Каменован аутобус са Србима у К. Митровици

Аутобус фирме "31. мај" из Осојана на линији Београд-Осојане-Клина-Гораждевац, у којем је било 30 путника, међу којима је било и дјеце, каменован је у јужном дијелу Косовске Митровице.

Србија 27.10.2022 | 13:50
Каменован аутобус са Србима у К. Митровици

Како је саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, на аутобусу су поломљена стакла.

– Оваква врста демонстрације нетрпељивости и мржње према српском народу срачуната је да доведе до страха и узнемирености код Срба, али и до минирања напора да се проблеми у покрајини рјешавају политичким средствима, а српско-албански односи уреде на миран и цивилизован начин – оцијенили су у овој Канцеларији.

Упозоривши да овакви потези могу да имају далекосежне посњедице и не могу да донесу добро ни једној страни, Канцеларија захтијева од Приштине и од међународне заједнице да спријече даље погоршавање безбједносне ситуације и позивају их да кажњавањем одговорних за овај и бројне друге нападе на српски народ покажу да су искрено на страни мира.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бос

27.10.2022 14:11

Исто власт и њихови робови у РС ради на томе да Срби нестану са ових простора.Па им онда неко крив кад их камењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па шта?

27.10.2022 15:52

Кад сте знали послати воз цркву прије 5 година и знали сте да је провокација, није вас било брига. Тада су политичари ушли у воз сликали се и изашли и испратили путнике у сигурну смрт! Али сва срећа па су Албанци на вријеме упозорили на наступајућу трагедију па су зауставили воз још у Санџаку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зокаа

27.10.2022 22:57

Велика подрска насој браци на Косову.ми из Републике Српске...такодје патимо..И МИ у слицној смо ситуацији....Васе патње су и насе...Суосјецамо с вама...знамо кроз које страхоте И тортуре пролазите...наса брацо на Косову, нека вам драги Бог да снагу,да издрзите...молимо се за вас.

ОДГОВОРИТЕ