200 кућа под водом, у току евакуација стоке

Тренутни водостај ријеке Сане је 380 центиметара, а Гомјенице 410 центиметара, а најтежа ситуација је на подручју приједорских насеља Тополик и Врбице.

Република Српска 10.12.2022 | 21:33
200 кућа под водом, у току евакуација стоке

Заплављено је око 200 кућа у тим насељима у којима припадници Територијално ватрогасно-спасилачке јединице константно врше испумпавање воде из стамбеним, подрумских и помоћних објеката.

Тренутно није могуће прецизирати у колико је стамбених објеката ушла вода, али подаци са терена говоре да их има и да ће више података бити већ у јутарњим часовима, наведено је у саопштењу Штаба за ванредне ситуације.

Једна породица је евакуисана из Тополика на безбједно мјесто код родбине и овим путем се грађани информишу да се за случај потребе евакуације чамцем могу обратити на број Територијално ватрогасно-спасилачке јединице 123.

Свим субјектима наложено је дежурство и праћење стања на терену и дат задатак да се пружа максимална помоћ становништву како би се спријечила још већа штета од ове коју су падавине већ причиниле.

Штаб за ванредне ситуације наложио је свим субјектима заштите стално дежурство и стављање на располагање грађанима Приједора за потребе испумпавања воде и евентуалне евакуације чамцима из заплављеног подручја.

На подручју Новог Града због излијевања ријеке Јапре у току је евакуација стоке. 

(БН/ фото: БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Приједорцанин П.

10.12.2022 21:13

Ста казе Јавор ,ситуација је критицна и пратимо ситуацију??!!То ови јадници из Врбица не знају док им градонацелник који је пао с Марса није то рекао.Прије само мјесец дана је наведени струцњак становницима тог насеља обецао рјесавање плављења по хитном поступку,и?Мозда се цека велики гуру из Лактаса да додје и да раји по 100 км и успут обеца 15 милиона ....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.12.2022 21:56

Не треба никога жалити ко је гласао за тренутну власт.Узели су по 100 или -200КМ и сад нек уживају.

Name

Митар

10.12.2022 22:16

Какве везе сад Јавор има са овим. Питање је ста су претходни радили. Дајте људи, да се до прије 10 година проблем са поплавама у приједору није мога ријесити. Ста би са канализацијом у туковима, ста се цекало 20 година

Name

Драган

10.12.2022 22:16

Гуру је на сувом.Расподјела фотеља,а ви пливајте,од милиона нема ништа,избори су завршени

Name

Ре

10.12.2022 22:38

Најгоре сто нису само Врбице, поплавило је сад и много објеката у граду, по селима уз Сану, узводно Гомјеница, изнад рибњака, па П.Гај, Љубија... имам утисак да су смислили нацин како би могли сваких годину-двије прати паре поплавама, па сад плави и тамо гдје никад није. Занимљиво, осим БНТВ која мало несто и објави, немате ни једну другу медијску куцу да извјестава о катастрофи, саму приједорску тв куцу Козарски вијесник, треба угасити и то одмах сутра, група олоса која преписе оно сто им други напису да објаве, немају ни науцни, образовни, информативни, културни...никакав програм. Главно питање за Администрацију, а то су из Козарског морали питати јос јуце, кад је поцела киса, имамо ли спремне вреце, механизацију, људе...најављена је дуготрајна непрекидна киса. Пола града под водом, нема ни ванредног стања...сад се говно, Јавор, гарант пита ста је то, никад цуо. Станивуковиц, какав је такав је, бар је понудио помоц њихових слузби. Премијер није ни то, он се уградио у милијарде помоци од прослих поплава, њему то висе није интересантно.

Name

Није ми их жао

10.12.2022 23:52

Баш они су гласали за Додика...

Name

Ре:

11.12.2022 01:55

Махараџа је то већ раније урадио. Сад је вакат да се појави и удари камен темељац за тамо нешто и обећа ново брдо пара, само да се мало вода повуче, да може блиндирана лимузина прићи, да се не заглави. За хеликоптер није погодно на овакво невријеме. Лако се то сруши, па оде руљи мозак, а заборавили ђе им је њихов!

Name

Драган

11.12.2022 06:48

Јел то онај Приједор што покраше гласове у корист Додика.Уживајте сад СЊИМ.

Name

ДАВОР

10.12.2022 21:53

Гдје министар Кабић да ријеши све незна тај ни причати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невјеројатно

10.12.2022 22:23

Послије 2014 људи и даље граде куће на локацијама гдје треба сагласност вода српске, ако ти треба њихова сагласност знаш да ће кад тад доћи вода на своје и ти уложио пола милиона колико вриједи ово са слике на такву локацију, а вјеројатно и некога подплатио да добије дозволу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

11.12.2022 01:19

Кад се не води брига о грађанима.Зар осам година није било довољно да се пронађе трајно рјешење како би се становници заштитили од поплава?!Шта раде,ти вајни министри?!Зашто примају огромне плате,и бахате се народним новцем??? Хоће ли икада бити кажњени они који ништа не раде,а не одричу се примања?!Хоће ли они надокнадити бар материјалну штету,пошто нематеријалну,није ни могуће платити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

11.12.2022 08:11

Попните се на јавор док вода је оде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

11.12.2022 09:12

У Приједору, не памтим да је више пало кише, као у задњих мјесец, гдје пада сваки дан. Задњих 30 сата је на то све био прави потоп.ХМЗ РС се и не оглашава поводом тога и да каже јели то рекорд по количини падавина за ово подручје, пошто не памтим кишовитију јесен. Битно је да се каже гдје је Додик и шта је рекао.

ОДГОВОРИТЕ