Предсједништво БиХ - Нова власт, а старе блокаде?!

Након конституисања новог сазива Предсједништва Босне и Херцеговине, најчешће питање у јавности је да ли ће Жељка Цвијановић донијети нови приступ или ће наставити да иде стопама Милорада Додика, што значи да нас поново чекају блокаде и непостизања договора?

Република Српска 03.12.2022 | 20:42
Предсједништво БиХ - Нова власт, а старе блокаде?!

Након прве сједнице новог сазива Предсједништва Босне и Херцеговине која је одржана прије неколико дана, кажу у опозицији, јасно је да нас и у наредне 4 године чекају блокаде, али и повлачења вета у Предсједништву.

Прва сједница Предсједништва БиХ протиче у мирној атмосфери уз усвајање бројних тачака. Међутим, истог дана дешава се састанак чланова Предсједништва са Критијаном Шмитом. Жељко Комшић и  Денис Бећировић су угостили Шмита док је Жељка Цвијановић игнорисала састанак.

Ово показује, кажу представници опозиције, да Жељка Цвијановић неће промијенити приступ у односу на Додиково понашање у Предсједништву.

Очекују и у наредним годинама блокаде и непостизања компромиса на нивоу БиХ, што је како наводе већ јасно из жестоке борбе СНСД-а за 4 делегата у Дому народа парламента Босне и Херцеговине.

Додиков мандат у Предсједништву БиХ остао је упамћен по честом покретању механизма заштите виталног националног интереса што је за посљедицу имало заказивање посебних сједница Народне скупштине Републике Српске.

Из опозције очекују овакво понашање и од Жељке Цвијановић, међутим интензитет истих, како наводе, зависиће од тога да ли ће СНСД бити у Савјету министара Босне и Херцеговине.

Након посљедњих избора, кажу наши саговорници који прате политичке односе у БиХ, дошло је само до међусобне замјене позиција између Додика и Цвјановићеве, због чега је, како наводе, тешко очекивати икакву позитивну промјену или нови приступ Жељке Цвијановић у Предсједништву БиХ.

Посебно је занимљиво, кажу наши саговорници што Жељка Цвијановић у Предсједиштво БиХ сједа у истој години у којој је Додик најављивао враћања надлежности и повлачење из институција Босне и Херцеговине.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Нострадамус

03.12.2022 19:49

Блокаде су представа за народ ниста они не блокирају све они ураде сто се од њих трази.Наведите ми ста је то блокирају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2022 20:20

Није то битно него је битно да се народ дрзи на удицу. А на крају све ми то платимо зато сто и не разумемо да ради против нас

Name

Мркоња

03.12.2022 20:41

Све беспотребне блокаде застите националног интереса попут Пељеског моста није се добило ниста само смо велики губитници са хрватском ипак це нам одлагалисте нуклеарног отпада бити на граници,,, мост код Градиске касни а народ све сиромаснији само блокирајте сви ми тапкамо у мјесту од доласка Миле тенкисте на власт

Name

Милош

04.12.2022 09:01

Која је то дрзава кад у њој несто одлуцује пејина унука зеки, која ни вола у г..... не зна убости.?

Name

Питам

04.12.2022 10:19

Мркоња,а ста је то блокирано?

Name

Недо

03.12.2022 19:55

Као сто је раније Сефик Дзаферовиц по своје мисљење исао у СДА, тако це сада Зељка Цвијановиц по своје мисљење ици код Милорада Додика који мериторно одлуцује о свему. Она у Предсједниству БиХ само цува ватру Републике Српске. То јој је једини и основни задатак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле коњ

03.12.2022 20:49

Ма нек раде ста хоце..радили, не радили..нама исто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

03.12.2022 20:50

Сконрај у каквој земљи зивимо кад ова цвијановиц несто одлуцује ма нек иде све у пм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

03.12.2022 21:33

Хаха, врх ти је коментар

Name

Тотал Дамаге

03.12.2022 21:04

Ова тројка це доврсити запоцето!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

03.12.2022 21:09

Жуја ништа не блокира. То унапријед договори Рудоња са својим јаранима из ФБиХ, који се представљају као "заштитници БиХ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

профy54

03.12.2022 21:09

укинути све странке позатварати све политицаре позиција и опозиција довести странца на цело дрзаве и проблем ријесен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма бравооооо профии

04.12.2022 10:01

Заранити рад Свих странакаааа! И позиције и опозиције! То су све групе лопова покривене странк9м! Лопове у затвире и врацање прљавог капитала! И да се никад висе ивај лоповлук не деси никоме на свијету! Народ гурнули у рат они у ШверццццКомерц! Братски договором и у рату и у миру! Направили 3 ТОРАА! Ипљацкали до бесвести!!!! Умрезени опљацкали растјерали народ уз помоц бјелосвјерских хистаплера! Опљацкали гиганте фабрике предузеца ресурсе тендер мафија фармацеутска мафија земљисниградјевинска мафија корон мафија сједи др у народниј скупстини такозване дрзаве сроске мјесто у затвиру и одузимање имивине црнолисташиииииииииии харају покривени са црним листамаааа !!! Правосудје пуно лоповааа крцато мафијасима судијама тузиоцима адвокатима нитаримаааа грунтовницее мафијаске као и све институције зло 20 и 21 вијекааааа брдовити балкан корумпирани квази политицари праве приватне прције на покраденом итетом коза нистра балканска умрезена са бјелосввјетским лоповима!!!!!! Хара

Name

БЛ

03.12.2022 21:18

Она је ипак доста паметнија од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запетљано

03.12.2022 21:31

Додик, Цовиц и Изетбегоговиц вам је једно. Ако Русија и Турска виде заједницки интерес да ли виде и они свако из свога разлога а не би ни Њемацку искљуцили да то види кроз Србију, БиХ, Хрватску итд... све до Русије, Турске, Кине итд.... Виде сви на све стране сваки интерес, али ста је реално оцекивати у будуцности је питање свих питања.... Остаје да се види.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

03.12.2022 22:05

Народ је крив. А ви. Идијоти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

04.12.2022 05:26

Се питам кад је то у историји БИХ било ок? Увијек неспособни су је водили. Иво Андриц је то добро описао, тамни вилајет. И тако из године у годину из вијека у вијек. Ова територија слузи само као хипотека да се појединци и њихове породице богате. Прица о патриотизму, борби за неке висе имагинарне циљеве је храна са сиротињу и будале. Нема овдје среце и просперитета, бар док су ова три блентава народа овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран 92

04.12.2022 06:53

Људи моји не насиједајте на те блокаде и фолове, све се ту унапријед издоговара, а када се тамо сједне и изјава за јавност, само они су спас за РС...НАКОН ЊИХ ПОТОП. Како овај народ преживи период када њих није било? Да ли некога служи памћење да упореди та два временска периода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.12.2022 08:43

САМО ЛАЖНА ПРЕДСТАВА. ОНА НИШТА И НИЈЕ. ДОДИК ЈЕ У ДУШИ И ПРИЈЕ РАТА ОПРЕДИЈЕЛИО СЕ ДА ОВАКО РАДИ. ПОДОБАН СТРАНЦИМА И ПРЕПОЗНАЛИ ЉУДИ. И СТАЛНО САРАЂУЈУ. ГРЛЕ СЕ, ТАПШУ, ЈЕДУ, ПИЈУ ИТД. ХРВАТ, ШВЕРЦЕР У ДУШИ И ВИДИО РАЧУНИЦУ. СВЕ ДО ВАТИКАНА БОЉЕ ЦИЈЕНИ, НЕГО СРБЕ. ЈА МУ НИ ОД 92, КАДА ЈЕ БИО ПОСЛАНИК У СКУПШТИНИ РС, НЕ ВИЈЕРУЈЕМ НИШТА. САМО БАЛАНСИРА, МАНИПУЛИШЕ, ЛАЖЕ, КРАДЕ, УЦИЈЕЊУЈЕ, УКЛАЊА, ПРИЈЕТИ. ОН ЈЕ СКУП СВИХ ЗАЛА. ДОВЕДЕН ДА СЕ ИСПУНЕ ПЛАНОВИ ЗАПАДА, ДА УПРАВЉАЈУ БАЛКАНОМ. ТО СЕ СВЕ ОСТВАРУЈЕ. ЗАТО ДОДИКА И ДРЖЕ, ИАКО СУ КРАЂЕ НА ИЗБОРИМА ЗА ГИНИСА. ЗА ГИНИСА ЈЕ ТО ДОКАЗ ДА ЈЕ НАРОД ГЛУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њофра кривоусти Фрања

04.12.2022 09:37

Ма дајте најте.Па ни Миле таков

Name

БОБА

04.12.2022 09:47

ПА НОРМАЛНО ДА ЦЕ СЕ СВЕ БЛОКИРАТИ.КАКО БИ РАДИЛИ ЗА СЕБЕ АКО БИ РАДИЛИ ЗА НАРОД ИЛИ ГРАДЈАНЕ КОЈИ ЈЕ ИЗБРИСАН СА МАПЕ.ПРИМАТИ ОГРОМАН НОВАЦ ЗАЈЕДНО СА СМИТОМ А НИСТА НЕ РАДИТИ ТО НЕМА НИ У ДЗУНГЛИ.СТА ЗНАЦИ БЛОКАДА ЈЕДНОСТАВНО И ПРОСТО.СЈЕДНУ ,УСЛИКАЈУ СЕ ПРЕВРНУ КОЈИ ПАПИР ТУ ЈЕ РУЦАК, ПРОВОД СМИЈЕХ И ИДЕМО ДАЉЕ ОНИ СВЕ БОГАТИЈИ БЕЗ ОДГОВОРНОСТИ А ДРЗАВА И ГРАДЈАНИ У КОЈЕ СЕ КУНУ СВЕ БОЛЕСНИЈИ У СВАКОМ ПОГЛЕДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политика

04.12.2022 11:10

Наравно да це бити блокаде ако додик управља цвијановицком,он је њу ставио тамо само да сад она тамо прави неки циркус,а он це јој наредјивати ста и кад треба блокирати.Он се пита и кад мора у тоалет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.12.2022 13:04

Чуј да ли ће Жељка Цвијановић наставити са блокадама које је правио Милорад Додик!?!? Па испаде по некима као да је Милорад Додик то радио ето онако из ћеифа! Боже драги колико су забраздили они који тако ствари гледају! Па Милорад Додик није правио никакве блокаде јер негодовање за увођење вербалног деликта србима није блокада већ борба за равноправност народа и ако треба казнити некога за оспоравање геноцида зашто онда није уведено да се кажњавају они који друге називају агресором кад агресија није утврђена ниједном пресудом! Према томе никада не може бити блокада већ само борба за равноправност када се залажете да се странци једнако односе према сва три народа и зато Жељка Цвијановић треба да реагује на сваки покушај нарушавања тог баланса између три народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.12.2022 17:07

Магаре једно,дал си га питао где је изгубио заставу? Док је пјевао-рикао уз хармонику?

Name

Ре Милан

05.12.2022 06:59

Милане,потјерај хармоник па засвирај и Биси музик .Немој прескакати тх код логопеда.