Влада поново утврдила закон о непокретној имовини

Влада Републике Српске утврдила је Приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, по хитном поступку.

Република Српска 15.12.2022 | 15:36
Влада поново утврдила закон о непокретној имовини

Овим законом, како се каже у саопштењу, уређује се својина на непокретној имовини која служи као средство вршења и спровођења јавне власти, а коју користе субјекти који врше ту власт од потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, а која је уписана у јавним евиденцијама о непокретностима, за чије вођење је надлежна Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове као својина тих субјеката.

"Предложеним законским рјешењем не регулише се својина на непокретној имовини, која је у јавним евиденцијама о непокретностима, за чије вођење је задужена Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове, до 31.12.1991. године била уписана као имовина с правом располагања или управљања бивше Социјалистичке Републике БиХ", саопштено је из Владе РС.

На овај начин Влада Републике Српске је испунила раније дато обећање да ће утврдити и Народној скупштини Републике Српске предложити нови закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске, након што је такав закон истог назива Уставни суд БиХ ставио ван снаге.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лила

15.12.2022 15:00

"Не регулисе се својина" ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

15.12.2022 18:32

САД ПОЛАЗЕ ИСПИТ ОСМОРКА.ДА ВИДИМО КОЛИКО СУ ЗА РЕОУБЛИКУ СРПСКУ.