Uvjereni smo da će se izborna krađa dokazati!

Vjerujemo da će se dokazati da je broj neregularnosti na proteklim izborima toliko veliki da će dovesti do ponavljanje izbora za nivo predsjednika Republike Srpske, rečeno je u emisiji Izazovi BN TV uz jasnu poruku da, ako sve ovo prođe bez sankcija, povjerenje u institucije će skroz nestati.

Republika Srpska 21.10.2022 | 23:18
Uvjereni smo da će se izborna krađa dokazati!

Od 13 poslanika SDS-a u novom sazivu Skupštine Srpske 9 je novih lica. Uvjereni su da će se izborna krađa dokazati.

"Ja vjerujem da će se dokazati da je broj neregularnosti toliko veliki da će rezultirati ponavljanje izbora za nivo predsjednika Republike Srpske. Vidjećemo šta će CIK da odluči, jer na 800 biračkih mijesta ima više od 600 neregularnost”, kaže Želimir Nešković iz SDS-a.

Prvi put se našao na izbornoj listi i osvojio povjerenje velikog broja građana. Nebojša Drinić iz PDP-a smatra da je povjerenje naroda ključno, ali upravo je to povjerenje kod institucija poljuljano, posebno kad se sagleda postizborna agonija u kojoj se našla RS.

"Ako se sad pređe preko ovoga i ako se zataška i nakon protesta i svjedočenja ljudi, ako prođe bez sankcija gubi se povjerenje institucija, a to nije dobro. Jer institucije su postale fabrike za stranačko zapošljavanje”, kaže Drinić.

Trebinjac Đorđe Vučinić, po svemu sudeći, sa svoje 23 godine postaće najmlađi poslanik u istoriji Narodne skupštine Republike Srpske. Rječit, žustar i jasan, Vučinić tvrdi da se i prije, ali i tokom izbora, SNSD služio nezakonitim radnjama, čemu se, kaže, konačno mora statI u kraj.

"Ovo što se dešavalo, npr. u Zvorniku da su tukli naše posmatrače, u Doboju su se pojavljivali pištolji, paljenje lističa, onda vam je jasno da je ovo mafijaški sistem i da se mafija tu pita. S obzirom na to da Tužilaštvo ćuti onda vjerovatno imamo situaciju, onda je i Tužilaštvo dio tog organizovanog kriminala, to se jednom mora riješiti", kaže Vučinić.

Previše je bilo fiktivnih stranaka i fiktivnih kandidata za predsjendika Srpske. Počevši od pitanja ko su organi tih stranaka i odakle im novac, dolazi se do zaključka:

"Jasno je da je i malom djetetu da SNSD stoji iza svega. Oni su time dali do znanja mi ćemo da krademo. Šta se desilo, nakon naše krivične prijave, mnogima je bilo neprijatno, mnogi su podijeli ostavke, mnogi su smijenjeni, jer nisu to male cifre", dodao je Vučinić.

Novi saziv poslanika u NS Srpske osvježen je mladim licima, svježom energijom i velikim planovima za budućnost. Uvjereni da je iz zemlje u proteklo vrijeme otišla i trećina stanivništva, željni su da poprave stanje u društvu, kažu svjesni su - ništa ne može preko noći, ali vrijedi se potruditi bar zbog generacija koje dolaze.

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Ih,

21.10.2022 22:04

Dok se vi jedni po jedni "potrudite", u međuvremenu će otići sve generacije. U Banjaluci više ljudi dnevno umre, nego što se rodi u čitavoj R. Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

22.10.2022 08:52

Najveća sramota Srpskog naroda je da su kandidati za najviše funkcije Hrvati,Željka i Dodig!I mi treba da imamo dilemu za koga da glasamo.Nemam ja ništa protiv Hrvata samo nije normalno da nas oni politički predvode.

Name

GTI

21.10.2022 22:06

Uvjerite vi sebe da ste izgubili

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

22.10.2022 06:29

Ja sam sebe uvjerio da smo kao društvo propari.svojima govorim piči sa ovih prostora.

Name

Re:GTI

22.10.2022 07:02

Uvjerite vi sebe da ste pokrali izbornu volju gradjana RS. Milorad nije predsjednik RS niti će biti, Jelena je pobjednik izbora i tačka. Mrs lopovi.

Name

Re

22.10.2022 07:06

Krađa je dokazana i poznata. Samo se čeka reakcija CIK i pravosuđa

Name

111

22.10.2022 07:38

Posjetite malo bolnice ,puni hodnici ,sve bolesno ,nisam o tom razmisljala dok nisam obolila i sad stalno u bolnicu moram ,njteze mi kad vidim mlade na onkologiji,a vi se borite za vlas ,drustvo nam prooada svaki dan tonemo dublje

Name

Znači

22.10.2022 03:33

Novi a stanje isto. Kme kme kme. Pa znate li išta drugo progovoriti?

ODGOVORITE
Name

Vaske

22.10.2022 03:59

Ma ništa od toga,kao što se vidi iz prebrojavanja,narod još uvjek nije spreman za smjenu ove pošasti. Pored toliki kradja da je bilo više glasača i više glasova za promjene,ne bi bilo ovih gluposti. Na žalost,moraćemo trpeti još jedan mandat...

ODGOVORITE
Name

Tatar

22.10.2022 05:22

Džaba dokazivanje ako se ništa ne uradi po tom pitanju.RS trenutno nema ni snage ni volje ni znanja da sneni Milorada Dodika a dok je on tu u političkom miljeu RS nikad neće napred

ODGOVORITE
Name

Nece ko ni u Visegradu

22.10.2022 06:06

Niko nije odgovarao za koripciju prilikom opoziva nacelnika u Visegradu, tesko da ce i za izbornu kradju. Sve je uruseno!!@

ODGOVORITE
Name

Smajo

22.10.2022 06:29

GTI i ti si jedan od sektasa Dodik je izgubio to je jasno i pticama na grani samo vama sektašima nije, sad prisiljavate djecu da idu na miting sram vas bilo borite se za svoje guz...

ODGOVORITE
Name

re

22.10.2022 08:28

I njima tj srktasima je naravno jasno jer su oni to Dodiku i smjestili !!!!Sekta je srusila vodju i sad guravo treba na miting izmedju cekica i nakovnja!!!!Ha ha mjesni odbori su uradili poso!!!Zeljka potukla Milu do nogu aaaaa partije!!!!Desilo se Dodiku ono sto je narodu odavno od "gamad koju je u partiju poprimo i koje je ucino gazdama "

Name

Pravda

22.10.2022 07:21

Krađaje i jedan glas a kamoli na hiljade glasova odgovornost za svakoga koji doprinosi krađi.

ODGOVORITE
Name

Milina Vila Beograd

22.10.2022 07:47

Dokument koji Dodik spominjo o Vili je pre 4 godine napravljen i svaki vjestak moze to utvrditi a ne 2008 kao sto prica, krivicno djelo je to lazni dokaz, opozicija treba da trazi taj dokument za vjestacenje a nema ga u Srbiji naravno. Pavlovic bio ucjenjen od Dodika.

ODGOVORITE
Name

Gušo

22.10.2022 08:30

Ako Dodik pobjedi i formira se novi saziv NSRS,ako bude Dodik želio i bilo mu potrebno,naći će nove papke u opoziciji i preveslati ih na svoju stranu.Isto kao Stevandića,Čavića,Banjca,Šešića,Mitrića,Galića,Vasića i ostale

ODGOVORITE