"Не одустајемо од политике мира и стабилности"

У Палати "Србија" одржана је седница Влада Србије на којој је председник Александар Вучић поднео извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ. Председник Вучић разговарао је са кинеском амбасадорком Чен Бо, а састаће се и са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком, као и са патријархом Порфиријем и Синодом СПЦ.

Србија 05.11.2022 | 12:40
"Не одустајемо од политике мира и стабилности"

Завршена је седница Владе на којој је председник Александар Вучић поднео извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ.

Седници су, осим министара, присуствовали и директори јавних предузећа.

"Хвала вам на позиву и што сте ми пружили прилику да вас обавестим о ситуацији у којој се Србија налази. Не одустајемо од одговорне политике мира и стабилности", поручио је Вучић на Инстаграму након седнице Владе. 

Председник Александар Вучић састао се нешто после 11 сати са амбасадорком Кине у Србији Чен Бо.

Вучић је амбасадорку Кине информисао о томе да је Београд испоштовао Брислески споразум, али да Приштина није и не жели то да учини.

Председник Вучић састао се и са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком.

"Информисао сам амбасадора Боцан-Харченка о безбедносној ситуацији на КиМ и притисцима са којима се Срби и Србија суочавају. Поновио сам нашу захвалност на принципијелном ставу и подршци Руске Федерације суверенитету и територијалном интегритету наше земље", написао је Вучић на Инстаграму након састанка.

Састанку је присуствовао и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

(РТС/ фото: Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прњавор

05.11.2022 14:37

Сви ти са којима се састо??дзаба се састо..непитају се ни у својој кући,не у туђој..небитан су фактор..ЕУ И САД који вам дају попмоћ,бесповратне кредите??њих треба да се држите

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

05.11.2022 15:10

ДОК ВИ НЕОДУСТАЈЕТЕ ОД ПОЛИТИКЕ МИРА ОНИ УЛАЗЕ НА СЈЕВЕР КОСОВА.

ОДГОВОРИТЕ