Vlada ponovo utvrdila zakon o nepokretnoj imovini

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, po hitnom postupku.

Republika Srpska 15.12.2022 | 15:36
Vlada ponovo utvrdila zakon o nepokretnoj imovini

Ovim zakonom, kako se kaže u saopštenju, uređuje se svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti, a koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a koja je upisana u javnim evidencijama o nepokretnostima, za čije vođenje je nadležna Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove kao svojina tih subjekata.

"Predloženim zakonskim rješenjem ne reguliše se svojina na nepokretnoj imovini, koja je u javnim evidencijama o nepokretnostima, za čije vođenje je zadužena Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, do 31.12.1991. godine bila upisana kao imovina s pravom raspolaganja ili upravljanja bivše Socijalističke Republike BiH", saopšteno je iz Vlade RS.

Na ovaj način Vlada Republike Srpske je ispunila ranije dato obećanje da će utvrditi i Narodnoj skupštini Republike Srpske predložiti novi zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, nakon što je takav zakon istog naziva Ustavni sud BiH stavio van snage.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lila

15.12.2022 15:00

"Ne regulise se svojina" ???

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

15.12.2022 18:32

SAD POLAZE ISPIT OSMORKA.DA VIDIMO KOLIKO SU ZA REOUBLIKU SRPSKU.