojvodinu na 40 metara od gola. Video sam da on zauzima položaj da šutne na gol. On je tako loptu šutnuo da je naš golman jedva odbranio. Ja sam ga nakon ovoga njega pitao da li bi on hteo da igra u Zvezdi na šta mi je iz topa odgovorio. On je bio prznica sa velikim srcem, on ni na treningu nije voleo da gubi. Ja sam trenerima govorio pazite da na treningu ne uđe u konflikt sa igračima, udariće nekog jer ne voli da gubi."

Džajić smatra da je Siniša gde god je bio napravio veliko ime a da će kod nas ostati večno zapamćen. 

Svetozar Mijailović: Mihajlović je bio hrast sa žilama duboko u istoriji Crvene zvezde

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je da se teško nalaze reči kojima bi se oprostili od Siniše jer su one blede da bi se iskazalo sve što je bilo.

"Brojne naslovne strane novina, brojne izjave i emisije na televiziji posvećene su njemu. Ovo zaslužuje samo poseban čovek i sportista, čovek kojeg su voleli i koji je voleo, taj čovek je naš Siniša", rekao je Mijailović. 

Svojom igrom, golovima i ličnošću pomogao je, ističe, Zvezdi da 1991. godine osvoji dva najvrednija trofeja klupskog fudbala.

"Dragi Siniša, bolest te je prerano otela od nas, ponosni smo što smo te imali u Zvezdi. Siniša Mihajlović bio je hrast koji je sve svoje žile pustio duboko u istoriju Crvene zvezde. Hrastove seku, ali žile ostaju", poručio je Mijailović.

Dragiša Binić

- Dragi prijatelji, izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama. On je to pokazao kroz karijeru. Izgubili smo druga, brata i prijatelja, ja i više, svog cimera i čoveka koji nije znao za poraz. Čoveka koji je uvek voleo da pobedi, Zvezda je dobila čoveka koji je činio sve da dođe do vrha. Dečak koji je dolazi iz malog grada dolazi u Vojvodinu i Zvezdu i nastavlja karijeru u kojoj je sve napravio što može da napravi. Znao je da poštuje starije, ali je držao do sebe. U neverici sam da smo izgubili jednog takvog čoveka. Za junakom se ne plače, neka mu je večna slava i hvala - poručio je popularni Bina, veliki prijatelj Siniše Mihajlovića.

Ljupko Petrović

- A, šta da kažem. Siniša Mihajlović je... Svi prethodnici su rekli šta bih ja trebao ponoviti. Bio je hrabar, uvažen i uvek je želeo pobediti. Imao sam zadovoljstvo da ga treniram na njegovim počecima. Znao sam ga od Osijeka i znao sam ga kao talentovanog mladog igrača. On je iste godine doprineo da Vojvodina bude šampion i nas dvojicu vežu nekako samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu je postao svetski šampion. Znaćemo poštovati Sinišu Mihajlovića. Kažu se, kada ga spominjemo, da je još uvek živ. Hvala ti i slava ti - rekao je legendarni trener crveno-belih.

Mihajlović preminuo je u bolnici u Rimu u 54. godini života

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u bolnici u Rimu u 54. godini života.

Mihajlović se poslednje dve i po godine lečio od leukemije, u jednom trenutku stanje mu je bilo bolje, pa se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila i nije uspeo da dobije najvažniju bitku.

Karijeru je započeo u lokalnom klubu Borovo, da bi kasnije igrao za Vojvodinu, u kojoj je već u prvoj sezoni postao standardni prvotimac.

Sa Vojvodinom je u sezoni 1988/89. osvojio titulu šampiona Prve savezne lige Jugoslavije.

Nakon Vojvodine, Mihajlović se preselio u Crvenu zvezdu, sa kojom je 1991. godine osvojio titulu Kupa evropskih šampiona (Liga šampiona) i Interkontinentalni kup.

U Italiji je nastupao za Romu, kasnije je igrao i za Sampdoriju i Lacio, a fudbalsku karijeru je okončao u Interu 2006. godine. 

U Seriji A ostavio je dubok i neizbrisiv trag, ali i u evropskom i italijanskom fudbalu uopšte, budući da je osvojio sva takmičenja u pomenutoj državi.

(RTS/Kurir)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Papa Majk

18.12.2022 11:08

Nije se trebao podvrgnuti kemoterapiji, to ubija!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Vidi

18.12.2022 11:32

...Ovih staraca, nadživjeli su mnoge mlade... Kako su tako duboku starost dozivjeli a odrastali i sazrijeavli u nemaštini... Možda se zdravije živjelo tada...neznam!

ODGOVORITE
Name

Gromado ljudska

18.12.2022 11:43

Tebe je nemoguće zaboraviti,jer si ugradio sebe u svaki fudbalski klub u kom si igrao.Prokleta bolest je proizvod tvoje plemenitosti,zato si prerano otrgnut iz srca Crvene zvezde,kome si ulio najjaču pokretačku snagu.Vječna slava,i hvala.Otišao si u vječnost,i neka ti Bog odredi mjesto među anđelima.???

ODGOVORITE
Name

Lujo

18.12.2022 11:53

Što se mene tiče nakon raspada yu, nijedan igrač više nije vredio, sve lažnjaci

ODGOVORITE
Name

Zbogom Miha

18.12.2022 12:32

Sinisa,pocivaj u miru,neka ti je vecna slava i hvala.

ODGOVORITE
Name

ah

18.12.2022 12:35

sta je on???katolik ili????sto u Rimu??po kom obicaju se sahranjuje???ej SRBI SRBI

ODGOVORITE
Name

VAjatErp

18.12.2022 14:06

COVJEK JE MIHA A STA SI TI BUVO

Name

Petar

18.12.2022 14:56

Ima nas srba i katolika. Vecna ti slava

Name

re

18.12.2022 15:18

petre...i Tebi i svima sto imas!!!!!od najstarijeg pa do najmladjeg!!!!!ako uopste imas koga...ili zelis da bude

Name

Idealno

18.12.2022 17:51

Ma dajte ljudi što pišete svašta i lupetate? Je li ovo ili ono, oće li biti vako ili onako, šta vas i nas briga kako će se čovjek sahraniti... A šta ako se sutra tamo pojavi patrijarh lično, šta će onda ova lupetala?

Name

za ah

19.12.2022 09:55

pokvarenjače šta te briga šta je, važno da je bio čovjek, a ko si ti??

Name

Xx

18.12.2022 13:13

Nema vjerskog obilježja nego po evropskom standardu

ODGOVORITE
Name

Ненад

18.12.2022 13:16

Слава му и вјечно памћење!

ODGOVORITE