Бањалука веома интересантна за дочек Нове године

Смјештајни капацитети за дочек Нове године у Бањалуци попуњени су више од 80 одсто, што је чини интересантном новогодишњом дестинацијом, рекла је Срни портпарол бањалучке Туристичке организације Бранка Бранковић.

Република Српска 05.12.2022 | 10:40
Бањалука веома интересантна за дочек Нове године

Бранковићева је истакла да је велика заинтересованост за Бањалуку када је ријеч о предновогодишњој, новогодишњој и постновогодишњој ноћи.

Према њеним ријечима, туристичке агенције из Словеније најавиле су долазак великог броја гостију из ове земље.

Она је додала да су Словенци највјернији гости, а ове године очекују се и доласци из Црне Горе.

"Из Херцег Новог и Подгорице више од 200 Црногораца спрема се за прославу Нове године у Бањалуци", истакла је Бранковићева.

Према подацима Туристичке организације, прошле године у Бањалуци је током двије новогодишње ноћи боравило око 70.000 људи, а очекивања су да ће овај број бити премашен.

Предсједник Удружења угоститеља Републике Српске Жељко Татић изјавио је да су хотелски капацитети у Бањалуци већ попуњени.

"Имамо доста најава за долазак туриста из Хрватске и Србије. Новогодишњи програм који нуди Бањалука је интересантан и привлачи велики број туриста", рекао је Татић Срни.

Када је ријеч о цијенама, Татић је нагласио да је Бањалука много повољнија у односу на регион и остале градове у Српској, без обзира што су угоститељски локали луксуз, а не морање.

"Наше гостопримство и наша гастрономска понуда један су од разлога због чега људи долазе код нас", закључио је Татић.

“Одлуком Организационог одбора приједлог је да за новогодишње празнике у Бањалуци наступе група „Легенде“, Гоца Тржан и група „Галија“, те су позвани сви естрадни менаџери и агенције које се баве овом врстом дјелатности и који испуњавају услове да се пријаве на јавну набавку и доставе најнижу понуду за ове извођаче”, саопштено је из Градске управе.

Додали су да је рок за достављање понуда 8. децембар 2022. године, до 12 часова.

(СРНА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ја сам

05.12.2022 11:38

Сви који буду цекали нову у БЛ требај поњиет 2 вреце дрва и добице 17% попуста да се неби вода смрзнула! СРЕЦНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.12.2022 12:49

Требало би питати ону мајку погинулог борца која у 21веку живи без воде шта она мисли какве су њене жеље.Каква брука и срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Препорука

05.12.2022 13:51

Обавезно повести са собом и једног бодyгуарда-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

05.12.2022 14:37

Бањалука је занимљива Словенцима, јер за скоро дзаба пију једу и дивљају,у Словенији нема тога

ОДГОВОРИТЕ