Zatvoren Forum Fajnenšel strit 2022.

Godišnji Forum Fajnenšel strit 2022. godine otvorena je 21. novembra u Pekingu, a zatvoren juče.

Svijet 24.11.2022 | 09:00
Zatvoren Forum Fajnenšel strit 2022.

Dakle, ovaj forum je važan godišnji događaj u kineskom finansijskom sektoru. Ove godina obeležava 30. godišnjica izgradnje finansijske ulice u Pekingu, koja simbolizuje vodeću ulogu Pekinga u finansijskom sektoru u celoj zemlji.

U proteklih 10 godina, ukupna finansijska sredstva su se povećala od 85 biliona (milion miliona) juana, odnosno 11,87 biliona američkih dolara do 190 biliona juana, čime je finansijska trgovina postala najveću industriju u kineskoj prestonici, naveo je Li Venhong, direktor Pekinške administracije za nadzor nad lokalnim finansijama.

Ćijen Juđun, predsednik UBS Kine je naveo na ceremoniji zatvaranja preko video linije da je proteklih 30 godina bilo putovanje kroz otvaranje, reforme i inovacije za kineska kapitalna tržišta. Dakle, od 2018. godine, Kina je znatno smanjila barijere za inostrane investitore pri pristupanju kineskom tržištu. On je rekao : „Nama je veoma drago da vidimo da inostrane finansijske institucije imaju sve više novih prilika u Kini“, očekujući se da će Kina nastaviti finansijsko otvaranje.

Džang Sijangčen, zamenik generalnog direktora Svetske trgovinske organizacije je naveo, finansijski jaz u 2020. godini je iznosio 1,7 biliona američkih dolara, preduzeća male i srednje veličine su pod najvećem uticajem. Dakle, finansijska usluga je ključni deo u globalnoj trgovini, stručnjaci STO hoće da smanje barijere u ovom sektoru, tako da promovišu međunarodni razvoj i otvaranje u finansijskom sektoru.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar