Увјерени смо да ће се изборна крађа доказати!

Вјерујемо да ће се доказати да је број нерегуларности на протеклим изборима толико велики да ће довести до понављање избора за ниво предсједника Републике Српске, речено је у емисији Изазови БН ТВ уз јасну поруку да, ако све ово прође без санкција, повјерење у институције ће скроз нестати.

Република Српска 21.10.2022 | 23:18
Увјерени смо да ће се изборна крађа доказати!

Од 13 посланика СДС-а у новом сазиву Скупштине Српске 9 је нових лица. Увјерени су да ће се изборна крађа доказати.

"Ја вјерујем да ће се доказати да је број нерегуларности толико велики да ће резултирати понављање избора за ниво предсједника Републике Српске. Видјећемо шта ће ЦИК да одлучи, јер на 800 бирачких мијеста има више од 600 нерегуларност”, каже Желимир Нешковић из СДС-а.

Први пут се нашао на изборној листи и освојио повјерење великог броја грађана. Небојша Дринић из ПДП-а сматра да је повјерење народа кључно, али управо је то повјерење код институција пољуљано, посебно кад се сагледа постизборна агонија у којој се нашла РС.

"Ако се сад пређе преко овога и ако се заташка и након протеста и свједочења људи, ако прође без санкција губи се повјерење институција, а то није добро. Јер институције су постале фабрике за страначко запошљавање”, каже Дринић.

Требињац Ђорђе Вучинић, по свему судећи, са своје 23 године постаће најмлађи посланик у историји Народне скупштине Републике Српске. Рјечит, жустар и јасан, Вучинић тврди да се и прије, али и током избора, СНСД служио незаконитим радњама, чему се, каже, коначно мора статИ у крај.

"Ово што се дешавало, нпр. у Зворнику да су тукли наше посматраче, у Добоју су се појављивали пиштољи, паљење листича, онда вам је јасно да је ово мафијашки систем и да се мафија ту пита. С обзиром на то да Тужилаштво ћути онда вјероватно имамо ситуацију, онда је и Тужилаштво дио тог организованог криминала, то се једном мора ријешити", каже Вучинић.

Превише је било фиктивних странака и фиктивних кандидата за предсјендика Српске. Почевши од питања ко су органи тих странака и одакле им новац, долази се до закључка:

"Јасно је да је и малом дјетету да СНСД стоји иза свега. Они су тиме дали до знања ми ћемо да крадемо. Шта се десило, након наше кривичне пријаве, многима је било непријатно, многи су подијели оставке, многи су смијењени, јер нису то мале цифре", додао је Вучинић.

Нови сазив посланика у НС Српске освјежен је младим лицима, свјежом енергијом и великим плановима за будућност. Увјерени да је из земље у протекло вријеме отишла и трећина станивништва, жељни су да поправе стање у друштву, кажу свјесни су - ништа не може преко ноћи, али вриједи се потрудити бар због генерација које долазе.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Их,

21.10.2022 22:04

Док се ви једни по једни "потрудите", у међувремену ће отићи све генерације. У Бањалуци више људи дневно умре, него што се роди у читавој Р. Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

22.10.2022 08:52

Највећа срамота Српског народа је да су кандидати за највише функције Хрвати,Жељка и Додиг!И ми треба да имамо дилему за кога да гласамо.Немам ја ништа против Хрвата само није нормално да нас они политички предводе.

Name

ГТИ

21.10.2022 22:06

Увјерите ви себе да сте изгубили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

22.10.2022 06:29

Ја сам себе увјерио да смо као друштво пропари.својима говорим пичи са ових простора.

Name

Ре:ГТИ

22.10.2022 07:02

Увјерите ви себе да сте покрали изборну вољу градјана РС. Милорад није предсједник РС нити ће бити, Јелена је побједник избора и тачка. Мрс лопови.

Name

Ре

22.10.2022 07:06

Крађа је доказана и позната. Само се чека реакција ЦИК и правосуђа

Name

111

22.10.2022 07:38

Посјетите мало болнице ,пуни ходници ,све болесно ,нисам о том размисљала док нисам оболила и сад стално у болницу морам ,њтезе ми кад видим младе на онкологији,а ви се борите за влас ,друство нам прооада сваки дан тонемо дубље

Name

Значи

22.10.2022 03:33

Нови а стање исто. Кме кме кме. Па знате ли ишта друго проговорити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васке

22.10.2022 03:59

Ма ништа од тога,као што се види из пребројавања,народ још увјек није спреман за смјену ове пошасти. Поред толики крадја да је било више гласача и више гласова за промјене,не би било ових глупости. На жалост,мораћемо трпети још један мандат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

22.10.2022 05:22

Џаба доказивање ако се ништа не уради по том питању.РС тренутно нема ни снаге ни воље ни знања да снени Милорада Додика а док је он ту у политичком миљеу РС никад неће напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце ко ни у Висеграду

22.10.2022 06:06

Нико није одговарао за корипцију приликом опозива нацелника у Висеграду, теско да це и за изборну крадју. Све је урусено!!@

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смајо

22.10.2022 06:29

ГТИ и ти си један од сектаса Додик је изгубио то је јасно и птицама на грани само вама секташима није, сад присиљавате дјецу да иду на митинг срам вас било борите се за своје гуз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.10.2022 08:28

И њима тј срктасима је наравно јасно јер су они то Додику и смјестили !!!!Секта је срусила водју и сад гураво треба на митинг измедју цекица и наковња!!!!Ха ха мјесни одбори су урадили посо!!!Зељка потукла Милу до ногу ааааа партије!!!!Десило се Додику оно сто је народу одавно од "гамад коју је у партију попримо и које је уцино газдама "

Name

Правда

22.10.2022 07:21

Крађаје и један глас а камоли на хиљаде гласова одговорност за свакога који доприноси крађи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милина Вила Београд

22.10.2022 07:47

Документ који Додик спомињо о Вили је пре 4 године направљен и сваки вјестак мозе то утврдити а не 2008 као сто прица, кривицно дјело је то лазни доказ, опозиција треба да трази тај документ за вјестацење а нема га у Србији наравно. Павловиц био уцјењен од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гушо

22.10.2022 08:30

Ако Додик побједи и формира се нови сазив НСРС,ако буде Додик желио и било му потребно,наћи ће нове папке у опозицији и превеслати их на своју страну.Исто као Стевандића,Чавића,Бањца,Шешића,Митрића,Галића,Васића и остале

ОДГОВОРИТЕ