Јувентус остао без управе, сви дали оставке и отишли

Озбиљан потрес погодио је Јувентусове канцеларије. Водећи људи талијанског дива поднијели су оставке, пише талијанска Газзетта.

Спорт 28.11.2022 | 23:02
Јувентус остао без управе, сви дали оставке и отишли

Предсједник Андреа Агнелли, његов замјеник Павел Недвед и извршни директор Мауризио Арривабене одлучили су напустити своје функције, заједно с још неколико људи из клуба, то су Лауренце Деброуx, Массимо Делла Рагионе, Катрyн Финк, Даниела Марилунго, Францесцо Ронцаглио, Гиоргио Таццхиа и Сузанне Кеywоод. 

Агнелли, Недвед и Арривабене и још 13 година под истрагом су јер се клуб терети да је од 2018. до 2020. стекао приходе на сумњив начин. 

Под истрагом је Роналдов трансфер из Реал Мадрида, односно Јувентус није у финансијском извјештају навео плату коју је обећао Португалцу, а износила је 19,9 милиона евра.

Исти износ клуб се обвезао исплатити Роналду и у случају пријевременог одласка који се догодио. Док је трајала пандемија вируса корона, Јувентус је најавио, попут многих клубова, смањења плата играчима и то учинио на четверомјесечни период.

Међутим, тужиоци настоје доказати да ту постоје нетачни и фалсификовани износи и документи које клуб није приказао. Један је такав успио доспјети ван клуба, а у њему су биле управо Роналдове финансије.

Јувентус је прошле сезоне пријавио рекордни губитак од 254 милиона евра. Због свега су дионичари сазвали и изванредни састанак који се требао догодити прошле седмице, али је одгођен за децембар, преноси 24сата

(Агенције  Фото: Пхс Агенцy/ПХС / ипа-агенцy.нет)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мунгос

29.11.2022 07:01

Ста је та похлепа зарадио недвед толике паре док је играо и опет мало. Вјероватно има да не мозе потросити за пет зивота. Ако је такав и треба га затворити

ОДГОВОРИТЕ