Битна побједа, нови момци су одиграли јако добро

Српски кошаркашки репрезентативац и центар Денвер Нагетса Никола Јокић изјавио је после тријумфа над шампионом НБА лиге Голден Стејт Вориорсима (128:23) да је његов тим уписао важну победу и да су нови играчи одиграли јако добро.

Свијет 22.10.2022 | 12:52
Битна побједа, нови момци су одиграли јако добро

Јокић је уписао први трипл-дабл у новој сезони са 26 поена, 12 скокова и 10 асистенција од којих је спектакуларна била она за Бруса Брауна на 14 секунди до краја.

Српски ас је саиграчу лопту додао преко целог терена, а та акција је осигурала тријумф Денверу.

"Искрено, не размишљам о одлукама које доносим. Само сам га видео самог и бацио му лопту. Тек после сам размишљао о целој ситуацији. Искрено, нови момци су одиграли јако добро. Кристијан Браун је наш руки, донео нам је нову енергију. Брус је био одличан. Деандре је био добар, нападао је кош стално из рекета, Боунс је покретао екипу, Џеф је погодио неколико тројки, све то много значи", рекао је Јокић после меча за америчке медије.

Српски кошаркаш сматра да би Денвер могао да проналази смиренија решења у завршници утакмица.

"Нисмо баш показали ту хладнокрвну егзекуцију, јер смо имали две изгубљене лопте у последњем минуту. Морамо да будемо много смиренији у тим ситуацијама. Смиреност смо показали код слободних бацања, добрих проигравања, неких дефанзивних одлука. Због свега тога смо дошли до битне победе на страни", закључио је Јокић.

Центар из Сомбора против Голден Стејта дошао је до 77. трипл-дабла у каријери и сада га само један дели од легендарног центра Вилта Чемберлејна, који је наступао за Филаделфију и Лос Анђелес Лејкерсе.

Апсолутни рекордер по броју трипл-даблова у НБА лиги је садашњи члан Лос Анђелес Лејкерса Расел Вестбрук са 194, а следе Оскар Робертсон (181), Меџик Џонсон (138), Џејсон Кид (107), Леброн Џејмс (105), Вилт Чемберлејн (78) и Никола Јокић (77).

(Тањуг/ фото: АП)

Коментари / 0

Оставите коментар