FIFA analizirala Srbiju: Ako ih krene u Kataru ...

Na zvaničnom sajtu Svetske kuće fudbala (FIFA) pojavila se i analiza reprezentacije Srbije uoči Svetskog prvenstva u Kataru.

Fudbal 15.11.2022 | 12:10
FIFA analizirala Srbiju: Ako ih krene u Kataru ...

Ističe se dolazak Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora, nakon neuspeha u kvalifikacijama za EURO 2020.

"Biće uzbudljivo gledati reprezentaciju Srbije. Posle neuspeha u kvalifikacijama za EP 2020, ekipa koju trenira Dragan Stojković nada se da će svoj kvalitet da pokaže ostatku sveta. Međutim, Srbiji neće biti lako u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Stojkovićev tim će morati da ponovi svoje impresivne nastupe uoči SP u Kataru", navodi FIFA.

U tekstu se podseća da je Srbija izborila plasman na SP pre godinu dana pobedom na Portugalijom sa rezultatom 2:1 u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijal.

"Srbija je dobro balansirani tim, čije su glavne zvezde Vlahović, Mitrović, Filip Kostić i Dušan Tadić. Ako budu igrali svoju igru i ako ih 'krene', Srbiju će biti teško zaustaviti", ocenjuje se u tekstu.

FIFA podseća da je selektor Srbije Dragan Stojković legenda svetskog fudbala.

"Stojković želi da igra atraktivno i napadački, a taj svoj mentalitet je preneo i na svoje fudbalere. On ima svoj stil igre. U odbrani su obično Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, a ispred njih Kostić, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Tadić je klasična desetka, a napad predvode Vlahović i Mitrović. Iako ima malo trenerskog iskustva na velikim turnirima, Stojković ima ogromno fudbalsko znanje", navodi se u analizi FIFA.

Ključni igrač reprezentacije Srbije trebalo da bude Dušan Tadić, smatra FIFA.

"Kapiten Srbije je na vrhuncu moći. Ovo bi mogao da bude njegov turnir, pošto je jedan od najboljih organizatora igre u Evropi. Vlahović je prešao iz Fiorentine u Juventus u transferu koji je ukupno vredan 90 milijuna evra. Čini se da će on da bude prvi strelac Srbije na SP. Međutim, tu je i Mitrović, koji je postigao 50 golova za Srbiju. Njih dvojica su kao dva vozača Formule 1 koja se bore za prvo mesto na trci", zaključuje se u tekstu na sajtu FIFA.

(B92/Tanjug Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Car

15.11.2022 11:49

Ne treba ih puno hvaliti, čudan smo mentalitet, od svakoga možemo izgubiti, a i najjače pobediti, neka pobedi sportski duh.

ODGOVORITE
Name

GTI....

15.11.2022 12:13

Dodik predsjednik

ODGOVORITE
Name

No1

15.11.2022 13:18

Samo bez uzbudjavanje. Sve se već zna

ODGOVORITE