Љекари упозорили на овај симптом срчаног удара

Бол у врату у већини случајева проузрокован је лошим држањем, укљештеним нервом или незгодним положајем врата током спавања, али у неким случајевима може да буде индикација нечег много озбиљнијег.

Здравље 17.12.2022 | 17:04
Љекари упозорили на овај симптом срчаног удара

Недавно истраживање показало је да 70 одсто људи зна да су болови у грудима јасан симптом срчаног удара, а мање од 30 одсто њих свесно је неких других, мање познатих симптома, попут бола у врату, преноси Индеx.хр.

Остали симптоми који указују на срчани удар

Остали симптоми срчаног удара могу да укључују болове у грудима или другим деловима тела, осећај ошамућености или вртоглавице, знојење, отежано дисање, мучнину или повраћање, осећај тескобе, али и кашаљ.

Иако је бол у грудима често јак, неки људи могу да осете и благ бол, због чега често ни не знају да имају инфаркт. Док је најчешћи симптом срчаног удара и код мушкараца и код жена управо бол у грудима, жене имају већу вероватноћу да ће осетити друге симптоме, као што су отежано дисање, мучнина, повраћање и болови у леђима.

Зашто долази до срчаног удара?

До срчаног удара долази када доток крви у срце постане блокиран, што може да проузрокује и недостатак кисеоника, а то може да доведе до озбиљног оштећења мишића, па и до смрти.

(Н1   Фото: Схуттерстоцк) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

17.12.2022 17:45

Значи, када ми се мало укочи врат одмах требам отићи приватном кардиологу и дати му пар стотина марака да ми испита срце...ултразвук, екг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мама

20.12.2022 13:43

КОЈИ СИ ТИ СЕЉАК...ДЕ ЦИТАЈ ИЛ НЕМОЈ ПИСАТ ГЛУПОСТИ БОГАТ...?