Uhapšen vozač koji je vozilom pokosio mladog policajca

Hrvatska policija uhapisla je Ivana Božića, mladića koji je juče automobilom udario policajca (20) u Splitu.

Region 01.12.2022 | 20:27
Uhapšen vozač koji je vozilom pokosio mladog policajca

Uhapšen je kod trgovačkog centra Solin Građa.

– Nije imao šanse, pokušao je da se sakrije u jednoj kući. Operativnim radom smo saznali gdje je i uhapsili ga. Nije bilo pregovora – rekao je izvor koji je učestvovao u potrazi za bjeguncem.

– Upravo ga vode na kriminalističku obradu – rekao je u 17 sati policajac blizak istrazi.

Podsjetimo, splitska policija je tokom jučerašnjeg dana svim raspoloživim sredstvima tragala za vozačem crnog “golfa” koga su prijavili za pokušaj teškog ubistva 20-godišnjeg policijskog službenika koji je tolikom jačinom udario u policajca da je ovaj “letio” više od deset metara.

U ranim poslijepodnevnim satima u srijedu u Solinu je lociran crni “golf” kojim je, sudeći po vidljivim oštećenjima na vozilu, osumnjičen za stravičan događaj. Policija je ubrzo objavila informaciju da je “osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem kao osumnjičeni” Ivan Božić rođen 1993. godine. Sinoć su na ulicama u Splitu i okolini zbog policijskih blokada nastale duge kolone vozila.

Oko 21 sat u srijedu potraga se proširila se i na susjednu Šibensko-kninsku županiju. Posebno se nadziralo Čvrljevo u Opštini Unešić.

Nezvanično se saznaje da je vozilo koje je na prednjem dijelu imalo oštećenja bilo parkirano kraj kuće u kojoj Ivan Božić stanuje. Policija je juče objavila njegovu fotografiju i apel građanima.

Nakon što su fotografije dospjele u javnost, u potragu se uključila i cjelokupna javnost pa su u policiju, ali i u medije stigle brojne dojave o mogućem počinitelju. Vozilo ima karakteristične aluminijske felne. Naravno, tek će dalje kriminalističko istraživanje pokazati je li prvobitna sumnja osnovana i jesu li oštećenja na “golfu” nastala tokom događaja u noći između utorka i srijede. Isto tako, utvrdiće se je li traženi Ivan Božić vozio automobil ili ga je možda dao nekom drugom, piše Slobodna Dalmacija.

(Agencije   Foto: MUP HR / PU SPLITSKODALMATINSKA)

Komentari / 0

Ostavite komentar