Нереди у Француској након утакмице, дјечак погинуо

- Један дјечак је погинуо у француском граду Монпељеу усред сукоба навијача Француске и Марока након полуфинала Свјетског првенства.

Свијет 15.12.2022 | 10:24
Нереди у Француској након утакмице, дјечак погинуо

У саопштењу које је издала канцеларија локалне владе наводи се да је дјечака јуче "насилно ударио" аутомобил.

Пребачен је у болницу, али је преминуо недуго након доласка.

Раније је Француска свладала Мароко с 2:0. Видео објављен на друштвеним мрежама приказује масу људи на улици како се крећу око аутомобила који неправилно вози.

Претходно су се супарнички навијачи сукобили и у Паризу.

 

Нереди и у Бриселу

Око стотину навијача приведено је синоћ у Бриселу због нереда након пораза Марока од Француске 2:0 у полуфиналној утакмици Свјетског првенства у фудбалуу, извијестила је новинска агенција Белга позивајући се на полицију.

Навијачи су приведени због ремећења јавног реда и мира, оштећивања два полицијска возила и посједовања забрањеног ватромета, извијестила је агенција рано јутрос.

Дијелови саобраћајница у центру града били су ограђени уочи утакмице, наводи се у извјештају.

 

На улицама Брисела биле су хрпе запаљеног смећа као и велики број полицајаца с опремом за разбијање нереда.

Неколико људи такође је ухапшено усред сукоба у Антверпену, сјеверно од главног града, извијестила је Белга.

(Независне Фото: Агенције) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Лактаси

15.12.2022 10:23

Јели то та европска култура а ми смо као дивљи Балкан. Французи су мањина у Паризу,арапи су преузели,страсно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

15.12.2022 17:51

Није Ни то Запад то је Африка,а ми смо дивљи јер у Бецу су такодје дивљали моји Срби када смо изгубили од Свајцарске.Зато и Мароканце и Србе треба протјерати у Мароко и Србију или мозе и обратно Србе у Мароко,а Мароканце у Србију исти смо.Срамотите ме моји Срби срамотите

Name

ЛУДИЛО!!!

15.12.2022 10:48

ЧУДНО,ДА НИСУ ОПТУЖЕНИ СРБИ,ЗА СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА У ПОРЕМЕЋЕНОМ СВИЈЕТУ?. АКО СЕ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ ПРЕТВАРАЈУ У БОЈИШТА,НИШТА ВИШЕ НЕ ТРЕБА ДА НАС ЧУДИ.СВИЈЕТ ЈЕ СЕБЕ ДОВЕО ДО ТАЧКЕ САМОУНИШТЕЊА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило 2

15.12.2022 11:36

А код нас за све криви Бошњаци!

Name

Децко

15.12.2022 11:36

Кад козојебима прузис руку! Све треба депотровати у родни крај, па нек' праве нереде тамо! Банда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2022 13:39

Орао пао...орао пао

Name

Шејттан

15.12.2022 13:02

Јадан дјечак..Што се тиче првенства најбољи играч у Катару је хрватски голман..Хрватска екипа је оштећена у две утакмице.И кад је Лука Модрић требао да изведе пенал па је поништена одлука..Па зато ни лопта због неправде није хјела у гол Хрвата па је ударила у стативу...Најбоља тактика за успјех јесте да играч креће са лоптом тачно између два противничка играча јер их тако збуњује и док они један другог чекају може се проћи између њих а ако крену оба онда се ослобађа своја два суиграча ..навуку се два играча да би ослободио своја два и дао им простора..Тако то раде врхунски фудбалери..Ићи директно са лоптом на једног играча је глупо поготов ако је противнички играч добар.То он одмах стопира...Занимљиво је како је Марадона скоро цијелу своју дрибл акцију изводио лијевом ногом.Чак је преплитао да би њоме играо..За најбољег играча свијета сматрам да је то Роналдо иако Меси има своје неке предности..Па Лука Модрић.Златан Ибр..Дали су доста љубитељима спорта од себе..А има ту још врхунских играча..На жалост Србија их нема.То је изгледа екипа као огледало стања нације..Пасивна,сломљена духом,без воље..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

15.12.2022 15:54

Сви ти Мароканци, Алжирци..., побјегли су из својих земаља, дошли у Француску ради бољег живота, а ипак воле и навијају за некадашњу своју земљу, једноставно, нека се врате, ако их мучи носталгија, још ће добити и отпремнину, да се више не враћају !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оскар

15.12.2022 19:44

Шта ти знаш о историји...Сваки тречи војник Француске је Алжирсц а и Мароканаца има скоро као и Алзираца.Рено је настао на радној снази Алзира..Шалдего је побио у Алзиру толико Алзираца да ниси ни свјестан.Од пријасњих колонијалиста па до дана данасњег у Алзиру се говори Француски као и Мароку,Тунису.А сто се тице протјеривања они су веци Французи него ти Србин...Питај учитељице...