Слабе падавине, током дана разведравање

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити умјерено до претежно облачно и хладно вријеме, а слабих падавина биће мјестимично на истоку и сјеверу, гдје ће понегдје падати слаб снијег.

Република Српска 12.12.2022 | 07:58
Слабе падавине, током дана разведравање

Послије подне разведравање од сјевера и запада ка осталим предјелима, што ће условити даљи пад температуре током ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни и источни вјетар.

Највиша дневна температура ваздуха од минус један до три, на југу до 10, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је претежно облачно вријеме, у већини крајева пада слаб снијег, а на југоистоку Херцеговине слаба киша.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус шест, Мраковица минус пет, Дринић минус четири, Соколац и Мркоњић Град минус три, Тузла, Рибник и Сребреница минус један, Бањалука, Бијељина, Добој, Приједор, Зеница, Нови Град и Србац нула, Вишеград и Гацко два, Рудо три, Билећа четири и Требиње шест, Неум седам и Мостар осам степени Целзијусових.
 
У протекла 24 часа на подручју Требиња пало је готово осам литара кише по метру квадратном, Мркоњић Града пет, а Сребренице четири.  

Висина снијега у Сребреници је осам центиметара, на Мраковици седам, Хан Пијеску, у Мркоњић Граду и Дринићу пет, у Бањалуци, на Сокоцу, у Добоју, Рибнику и Шипову три, а у Новом Граду и на Чемерну по један центиметар. 

(Срна Фото: Профимедиа)

Коментари / 0

Оставите коментар