Kamenovan autobus sa Srbima u K. Mitrovici

Autobus firme "31. maj" iz Osojana na liniji Beograd-Osojane-Klina-Goraždevac, u kojem je bilo 30 putnika, među kojima je bilo i djece, kamenovan je u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Srbija 27.10.2022 | 13:50
Kamenovan autobus sa Srbima u K. Mitrovici

Kako je saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, na autobusu su polomljena stakla.

– Ovakva vrsta demonstracije netrpeljivosti i mržnje prema srpskom narodu sračunata je da dovede do straha i uznemirenosti kod Srba, ali i do miniranja napora da se problemi u pokrajini rješavaju političkim sredstvima, a srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način – ocijenili su u ovoj Kancelariji.

Upozorivši da ovakvi potezi mogu da imaju dalekosežne posnjedice i ne mogu da donesu dobro ni jednoj strani, Kancelarija zahtijeva od Prištine i od međunarodne zajednice da spriječe dalje pogoršavanje bezbjednosne situacije i pozivaju ih da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade na srpski narod pokažu da su iskreno na strani mira.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bos

27.10.2022 14:11

Isto vlast i njihovi robovi u RS radi na tome da Srbi nestanu sa ovih prostora.Pa im onda neko kriv kad ih kamenju.

ODGOVORITE
Name

Pa šta?

27.10.2022 15:52

Kad ste znali poslati voz crkvu prije 5 godina i znali ste da je provokacija, nije vas bilo briga. Tada su političari ušli u voz slikali se i izašli i ispratili putnike u sigurnu smrt! Ali sva sreća pa su Albanci na vrijeme upozorili na nastupajuću tragediju pa su zaustavili voz još u Sandžaku!

ODGOVORITE
Name

Zokaa

27.10.2022 22:57

Velika podrska nasoj braci na Kosovu.mi iz Republike Srpske...takodje patimo..I MI u slicnoj smo situaciji....Vase patnje su i nase...Suosjecamo s vama...znamo kroz koje strahote I torture prolazite...nasa braco na Kosovu, neka vam dragi Bog da snagu,da izdrzite...molimo se za vas.

ODGOVORITE