Oduzeti dijelovi za kamione i automobile

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, u operativnoj akciji kodnog naziva "Daf", oduzeli su dijelove za kamione i automobile, vrijednosti od 145.000 КM.

Bosna i Hercegovina 23.10.2022 | 12:15
Oduzeti dijelovi za kamione i automobile

Ovlašteni službenici Regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli predmete od fizičkog lica za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija, saopšteno je iz UIO.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenog fizičkog lica, provjerili su promet i porijeklo robe na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija, a riječ je o farovima za kamione, elektronici za kamione, filterima, raznim dijelovima za teretna motorna vozila.

Ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla su prilikom detaljnih pregleda uz upotrebu specijalističke opreme na Carinskoj ispostavi Tuzla i Graničnom prelazu Кarakaj pronašli neprijavljenu robu - dijelove za automobile, motorke, trimere, raznu opremu, gdje su pravna i fizička lica namjeravala proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih dažbina.

UIO BiH pozvala je građane da na otvorenu liniju 080/020-607 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda, a svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(Srna/ foto: UIO BiH)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mario

23.10.2022 11:03

Nije to nista koji kriminal vlada u Doboju ovdje se nezna niko red samo se pljacka i radi na crno.

ODGOVORITE
Name

Moj Milovan

23.10.2022 11:08

Građani će da prijavljuju građane a vi ćete uzimati lovu. ?

ODGOVORITE
Name

Smijesno

23.10.2022 11:46

Glavni put za narkorite u evropu je BiH. Dosta mi je ovakvih sitnih riba.

ODGOVORITE
Name

Pssst

23.10.2022 14:03

A sta je sa oduzetim autiomobilima u RC Mostar od kojih je napravljeno groblje vozila.Tu su se djeloci prodavali godinama a i danas i da nikada niko nije odgovarao.

ODGOVORITE