Ухапшен возач који је возилом покосио младог полицајца

Хрватска полиција ухаписла је Ивана Божића, младића који је јуче аутомобилом ударио полицајца (20) у Сплиту.

Регион 01.12.2022 | 20:27
Ухапшен возач који је возилом покосио младог полицајца

Ухапшен је код трговачког центра Солин Грађа.

– Није имао шансе, покушао је да се сакрије у једној кући. Оперативним радом смо сазнали гдје је и ухапсили га. Није било преговора – рекао је извор који је учествовао у потрази за бјегунцем.

– Управо га воде на криминалистичку обраду – рекао је у 17 сати полицајац близак истрази.

Подсјетимо, сплитска полиција је током јучерашњег дана свим расположивим средствима трагала за возачем црног “голфа” кога су пријавили за покушај тешког убиства 20-годишњег полицијског службеника који је толиком јачином ударио у полицајца да је овај “летио” више од десет метара.

У раним послијеподневним сатима у сриједу у Солину је лоциран црни “голф” којим је, судећи по видљивим оштећењима на возилу, осумњичен за стравичан догађај. Полиција је убрзо објавила информацију да је “особа која се доводи у везу с овим догађајем као осумњичени” Иван Божић рођен 1993. године. Синоћ су на улицама у Сплиту и околини због полицијских блокада настале дуге колоне возила.

Око 21 сат у сриједу потрага се проширила се и на сусједну Шибенско-книнску жупанију. Посебно се надзирало Чврљево у Општини Унешић.

Незванично се сазнаје да је возило које је на предњем дијелу имало оштећења било паркирано крај куће у којој Иван Божић станује. Полиција је јуче објавила његову фотографију и апел грађанима.

Након што су фотографије доспјеле у јавност, у потрагу се укључила и цјелокупна јавност па су у полицију, али и у медије стигле бројне дојаве о могућем починитељу. Возило има карактеристичне алуминијске фелне. Наравно, тек ће даље криминалистичко истраживање показати је ли првобитна сумња основана и јесу ли оштећења на “голфу” настала током догађаја у ноћи између уторка и сриједе. Исто тако, утврдиће се је ли тражени Иван Божић возио аутомобил или га је можда дао неком другом, пише Слободна Далмација.

(Агенције   Фото: МУП ХР / ПУ СПЛИТСКОДАЛМАТИНСКА)

Коментари / 0

Оставите коментар