Banjaluka veoma interesantna za doček Nove godine

Smještajni kapaciteti za doček Nove godine u Banjaluci popunjeni su više od 80 odsto, što je čini interesantnom novogodišnjom destinacijom, rekla je Srni portparol banjalučke Turističke organizacije Branka Branković.

Republika Srpska 05.12.2022 | 10:40
Banjaluka veoma interesantna za doček Nove godine

Brankovićeva je istakla da je velika zainteresovanost za Banjaluku kada je riječ o prednovogodišnjoj, novogodišnjoj i postnovogodišnjoj noći.

Prema njenim riječima, turističke agencije iz Slovenije najavile su dolazak velikog broja gostiju iz ove zemlje.

Ona je dodala da su Slovenci najvjerniji gosti, a ove godine očekuju se i dolasci iz Crne Gore.

"Iz Herceg Novog i Podgorice više od 200 Crnogoraca sprema se za proslavu Nove godine u Banjaluci", istakla je Brankovićeva.

Prema podacima Turističke organizacije, prošle godine u Banjaluci je tokom dvije novogodišnje noći boravilo oko 70.000 ljudi, a očekivanja su da će ovaj broj biti premašen.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Republike Srpske Željko Tatić izjavio je da su hotelski kapaciteti u Banjaluci već popunjeni.

"Imamo dosta najava za dolazak turista iz Hrvatske i Srbije. Novogodišnji program koji nudi Banjaluka je interesantan i privlači veliki broj turista", rekao je Tatić Srni.

Kada je riječ o cijenama, Tatić je naglasio da je Banjaluka mnogo povoljnija u odnosu na region i ostale gradove u Srpskoj, bez obzira što su ugostiteljski lokali luksuz, a ne moranje.

"Naše gostoprimstvo i naša gastronomska ponuda jedan su od razloga zbog čega ljudi dolaze kod nas", zaključio je Tatić.

“Odlukom Organizacionog odbora prijedlog je da za novogodišnje praznike u Banjaluci nastupe grupa „Legende“, Goca Tržan i grupa „Galija“, te su pozvani svi estradni menadžeri i agencije koje se bave ovom vrstom djelatnosti i koji ispunjavaju uslove da se prijave na javnu nabavku i dostave najnižu ponudu za ove izvođače”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dodali su da je rok za dostavljanje ponuda 8. decembar 2022. godine, do 12 časova.

(SRNA)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ja sam

05.12.2022 11:38

Svi koji budu cekali novu u BL trebaj ponjiet 2 vrece drva i dobice 17% popusta da se nebi voda smrznula! SRECNO

ODGOVORITE
Name

Tatar

05.12.2022 12:49

Trebalo bi pitati onu majku poginulog borca koja u 21veku živi bez vode šta ona misli kakve su njene želje.Kakva bruka i sramota

ODGOVORITE
Name

Preporuka

05.12.2022 13:51

Obavezno povesti sa sobom i jednog bodyguarda-a!

ODGOVORITE
Name

Mirko

05.12.2022 14:37

Banjaluka je zanimljiva Slovencima, jer za skoro dzaba piju jedu i divljaju,u Sloveniji nema toga

ODGOVORITE