ФИФА анализирала Србију: Ако их крене у Катару ...

На званичном сајту Светске куће фудбала (ФИФА) појавила се и анализа репрезентације Србије уочи Светског првенства у Катару.

Фудбал 15.11.2022 | 12:10
ФИФА анализирала Србију: Ако их крене у Катару ...

Истиче се долазак Драгана Стојковића Пиксија на место селектора, након неуспеха у квалификацијама за ЕУРО 2020.

"Биће узбудљиво гледати репрезентацију Србије. После неуспеха у квалификацијама за ЕП 2020, екипа коју тренира Драган Стојковић нада се да ће свој квалитет да покаже остатку света. Међутим, Србији неће бити лако у групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном. Стојковићев тим ће морати да понови своје импресивне наступе уочи СП у Катару", наводи ФИФА.

У тексту се подсећа да је Србија изборила пласман на СП пре годину дана победом на Португалијом са резултатом 2:1 у последњем мечу квалификација за Мундијал.

"Србија је добро балансирани тим, чије су главне звезде Влаховић, Митровић, Филип Костић и Душан Тадић. Ако буду играли своју игру и ако их 'крене', Србију ће бити тешко зауставити", оцењује се у тексту.

ФИФА подсећа да је селектор Србије Драган Стојковић легенда светског фудбала.

"Стојковић жели да игра атрактивно и нападачки, а тај свој менталитет је пренео и на своје фудбалере. Он има свој стил игре. У одбрани су обично Никола Миленковић, Страхиња Павловић и Милош Вељковић, а испред њих Костић, Андрија Живковић, Сергеј Милинковић-Савић и Саша Лукић. Тадић је класична десетка, а напад предводе Влаховић и Митровић. Иако има мало тренерског искуства на великим турнирима, Стојковић има огромно фудбалско знање", наводи се у анализи ФИФА.

Кључни играч репрезентације Србије требало да буде Душан Тадић, сматра ФИФА.

"Капитен Србије је на врхунцу моћи. Ово би могао да буде његов турнир, пошто је један од најбољих организатора игре у Европи. Влаховић је прешао из Фиорентине у Јувентус у трансферу који је укупно вредан 90 милијуна евра. Чини се да ће он да буде први стрелац Србије на СП. Међутим, ту је и Митровић, који је постигао 50 голова за Србију. Њих двојица су као два возача Формуле 1 која се боре за прво место на трци", закључује се у тексту на сајту ФИФА.

(Б92/Тањуг Фото: Срдјан Стевановиц/Старспортпхото) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цар

15.11.2022 11:49

Не треба их пуно хвалити, чудан смо менталитет, од свакога можемо изгубити, а и најјаче победити, нека победи спортски дух.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ....

15.11.2022 12:13

Додик предсједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но1

15.11.2022 13:18

Само без узбудјавање. Све се већ зна

ОДГОВОРИТЕ