Mladi vaterpolisti završili u bolnici zbog hlora

Zbog viška hlora u bazenima SRC "Prozivka" 12 dece i nekoliko prvotimaca Vaterpolo kluba "Spartak" iz Subotice, juče je završilo u hitnoj pomoći a jedno dete je zadržano u bolnici. Prvenstvene utakmice muške i ženske selekcije zbog toga su danas odložene.

Srbija 19.11.2022 | 19:04
Mladi vaterpolisti završili u bolnici zbog hlora

Kako nam je ispričala majka jednog dvanaestogodišnjaka, kada su sinoć u uobičajeno vreme došli po decu posle treninga, mališani su već odavno bili napolju.

-Trening im je počeo u pola osam a već oko osam im je trener rekao da izađu iz velikog bazena. Deca su pričala da je mali bazen pored bio zelene boje i da je ceo kompleks smrdeo na domestos - priča nam ogorčena majka.

- Vozila sam sina i njegova dva druga i deca su već u kolima počela da kašlju. Jedno dete je asmatičar i baš je izgledal loše. Zvala sam hitnu, rekli su mi da je već nekoliko dece bilo zbog toga, da sinu dajem mleka i da pratim situaciju. Ogorčeni smo što se ništa ne preduzima, deca su nam već nekoliko puta dolazila ispucalih dlanova i stopala zbog velike koliine hlora u vodi.

Da je zbog udisanja isparenja hlora 12 dece zatražilo medicinsku pomoć potvrdio nam je i Laslo Joža, predsednik Vaterpolo kluba "Spartak".

-Po sadašnjim saznanjima od JKP "Stadion" verovatno je došlo do tretiranja vode u malom baeznu, što nema fizičke veze sa velikim bazenom, u kome su bili naši članovi, i došlo je do isparavanja hlora i nadražaja disajnih organa - objašnjava Joža.

- Sve će proći bez težih posledica, ali je do nadražaja disajnih organa evidentno došlo, a o tome svedoči i medicinska dokumentacija. Zbog svega ovoga smo bili prisiljeni da zatražimo odlaganje prvenstvenih utakmica muške i ženske selekcije.

Zatražili smo objašnjenje JKP "Stadion" i rečeno nam je da pošaljemo pitanja.

(Novosti   Foto:Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar