Одузети дијелови за камионе и аутомобиле

Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, у оперативној акцији кодног назива "Даф", одузели су дијелове за камионе и аутомобиле, вриједности од 145.000 КМ.

Босна и Херцеговина 23.10.2022 | 12:15
Одузети дијелови за камионе и аутомобиле

Овлаштени службеници Регионалног центра Тузла привремено су одузели предмете од физичког лица за које није постојала законом прописана документација, саопштено је из УИО.

Службеници Групе за спречавање кријумчарења на основу расположивих информација о нерегуларностима у пословању одређеног физичког лица, провјерили су промет и поријекло робе на двије локације и том приликом пронашли већу количину робе страног поријекла за коју није постојала законом прописана документација, а ријеч је о фаровима за камионе, електроници за камионе, филтерима, разним дијеловима за теретна моторна возила.

Овлаштени службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја Регионалног центра Тузла су приликом детаљних прегледа уз употребу специјалистичке опреме на Царинској испостави Тузла и Граничном прелазу Каракај пронашли непријављену робу - дијелове за аутомобиле, моторке, тримере, разну опрему, гдје су правна и физичка лица намјеравала проћи царинску процедуру без плаћања увозних дажбина.

УИО БиХ позвала је грађане да на отворену линију 080/020-607 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа, а сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

(Срна/ фото: УИО БиХ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Марио

23.10.2022 11:03

Није то ниста који криминал влада у Добоју овдје се незна нико ред само се пљацка и ради на црно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Милован

23.10.2022 11:08

Грађани ће да пријављују грађане а ви ћете узимати лову. ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесно

23.10.2022 11:46

Главни пут за наркорите у европу је БиХ. Доста ми је оваквих ситних риба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пссст

23.10.2022 14:03

А ста је са одузетим аутиомобилима у РЦ Мостар од којих је направљено гробље возила.Ту су се дјелоци продавали годинама а и данас и да никада нико није одговарао.

ОДГОВОРИТЕ