Млади ватерполисти завршили у болници због хлора

Због вишка хлора у базенима СРЦ "Прозивка" 12 деце и неколико првотимаца Ватерполо клуба "Спартак" из Суботице, јуче је завршило у хитној помоћи а једно дете је задржано у болници. Првенствене утакмице мушке и женске селекције због тога су данас одложене.

Србија 19.11.2022 | 19:04
Млади ватерполисти завршили у болници због хлора

Како нам је испричала мајка једног дванаестогодишњака, када су синоћ у уобичајено време дошли по децу после тренинга, малишани су већ одавно били напољу.

-Тренинг им је почео у пола осам а већ око осам им је тренер рекао да изађу из великог базена. Деца су причала да је мали базен поред био зелене боје и да је цео комплекс смрдео на доместос - прича нам огорчена мајка.

- Возила сам сина и његова два друга и деца су већ у колима почела да кашљу. Једно дете је асматичар и баш је изгледал лоше. Звала сам хитну, рекли су ми да је већ неколико деце било због тога, да сину дајем млека и да пратим ситуацију. Огорчени смо што се ништа не предузима, деца су нам већ неколико пута долазила испуцалих дланова и стопала због велике колиине хлора у води.

Да је због удисања испарења хлора 12 деце затражило медицинску помоћ потврдио нам је и Ласло Јожа, председник Ватерполо клуба "Спартак".

-По садашњим сазнањима од ЈКП "Стадион" вероватно је дошло до третирања воде у малом баезну, што нема физичке везе са великим базеном, у коме су били наши чланови, и дошло је до испаравања хлора и надражаја дисајних органа - објашњава Јожа.

- Све ће проћи без тежих последица, али је до надражаја дисајних органа евидентно дошло, а о томе сведочи и медицинска документација. Због свега овога смо били присиљени да затражимо одлагање првенствених утакмица мушке и женске селекције.

Затражили смо објашњење ЈКП "Стадион" и речено нам је да пошаљемо питања.

(Новости   Фото:Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар