Затворен Форум Фајненшел стрит 2022.

Годишњи Форум Фајненшел стрит 2022. године отворена је 21. новембра у Пекингу, а затворен јуче.

Свијет 24.11.2022 | 09:00
Затворен Форум Фајненшел стрит 2022.

Дакле, овај форум је важан годишњи догађај у кинеском финансијском сектору. Ове година обележава 30. годишњица изградње финансијске улице у Пекингу, која симболизује водећу улогу Пекинга у финансијском сектору у целој земљи.

У протеклих 10 година, укупна финансијска средства су се повећала од 85 билиона (милион милиона) јуана, односно 11,87 билиона америчких долара до 190 билиона јуана, чиме је финансијска трговина постала највећу индустрију у кинеској престоници, навео је Ли Венхонг, директор Пекиншке администрације за надзор над локалним финансијама.

Ћијен Јуђун, председник УБС Кине је навео на церемонији затварања преко видео линије да је протеклих 30 година било путовање кроз отварање, реформе и иновације за кинеска капитална тржишта. Дакле, од 2018. године, Кина је знатно смањила баријере за иностране инвеститоре при приступању кинеском тржишту. Он је рекао : „Нама је веома драго да видимо да иностране финансијске институције имају све више нових прилика у Кини“, очекујући се да ће Кина наставити финансијско отварање.

Џанг Сијангчен, заменик генералног директора Светске трговинске организације је навео, финансијски јаз у 2020. години је износио 1,7 билиона америчких долара, предузећа мале и средње величине су под највећем утицајем. Дакле, финансијска услуга је кључни део у глобалној трговини, стручњаци СТО хоће да смање баријере у овом сектору, тако да промовишу међународни развој и отварање у финансијском сектору.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар