"Ne odustajemo od politike mira i stabilnosti"

U Palati "Srbija" održana je sednica Vlada Srbije na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić podneo izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM. Predsednik Vučić razgovarao je sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, a sastaće se i sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kao i sa patrijarhom Porfirijem i Sinodom SPC.

Srbija 05.11.2022 | 12:40
"Ne odustajemo od politike mira i stabilnosti"

Završena je sednica Vlade na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić podneo izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM.

Sednici su, osim ministara, prisustvovali i direktori javnih preduzeća.

"Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti", poručio je Vučić na Instagramu nakon sednice Vlade. 

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se nešto posle 11 sati sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo.

Vučić je ambasadorku Kine informisao o tome da je Beograd ispoštovao Brisleski sporazum, ali da Priština nije i ne želi to da učini.

Predsednik Vučić sastao se i sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Informisao sam ambasadora Bocan-Harčenka o bezbednosnoj situaciji na KiM i pritiscima sa kojima se Srbi i Srbija suočavaju. Ponovio sam našu zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje", napisao je Vučić na Instagramu nakon sastanka.

Sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

(RTS/ foto: Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

05.11.2022 14:37

Svi ti sa kojima se sasto??dzaba se sasto..nepitaju se ni u svojoj kući,ne u tuđoj..nebitan su faktor..EU I SAD koji vam daju popmoć,bespovratne kredite??njih treba da se držite

ODGOVORITE
Name

DOK HOLIDEJ

05.11.2022 15:10

DOK VI NEODUSTAJETE OD POLITIKE MIRA ONI ULAZE NA SJEVER KOSOVA.

ODGOVORITE