Ухапшена четири лица због дјечије порнографије

- Четири лица из Приједора, Добоја, Сребренице и Милића, која су била ухапшена због сумње да су починила кривично дјело искриштавање дјеце за порнографију, пуштена су на слободу након завршене криминалистичке обраде, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Република Српска 21.10.2022 | 10:16
Ухапшена четири лица због дјечије порнографије

Лица се сумњиче да су кривична дјела извршила тако што су посјећивала интернет странице које су садржавале материјале са фотографијама дјечије порнографије, преузимала фотографије и видео-снимке, те користећи друштвене мреже и апликације за комуникацију у више наврата дијелила, односно примала наведени садржај.

Узраст жртава чији се фотографски и видео-материјал користио је од двије до 12 година.

Апликације и интернет странице које су кориштене су "Фејсбук", "Инстаграм", "Снепчет", "Дискорд", "Кик" и "Телеграм".

Претресом лица, станова и покретних ствари осумњичених полиција је одузела рачунаре, таблете, мобилне телефоне, УСБ стикове, меморијске картице, СИМ картице и остале уређаје за чување дигиталних података, на којима се налазе фотографије и видео-снимци са садржајима сексуалне експлоатације дјеце.

У наредном периоду биће предузимане потребне анализе и вјештачења електронских уређаја и података, прикупљане додатне информације и докази, размијењене информације са релевантним институцијама у земљи и иностранству након чега ће против ових лица надлежним тужилаштвима бити поднесен извјештај о извршеном кривичном дјелу.

Лица су ухапшена у периоду од 30. септембра до уторка, 19. октобра, у оквиру криминалистичке обраде кодног назива "Систем 2022".

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Петар

21.10.2022 08:50

Имамо ми већег криминала који ви штитите хапсећи болеснике који гледају голу дјецу. Хапсите криминалце, заштите дјецу, а болесницима дајте слике нека гледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран ВРС

21.10.2022 09:03

Дајте имена злотвора, а читам да су пуштена да се бране са слободе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дс

21.10.2022 09:04

Пустени на слободу....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

21.10.2022 09:21

Треба монструме оставити без ледја,па онда би досли памети

ОДГОВОРИТЕ